Sari la conținut

Ce fel de tractiune preferati pe Duster? 4x4 sau 4x2?

Postări Recomandate

Sunt multi care au dusterele 4x2 . Pana si eu am un coleg care si-a luat duster la 10400 euro varianta ce mai "eco". Nu toti le baga in noroaie si pe forestiere. Ca sa nu mai zic ca am fost pe drumuri de munte unde matizul sau batrana dacie 2x4 sunt omniprezente. Sa nu mai zic de tico. Acu cine pe cine cara in spinare e greu de spus. Eu prefer echiparea 4x4 dar am folosit-o doar in situatii unde m-am bagat stiind ca poate sa ma scoata din necaz. In rest merg in mod 4x2, si extrem de rar 4x4 auto.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 164
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Eu prefer 4x4. Este o opțiune personală, nu un adevăr universal valabil pentru oricine, în orice situație. Nu cred că voi mai cumpăra vreodată o mașină fără sistem de tracțiune integrală. Este mai mul

4x4 bineinteles..nu vad rostul sa iti iei o masina de acest gen si cu o garda la sol asa inalta fara tractiune integrala...

in permanenta auto 4x4. Are 105 mii km in acelasi stil (si la precedentul Duster tot la fel am mers 120 mii km) si doar o cruce cardanica (cu gresor) din cele 2, schimbata la actuala, ca am tras de

Posted Images

Iarna "auto" si rar "4x4 lock" la scos masina din nametii din parcare. In off... doar cand e cazul de "4x4 lock". in rest mers pe "auto".

Referitor la "urcatul" dealurilor cu masina "scoasa din viteza", pentru linistirea spiritelor, care mai aveti drum pe-acolo, incercati varianta "fir cu plumb" sau ce aveti la indemana, poate asa ne-om lamuri daca e deal sau vale ;) eu n-am ajuns inca sa verific, poate o reusi vreunul din noi...

Link spre post

4x4...chair daca nu umblii pe 4x4 toata ziua, dar e bun la nevoie:d..pe asfalt nici eu nu folosesc 4x4-le dar pe noroaie si pante abrupte, 4x4 scoate fara probleme...cu mici exceptii...si banuiesc ca iarna ii foarte bun pe zapada...inca nu am prins zapada de cand am masina, dar sper ca iarna asta va fi:)

Nici eu nu vad rostul sa ai un SUV 4x2...adica ii numa sa vada lumea ca ai SUV. Da de fapt Dusterul tau e un Logan mai inalt...patetic:))

ca exceptii: si eu am ramas impotmolit odata cu 4x4 ca era foarte moale, roata dreapta fata s-a afundat juma de janta in noroi, si stanga spate statea in aer....a trebuit sa executam metodata clasica:"da-ti-va jos, si impingeti fratilor";)) dar pana la urma am iesit cu bine, si acuma e o amintire funny:)

Link spre post
  • 1 month later...

Acum ( decembrie 2012 ) se poate profita pe deplin de sistemul de tractiune 4 x 4 !

Ies de pe strada mea, zapada pun 4 x 4 intru pe bulevard relativ curat dar cu gheata pun pe AUTO...ajung in centru drum curatat schimb pe 2x4 , intru intre blocuri zapada din belsug pun pe 4 x 4...totul cu un buton...o minunatie!

Link spre post

Nu inteleg de ce tot schimbati pe 2x4. Si pe AUTO tot in 2x4 merge, cupleaza spatele doar cand are nevoie. Iar afara din oras, la viteze mari, oricum nu intra 4x4 asa ca merge si acolo AUTO fara probleme.

Si ca sa raspund ontopic :), da, isi face treaba excelent sistemul 4x4 pe zapada asta (dimineata asta a vazut dusterelul prima zapada, si chiar zapada serioasa). Nu a fost nevoie de 4x4 LOCK nici la scoala la fiica-mea unde am fost primul care a "arat" curtea, si nici la munca unde a trebuit sa-mi fac loc de parcare in mormanul de zapada (zapada din belsug azi la Galati).

Link spre post

Am o nedumerire (sunt de putin timp posesor de duster 4x4):

Cu modul de tractiune 4x4 blocat m-am lamurit: este eficient, isi face treaba si te poarta fara probleme prin zapada mare pe dealuri (am incercat si am fost uimit de cat poate, nu numai eu ci si privitorii)

Nu m-am lamurit in schimb cu modul 4x2 si auto deoarece mie mi se pare ca masina merge absolut la fel in ambele moduri. Adica acolo unde am patinat cu 4x2 am patinat si cu auto iar pe unde reuseam sa trec cu auto ma descurcam si cu 2WD. Care e diferenta dintre ele? Nu marefer la teorie ca asta stiu cand nu poate fata intra si spatele. Dar in realitate de ce nu simt oare o imbunatatire substantiala la auto fata de 2wd. Singura diferenta este scrisnetul mai mare la auto.

Si a doua intrebare: la fel de neinteles este si asr esp. Merg in auto cu asresp activ. Pe drum zapada mare afanata. Intru in curba cu viteza relativ mica si simt ca spatele fuge. E adevarat ca m-a pus pe traiectorie dar cu senzatia puternica de derapaj spate (un fel de subvirare). Am incercat traseul cu asr esp deconectat si nu mi-a mai fugit spatele. Ce concluzie pot sa trag de aici?

Link spre post

Exista diferenta mare intre AUTO si 2WD in sensul ca se transfera puterea intre punti in functie de necesitati, adica, in modul AUTO daca "simte" ca pierzi aderenta pe puntea fata, repartizeaza putere pe puntea spate, acum nu stiu in ce procent insa se simte foarte bine mai ales daca accelerezi puternic.

De ex. pe zapada, ca tot e de sezon, am plecat de pe loc , lin, iar la o curba am accelerat (mod AUTO), puntea fata a inceput sa piarda din aderenta si a intrat imediat puntea spate si a "impins" masina fara sa se gandeasca.

Singura problema in modul AUTO pe zapada este ca , daca bruschezi masina aceasta poate supravira, insa aici intervine ESP-ul si ASR-ul care te scoate cat poate si el.

La un ritm normal de condus (fara manevre bruste) modul AUTO nici nu il simti, parerea mea, ceea ce mi se pare foarte normal, el intervine numai in momentul cand oberva peridere de aderenta, de aici si denumirea de AUTO :-).

Daca vrei "4 roti" folosesti lock si gata.

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...