Sari la conținut

Postări Recomandate

Acuma ce o fi o fi... eu am mai mers cateva zile accidental cu numerele rosii - desi pe cele noi le aveam deja.

Si am mers si pe DN1... Ma intreb daca m-o fi filmat careva sa ma cheme la raport. Se pare ca am gresit - chiar nu mi-am dat seama !

Era vorba de zilele alea cu zapada cand am dat la lopata... numai de numere nu imi ardea.

Pana la urma am schimbat numerele intr-o zi si mi-am cam prins degetele, ca nu prea le mai simteam din cauza frigului.

In Bucuresti primesti numerele impreuna cu talonul nou, asadar nu am primit nici o foaie A5 care sa imi zica ca autorizatia temporara nu mai e valabila - de aceea nu mi s-a aprins nici un beculet de alarma.

By the way, eu nu cred ca politia are evidenta exacta ce masina a primit acele numere rosii de la dealer ! Ei stiu doar la ce dealer au dat numerele acelea, doar in caz de probleme majore se vor duce la dealer sa ii ia la intrebari.

Parerea mea...

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 187
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Da corect, greșeala mea.   Sent from my SM-G900F using Tapatalk    

Va salut domnilor! Va urmaresc de ceva vreme si acest forum a avut o mare contributie in achizitionarea noului meu Duster. L-am inmatriculat ieri si pot sa va spun cat a costat: Duster Laureat 1.5

Dr_dumi, exact prin asta am trecut si eu in iunie, la sectorul 2. Aveam copie de pe carte trimisa de fabrica, nu mi-au acceptat dosarul la anaf fara original; a durat 3 zile calculul, in ziua 3 (joi)

Posted Images

By the way, eu nu cred ca politia are evidenta exacta ce masina a primit acele numere rosii de la dealer ! Ei stiu doar la ce dealer au dat numerele acelea, doar in caz de probleme majore se vor duce la dealer sa ii ia la intrebari.

Parerea mea...

Gresit! Politia are evidenta acelor numere rosii si a "Autorizatiei de Circulatie" pt ca ei sunt emitentii! Nu Dealer-ul emite vre-un document de circulatia al masinii! Singurul organ abilitat sa elibereze numere valabile pe Drumurile Romaniei este Politia Romana. Numerele eliberate de Primarii nu au drepturi de circulatie pe drumurile publice decat pe o raza de cativa km fata de localitatea unde sunt emise!

Link spre post

Numerele provizorii se alocă pe baza cererii dealer-ului și ulterior sunt asociate VIN-ului.

Ne obligam sa asiguram 24 h din 24 identificarea vehiculelor si a proprietarilor carora le atribuim autorizatiile provizorii. In acest sens legatura cu organele de politie va fi asigurata prin dl..........................……………….… telefon serviciu................……..…..acasa….……….............., care va fi in masura sa comunice permanent datele referitoare la detinatorii si autovehiculele ce folosesc aceste numere provizorii.

NE ANGAJAM sa respectam si sa aducem la cunostinta persoanelor ce vor beneficia de aceste autorizatii provizorii, urmatoarele:

- toate autorizatiile provizorii vor fi completate citet, cu datele detinatorului si datele vehiculului (marca, culoare,

serie sasiu)

- numerele provizorii sunt valabile numai pe teritoriul Romaniei, pe o perioada de cel mult 30 de zile de la data emiterii autorizatiei de circulatie provizorie, insotite obligatoriu de o asigurare valabila, de raspundere civila pentru pagube produse prin accidente de autovehicule;

NE OBLIGAM

1. sa atribuim numerele provizorii numai autovehiculelor noi comercializate de societatea noastra;

2. sa explicam fiecarui cumparator sa se prezinte la inmatricularea vehiculului cu cel putin 5 zile inainte de expirarea valabilitatii autorizatiei

3. sa prezentam imediat ce am distribuit toate numerele, dar nu mai tirziu de o luna de la data completarii autorizatiei, tabelul centralizator cu numerele provizorii insotit de copiile autorizatiilor eliberate si asigurarile autovehiculelor

4. sa comunicam imediat orice pierdere sau furt a placutelor sau autorizatiilor de circulatie provizorie aflate in gestiune

5. un exemplar al tabelelor centralizatoare va fi pastrat si la sediul societatii pentru a putea fi comparat in orice moment cu cele prezentate la raportare compartimentului evidenta auto

6. nu vor fi atribuite autorizatiile daca a trecut un termen mai mare de 30 zile de la emiterea acestora de catre SRPCIV ______

7. sa comunicam in scris la SRPCIV ______ orice modificare in denumirea, sediul sau obiectul de activitate al societatii, precum si a schimbarii persoanei de contract.

Link spre post

Corect ce zici insa o data ce au fost emise in alb, dealerul are la dispozitie o perioada pentru a le aloca(scrie de mana) individual pe fiecare masina. apoi este obligat sa depuna un centralizator la politie cu fiecare autorizatie pentru ce automobil a fost inregistrat. Deci pana nu trimite dealerul lista respectiva, politia nu prea stie cine ce autorizatie are. In caz de doamne fereste un accident sau altceva, politia poate merge pe fir sa vada cui dealer a dat respectivul numar si apoi dealerul spune cu exactitate a cui e masina.

daca te duci si cumperi tu numerele rosii, politia iti completeaza autorizata si atunci este altceva.

Link spre post
  • 6 months later...

cu scuzele de rigoare daca se considera off-topic, poti sa postezi cat costa alegerea de numere preferentiale si cat dureaza estimativ toata povestea cu inmatricularea? urmeaza maine sa ridic si eu masina si de sapt viitoare sa ma ocup de inmatricularea lui intrucat in septembrie intentionez sa ies din tara cu dusterul si daca ai numere rosii nu este permisa iesirea din tara

Link spre post

totul depinde de cand iti vor da cartea masinii ... la mine a sosit dupa o luna, dupa care plata taxei de mediu, platesti si astepti 3 zile, taxe si impozite, taxe la CEC, iar la politie totul dureaza 2 ore

Link spre post

cu scuzele de rigoare daca se considera off-topic, poti sa postezi cat costa alegerea de numere preferentiale si cat dureaza estimativ toata povestea cu inmatricularea? urmeaza maine sa ridic si eu masina si de sapt viitoare sa ma ocup de inmatricularea lui intrucat in septembrie intentionez sa ies din tara cu dusterul si daca ai numere rosii nu este permisa iesirea din tara

Costurile cu inmatricularea la politie sunt:

-taxa inmatriculare 60 ron

-taxa certificat inmatriculare 37 ron

-taxa nr preferentiale 85 ron

Atentie ca dupa plata timbrului de mediu trebuie sa treaca 48 ore pentru ca politia sa vada banii in cont.

Daca mergi dimineata la prima ora in jur de ora 13:00 ai numerele eliberate.

Aici poti verifica disponibilitatea numarului dupa ce iti faci cont pe site.

Editat de masiu
Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...