Sari la conținut

Hello Siberia Expedition

Postări Recomandate

• Răspunsuri 29
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Salutare prieteni, am vazut ca n-a abordat nimeni subiectul asta pana acum si mi-am zis sa o fac eu. Este vorba despre aventura unui cuplu din Satu Mare, Attila si Kinga Bertici, care s-au inhama

Posibil. Stiu ei mai bine ce-i prin Siberia. Eu am rezolvat problema geamurilor si ușilor înghețate cu alcool izopropilic diluat cu 1/3 apă distilata. Face minuni si nu ataca materialele. Ma refer la 

Desi imi sunt dragi, Attilla am impresia ca uneori e cam naiv si face niste confuzii destul de flagrante cand prea mult stigmatizeaza benzinarele atunci cand incearca sa se justifice in vloguri ca ras

Din ce am inteles eu, la frigul ala extrem, parbrizul ar fi tot timpul inghetat si nu ai vedea pe unde mergi, asa insa rezolva problema asta cu montarea unui parbriz aditional pe care il vor da jos la intoarcerea in Novosibirsk.

Attila stie el bine de ce merge pe mana lui Serghei, cu asta se ocupa si nu e la prima masina pregatita pentru frigul siberian.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Citat
La 28.12.2019 la 17:35, Stef13 a spus:

Si cu restul geamurilor cum ramane?

La un moment dat spune intr-un vlog despre "folii" pe geamurile laterale.

Link spre post

Posibil. Stiu ei mai bine ce-i prin Siberia. Eu am rezolvat problema geamurilor si ușilor înghețate cu alcool izopropilic diluat cu 1/3 apă distilata. Face minuni si nu ataca materialele. Ma refer la locuri cu iarna normală (E.g. Austria).  In Romania, de-o bucata de vreme nu vad sensul discuțiilor despre ger, anvelope de iarna, etc.. Dacă avem parte de o săptămână pe an cu temperaturi permanent sub zero grade, deja e mult. Nu mai zic de "iadul alb", adica atunci cand da o brumă mai groasă și bate vântul.

Link spre post

"Potiunea" asta magica o folosesc si eu de multa vreme.

Asa e, acum daca avem doua saptamani de iarna adevarata cu ger si zapada suntem "paralizati" si ne plangem de vitregia naturii.

Toata stima pentru cei doi temerari. Dovedesc ca se poate cuceri Siberia si cu un Duster. 

De urmarit aventura lor si multumim initiatorului pentru informatii :thumbsup: (am vazut expeditia de anul trecut cu Loganul dar nu stiam de cea de acum).

Editat de Gil26
Link spre post

Desi imi sunt dragi, Attilla am impresia ca uneori e cam naiv si face niste confuzii destul de flagrante cand prea mult stigmatizeaza benzinarele atunci cand incearca sa se justifice in vloguri ca raspuns la unele comentarii de pe FB sau YT ale unora care ii spun ca poate un diesel cu Ad Blue nu a fost cea mai ok alegere, ca poate era mai ok un benzinar aspirat sau un turbo benzinar iar el le raspunde ca n-a vrut pentru ca TCe-ul are turbina si aia se poate strica uitand ca si dCi-ul are turbina, la fel cum e adevarat ca si TCe-ul are filtru de particule dar el face confuzie intre DPF (diesel) si GPF (benzinar), GPF care se colmateaza mult mai greu.

Personal sustin parerile care spun ca un Blue dCi nu e potrivit pentru conditiile alea de frig extrem unde carburantul ce respecta normele de poluare Euro V sau VI este o rara avis.

Eu cred ca in conditiile alea extreme si la temperaturile alea, o benzina proasta iti da mai putine batai de cap decat o motorina proasta. Tot legat de temperaturile alea scazute lui nu-i mai consuma AdBlue sub -15/-20 de grade si DPF-ul nu-si mai face regenerarile uzuale decat fortat din soft, lucru recunoscut chiar de el, ori sa mergi in conditiile astea mii de kilometri nu are cum sa nu aiba repercursiuni.

Departe de mine de a-i da lectii, in fond si la urma urmei el este acolo, dar daca temperaturile coboara sub -40 grade C, electronica de pe masina o sa-i dea mari batai de cap.

La capitolul incalzitor stationar aka Webasto, erau solutii si pe benzina pentru ca asta a fost un alt argument pt care spune el ca a ales Diesel.

In incheiere as spune ca atunci cand te expui public nu poti avea pretentia ca toata lumea sa iti dea dreptate, ca pot fi si pareri contradictorii care nu sunt facute din rea-credinta, asa ca nu ai de ce sa te superi, ti le asumi si mergi mai departe.

Editat de Kidu
Link spre post

Eu nu stiu de ce.ti bati capul cu toate astea..Eu urmaresc cateva chestii din vlogurile lor dar nu stau sa disec ce comenteaza..E interesant ce fac ei dar cred ca altele sunt prioritatile..🙂

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...