Sari la conținut

Cum putem economisi combustibil

Postări Recomandate

buna treaba cu distrugatorii de mituri, ar elucida problema... ar trebui sa le propunem mitul cu magnetii :hmm:

una peste alta pe mine ma bate gandul sa-i incerc pe aia nemtesti, dar la mine mai dureaza intrucat nu sunt in tara si nici in posesia ,,aspiratorului,, nu am intrat!!! :baby:

dusty2010 ce model sunt magnetii tai? adica, ce firma, cum se numesc?

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 58
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Luciane, hai sa ne retragem ambasada de pe aria tehnica ca am facut-o piftie. Concluzia mea Incercarile de a reduce consumul prin diferite tehnici de conducere = nervi, durereri de stomac, multi bani

Corect.Condusul ca un mos te ajuta la consum, dar te enervezi atunci cand vine unul care nu stie de cat sa faca slalom printre masini fara sa semnalizeze, sau ca el are cea mai tare masina din lume in

Nu merita schimbat cu cel de pe Duster 4x2 ci cu cel de pe Kangoo sau Megane III nu stiu exact (k9k 836) (ai in treapta a VI-a 130Km/h la 2500 rpm). Duster 4x2 dci de 107 CP are la 140 km/h 3000 rpm i

Posted Images

imi cumpar numai daca trece testul distrugătorilor de mituri.

dar trebuie făcut cât de cât științific, adică cu păstrarea parametrilor: temperatură, greutate, presiune, și multe altele.

Link spre post

am facut o mica documentare si am gasit asta: http://en.wikipedia.org/wiki/Fuel_saving_device aici scrie cum ca majoritatea solutiilor de economisire de combustibil nu dau nici un rezultat. sunt testate inclusiv de catre "mythbusters" .

deci concluzia ar fi ca nu functioneaza, e doar o teapa. si totusi nu inteleg de ce nu inchide nimeni firmele astea care vand iluzii? daca nu dau rezultatul pe care ei il sustin, asta inseamna excrocherie si se pedepseste cu inchisoarea. de ce nu se ia nici o masura? sau poate ..teoria conspiratiiei chiar exista... eu unul nu stiu ce sa cred...

Link spre post

am aici un alt articol :http://www.rand.org/pubs/technical_reports/TR313.html care spune ca nu exista in literatura stiintifica nimic in legatura cu influentele campului magnetic asupra combustibililor si ca din testele care le-au facut ei rezultatul nu e concludent si trebuiesc facute alte teste care sa dovedeasca clar daca au vre-un efect sau nu.

mai fac niste sapaturi sa vedem ce mai gasesc :yes:

Link spre post

Frâna de motor, acceleraţii oarecum alerte până la 50km/h, apoi lente, rulajul în condiţii de turaţie optimă, rulaj la viteză economică (de ex.: 70 km/h în treapta a VI-a), presiunea corectă a anvelopelor, golirea portbagajului de lucruri inutile, limitarea consumatorilor inutili (în condiţii de siguranţă a circulaţiei şi respectarea legislaţiei), reducerea timpilor de staţionare, utilizarea instalaţiei de AC în locul geamurilor laterale deschise la viteze ridicate, etc. Marea majoritate se regăsesc şi în manualul de utilizare.

Pe timp răcoros/friguros, dezaburirea se face mai rapid cu parasolarele coborâte şi curentul de aer direcţionat spre parbriz.

Link spre post

Eu nu reusesc sa fac economie nici de frica, am incercat de cateva ori si nu am reusit decat sa ma stresez. Ce placere mai ai la volan daca stai cu ochii lipiti de turometru, sa nu folosesti auto, ac-ul, cand sunt in stationare sa opresc motorul si eventual sa ma "coc" la soare cat astept nevasta sa apara ca de folosirea ac-ului e scumpa, etc. Am luat masina sa ma bucur de ea nu sa fac o gramada de compromisuri pentru 1-2l/100km. Eu conduc mult mai linistit acum dar nu pot sa conduc "la consum". Ce sa mai zic de nevasta la care consumul oscileaza intre 9-10 la loganul ei de 1.4 MPI, conduce numai in oras, si ii pasa fix undeva de asa zisa conducere economica. Eu vreau sa ma bucur de fiecare minut de condus masina asta si restu de socoteli duca-se. Cand nu mai sunt bani trecem la trotineta, bicicleta, mijloace de transport in comun.

Un sfat de la un posesor de diesel cu multi km si fara probleme. El cumpara motorina de la statie si o lasa 1-2 zile la decantat. A zis ca ramane multa mizerie si apa.....E un sfat doar :yes:

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...