Sari la conținut

M-ar putea ajuta cineva cu un sfat, va rog frumos !!!

Postări Recomandate

Nu stiu  de ce la Dusterul meu 1,5 DCI  fabricatie 2015, nu mi se mai aprind luminile de marsarier..... am verificat becurile de la lampile din spatele masinii si sunt foarte bune..... sens in care  va adresez rugamintea, daca m-ar putea cineva ajuta , spunandu-mi si mie care este siguranta fuzibila pentru aprinderea luminilor  de marsarier  si eventual daca senzorul sau contactorul  de marsarier  la modelul meu de Dacia Duster 1,5   Dci, 4x4, din 2015  acest contactor sau sonda - senzor de marsarier se afla amplasat pe timoneria sau maneta schimbatorului de viteze  in habitaclul masinii,  ori se afla montat direct pe cutia de viteze  ?!? Va multumesc frumos anticipat pentru raspunsurile Dvs. !!!  Cu deosebit respect !!!

Editat de t0rquemada
Regulament pct.2
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 30
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Si pentru ca tot ati intrebat atasez cateva capturi cu pozitia sondei marsarier-neutru, schema electrica si pozitia sigurantelor, sper sa fie asa si pe masina si sa va fie de folos.

Ți-ai dat răspunsul singur aici : Cel mai probabil sondă marșarier-neutru defectă (pe cutie, se sede lângă planetara stânga față), sau cu probleme.   Completează corect profilul, în 20

@sorinvladÎnțeleg că ești nou pe forum, dar încearcă pe cât posibil să nu deschizi topicuri peste tot, iar postările să respecte regulamentul. Multumesc. Ai completat cu informațiile cu: Bun

Posted Images

Ți-ai dat răspunsul singur aici :

Cel mai probabil sondă marșarier-neutru defectă (pe cutie, se sede lângă planetara stânga față), sau cu probleme.

Completează corect profilul, în 2015 putea fi euro 5 și atunci luminile de marșarier sunt legate de stergătorul spate sau euro6 caz în care sunt legate de trasmisia 4x4

• Like 2
Link spre post
  • Mak locked this topic
  • Mak unlocked this topic

@sorinvladÎnțeleg că ești nou pe forum, dar încearcă pe cât posibil să nu deschizi topicuri peste tot, iar postările să respecte regulamentul. Multumesc.

Ai completat cu informațiile cu:

Buna seara si va salut cu respect !!!

Am un Duster fabricatie 2015, 1,5 Dci Diesel, 4X4, capacitate cilindrica 1461 cmc, 80 Kw 109 CP, Tip motor K9K-R8 Si de cateva zile am numai necazuri.... din anumite motive intemeiate nu pot pleca de acasa deoarece am in supraveghere un nepotel si nu ma pot duce atat de departe sa-mi puna masina pe tester desi stiu ca pana la urma tot acolo va trebui sa ajung insa intre timp va cer Dvs. sprijinul in sensul ca poate aveti cunostinte despre posibilitatea cedarii unei sigurante fuzibile pe care as dori sa o verific insa nu stiu unde se afla amplasata.... Masina are urmatoarele simptome.... nu se mai aprind luminile de la mersul inapoi  desi am verificat becurile iar cupla la sonda contactorului-senzorului de marsarier este cuplata..... iar in plus am mai constatat si faptul ca de cand m-au lasat luminile de marsarier nu mai functioneaza nici 4X4.... in sensul ca pur si simplu a ramas blocat pe 2WD SI NU MAI TRECE NICI PE AUTO SI NICI PE 4WD.....si colac peste pupaza mi s-a mai aprins si acel martor cu diagrama de osciloscop sau dinti de fierastrau.....  ma gandesc ca poate s-o fi ars vreo siguranta fuzibila dar nici nu stiu care ar putea fi.... sens in care va rog frumos sa ma sprijiniti cu un sfat !!!   Va multumesc frumos anticipat cu deosebit respect !!! 

Acum măcar știm că mașina e euro6 și 4x4 verifică F21 7,5A penultimul rând de sus în jos a3a siguranță de la dreapta la stânga.

Pe acea siguranță se alimentează sonda de marsarier și neutru, calculatorul pentru 4x4, luminile de marșarier, senzori de parcare din fabrică (ăia cu buton sub radio în dreapta) și informația În neutru

Având în vedere cele expuse, 99% sonda e defectă, mașina nu vede neutru deci nu poți cupla altceva înafără de 2WD, nu mai merge HSA-ul, Cruisecontrol(dacă are) și eroare pe ESP.

• Like 2
Link spre post

Va multumesc frumos pentru raspunsul, deschiderea si amabilitatea Dvs..... stiu ca sunt nou.... dar daca nu ajuti pe cineva fix atunci cand are nevoie, care mai este frumusetea acestui forum ?!?

Editat de t0rquemada
Nu cita ultimul post (pct.11 Regulament)
Link spre post

Am verificat siguranta pe care mi-ati indicat-o Dvs. dar era buna si imediat dupa ea mai era o siguranta tot de 7,5 A adica cea de-a patra.... le-am verificat continuitatea cu un ohmetru si ambele erau bune..... Nu stiu ce sa zic.... prima data mi s-a aprins ESP-ul si am tot zis ca o sa se stinga el.... dupa care in timpul mersului mi se aprinde la peste 70 km pe ora acel martor dinti de fierastrau pe fond rosu dar dupa cateva secunde se stingea singur .... mi-a facut asa ceva de vreo trei ori dupa care masina a mers foarte bine un timp de.... dupa cateva zile mi-a atras atentia un vecin ca la mersul inapoi in timp ce parcam nu mi se mai aprindeau stopurile de marsarier.... si am observat ca imi ramanea aprins pe bord si martorul cu dinti de fierastrau pe fond galben care nu mi se mai stinge nici acum impreuna cu cel de ESP.... dupa care am constatat ca nu mai imi functioneaza nici 4x4.... nici pe AUTO nici pe 4x4.... iar si in prezent am ambii martori aprinsi in bord pe fond galben.... iar astazi dupa ca am si inlocuit acele doua sigurante de 7,5 A, ca sa fiu mai sigur am vazut ca mi se aprinde pe fond galben si martorul acela cu motoras dar dupa cateva secunde se stinge singur ramanand aprinse pe fond galben doar martorul de ESP si cel cu dinti de fierastrau..... vreau sa va spun ca am dat cateva ture pe langa casa iar masina si motorul merge frumos si trage foarte bine.... 

Link spre post

Dacă siguranța indicată de mine, F21 e bună și ai mai și înlocuit-o dar problema persistă, poți zice că 99% sonda marșarier-neutru e cu probleme.

Siguranța de lângă ea(în stânga ei) F20 e pentru airbag, nu are treabă în problema asta.

Link spre post

OK,  va multumesc din suflet pentru amabilitate precum si pentru promptitudinea raspunsului  cu deosebit respect !!! Daaaa, intr-adevar eu vazandu-le alaturate si avand amandoua aceeasi valoare indicata de Dvs respectiv, de 7,5 A m-am gandit sa le si inlocuiesc ca sa fiu mai sigur.... desi, le masurasem in prealabil pe cele existente, practic eu le-am inlocuit pe F21  si F22  adica, a treia si a patra.... nu am umblat deloc la F20.... Am sa ma duc saptamana asta la service deoarece eu am lasat apartamentul meu din Bucuresti fiicei mele si m-am mutat la casa parinteasca in provincie iar aici service-ul auto e ceva mai departe si mai sunt si cu nepotelul.... Inca odata va multumesc frumos si va doresc sincer o zi minunata in continuare cu deosebit respect !!! 

Editat de Mak
NU CITA ULTIMUL MESAJ!
  • Like 1
Link spre post
  • Mak locked this topic
Vizitator
Acest topic este închis. Vă rugăm să deschideți un topic nou dacă doriți să postați pe forum.
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...