Sari la conținut

Turatie recomandata (optima) Duster dCi

Postări Recomandate

Depunerile nefaste sunt motorină nearsă complet. La 1750 ture avem cuplul maxim. Pentru a obține acest cuplu avem nevoie de cea mai eficientă ardere a motorinei injectate. În aceste condiții de unde naiba exces de reziduuri la 1750 < 2500 ture? Mai gândiți și voi un pic în loc să luați ca literă de lege elucubrațiile unui absolvent de școala profesională! 

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 48
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Știi tu ceva dar greșit: 2010-2013 = Duster ph1 aka H79 2013-2017 = Duster ph2 aka H79ph2 2017 - prezent = Duster ph3 aka HJD incorect denumit Duster II, 2017, 2018, 2019 etc

Nu am studiat cum merge treaba la diesel dar a trebuit sa aprofundez treaba cu hartile de injectie la benzinar. Ai dreptate, calculatorul de injectie invata tot timpul, dupa stilul de condus al soferu

Aceasta. Scuzati am luat un screenshot in viteza de pe Youtube, sa fie totul in regula pun si linkul. Praful uleios e chiar in zona incercuita (anterior), acolo e si jocul.   Condu

Posted Images

Schimbi la 2000 cazi in 1500, deci sub cuplul maxim, trebuie sa te duci nitel mai sus pentru a putea sustine (babeste spus) zvacul acela, mai ales in depasiri.

Desi pe specificatii este la 1750, zdravan trage in jur de 1900 spre 2000, am deja peste 15000 facuti in 6 luni si imi cunosc masina.

Sa faci o depasire cu schimbare la 2000 e ca si cum ai ciocni o bere cu cel depasit. Cutia este etajata foarte scurt deci cam greu sa schimbi fix la 2000 cand vrei sa te duci lansat.

Mers lejer de oras mai merge, insa trebuie sa luam in considerare si gazele arse care intr-un fel ies pe ture joase si altfel pe ture inalte. Motorul are injectie directa in camera deci supapele nu mai sunt 'udate' de jetul de motorina care degeaba e aditivata cu tot felul de minuni de curatare ca nu-si atinge scopul de curatenie decat in camera, atat.

Si motorina incomplet arsa e din plin daca schimbarea pe treapta superioara pleaca din 1500, chiar mai jos pana se intra in cuplu (mersul batranesc cum se zice in targ).

Dar fiecare cum considera, e doar un mod de a privi lucrurile, nu dau cu parul.

Editat de eman4x4
Link spre post

Uiți un lucru: cuplul la 1500 rpm este doar cu puțin mai mic decât la 1750 rpm, adică ardere foarte eficientă și aici, ceea ce se traduce în reziduuri foarte scăzute. Apoi o dai în bărci cu nevoia de turație în depășiri deși în postarea ta precedentă nu spuneai așa ceva, ci doar că schimbările la turația de cuplu maxim îți umplu excesiv evacuarea cu reziduuri. Ai un stil foarte îmbârligat de a îți ocoli chiar și propriile cuvinte!

În rest eu prefer să schimb vitezele după indicația inginerului de la Dacia și nu după cea a unuia care a trecut prin școala profesională că peștele prin apă. 

Link spre post

Am doar un stil ironic, pare-se ca nu te-ai prins din prima ce am vrut sa spun.

Postarea a 2-a a evidentiat clar, dar na... repet, fiecare cum 'considera'.

Ce sa zic, mergi pe mana Dacia, doar nu vrei sa moara astia de foame prin service-uri, nu? :))  

L.E. ca fapt divers si altii recomanda schimbarea rapida, nu-i problema ca doar Dacia e pe 'reteta' asta, marketingul sa mearga, ca service-uri tot sunt, mai ales cand trece garantia aceea:

https://www.skoda.ro/despre-skoda/wltp

Screenshot_2019-10-19-22-25-22-454_com.chrome.beta.png

Editat de eman4x4
Link spre post

P.S.: Acum ai dat-o în teoria conspirației producătorilor auto demascată de vajnicul absolvent de școală profesională. 

P.P.S.: Mașina anterioară a vazut schimbări după indicațiile din bord în 90%  din cazuri. Am vândut-o la 200.000 kilometri fără probleme. Când vor apărea problemele? La 1.000.000 kilometri?

Link spre post

Auzi colegu, ai macar bun simt si nu mai jigni. Eu am zis sa pun punct decent la discutia asta, dar observ ca nu te poti abtine de la a continua. Nu ma cunosti, nu stii ce studii am (sau dupa tine, daca am, nu?)  ca sa-mi expui greturi personale fata de o anumita arie sociala.

Daca nu esti capabil (mai corect spus -> nu vrei) sa respecti si un alt punct de vedere inseamna ca ai o problema sau mai multe.

Sincer, putin imi pasa la cati km ti-ai vandut (sau daca) utilajul si in ce stare exceptionala tehnica (mai mare sau mai mica) era.

Da-i tu acceleratie mai vioaie la 1500 de ture constant ca obicei sa vedem in cat timp infunzi EGR-ul, DPF-ul si 'distrezi' si turbina. Faci economie clar...

Mai zambeste nitel, nu ti-ar strica.

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...