Sari la conținut

Duster 1.5 dci 4x4 - Zgomot ciudat de la motor între 1800 și 2000 RPM (în special în viteza a 6-a)

Postări Recomandate

tot la casa auto am fost si eu cu aceeasi problema. mi-au zis ca au reprodus sunetul, nu stiu de unde vine  si pe foaia de iesire mi-au scris ca nu s-au constatat sunete anormale. :)). apoi m-au sunat peate cateva luni sa ma intrebe daca s-a mai agravat sunetul.

Intre timp m-am obisnuit sa trec cu a-5-a peste 100km/h si nu ma mai deranjeaza...rar il mai aud

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 142
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Renault are deadline maine, 28. Dupa aceasta data, voi cauta / folosi asistenta juridica.

Dupa aproape 5 ani de asteptare, a fost montata flansa noua pe masina. In sfarsit este liniste in masina si intre vitezele 65-70, respectiv 94-105km/ ora! Ce ar trebui inlocuit pentu colegii

Am fost sunat de la Dacia, vor fi schimbate acele flanse la ambele Dustere, RAR de asemenea m-a informat ca a primit adigurari de la Renault Romania ca se va face... sa vedem cand si cum...

Posted Images

Da, unele reprezentanţe spun că e de la cardan, altele că e de la volantă, cert e că până nu se rupe ceva la maşină pe ei îi doare în ...

De aceea, motorină şi mulţi km înainte colegii, nu se rupe nu se strică ... De-abia apoi peste ei la reprezentanţă

Link spre post
Acum 6 ore, tandrei96 a spus:

La casa auto Iasi m-am lamurit.

Incearca la BRAS, ori in Podu de Piatra ori la Metro. Iti recomand la Metro pentru ca ai cum sa testezi mai rapid si usor ( iesi pe centura/drumul european ).

Link spre post

O sa mai incerc si la bras, desii nu cred ca se poate fiind reprezentanta renault, nu dacia. Nu stiu daca se aplica garantia. Am sunat la meridian vest pentru un scaun care scartaie dupa 3 luni si problema asta. Vedem rezultatul. Cred ca ajung la vorba colegului de mai sus. E pacat ca nu vor sa recunoasca defecte de fabricatie si sa-si asume..pana la urma dealerul ia bani pentru lucrari in garantie, nu-l face pro bono.

Link spre post

Garantia se aplica in orice reprezentanta sau service autorizat Dacia \Renault, inclusiv Bras (iar pe forumuri sunt multi colegi nemultumiti de Casa Auto Iasi si care au apelat la Bras si pentru probleme legate de garantie).

Link spre post
  • 2 weeks later...

Am fost la Meridian Vest. Super ok oamenii de la service de acolo. Am fost in proba de drum cu coordonatorul de service, a zis din prima ca stie problema si ca are n cazuri de oameni care vin cu problema aceasta. Din pacate, dacia considera aceasta problema normala asa ca orice incercare si artificiu cu flanse de kangoo s.a.m.d poti sa le faci, dar pe banii tai. Mi-a zis ca tot sistemul 4x4 este problema, mai zgomotos. Tot lantul cinematic, probabil daca pui un absorber mai gros, mai reduci din acele vibratii. Asa ca, problema va ramane si nu o va rezolva nimeni, mie imi e clar. Asta e dacia..cui nu-i convine sa-si ia land cruiser:))

• Like 2
  • Haha 1
Link spre post

Imi cer scuze, am mai scris despre asta, dar in continuare nu inteleg! Stiu ca problema exista, am observat-o si eu, trepidatiile apar la turatiile respective in tr. 5 si 6. Nu contest in nici un fel veridicitatea afirmatiilor!

Ce nu inteleg este : de ce sa continui sa folosesti acele trepte la acele turatii, producand trepidatii si disconfort pasagerilor, cand poti foarte simplu sa retrogradezi o treapta si sa rulezi relaxat la 2200-2700 rpm, fara trepidatii si nervi. Nu mai spun de nervii si timpul pierdut de sofer/proprietar in demersurile demonstrarii acestei probleme catre Dacia!

Bonus, daca schimbi astfel incat in treptele 5 si 6 sa cazi un pic peste 2k rpm, motorul (ma refer din experienta proprie la 1.3 TCe) e mult mai vioi si orice apasare pe pedala duce la accelerare instanta, fara trepidatii, ceea ce aduce o rezolvare foarte simpla si fara deranj problemei.

Mie personal problema asta mi se pare ca e (si sper sa nu ma injure prea multi proprietari care o experimenteaza), ca si cand ai merge la doctor si ai spune: "Doctore cand incerc sa alerg aplecat la 90 de grade, carand un sac de cartofi in spate, ma doare groaznic spatele! Sigur am o problema la coloana!"

Editat de DannyMC
Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...