Sari la conținut

Postări Recomandate

@Mirovld

Dacă vrei versiunea de 1.0 TCe, mai bine nu. Sunt probleme cu turbina/corpul clapetă. Și se zvonește că o să fie rezolvată problema la mașinile ce vor fi fabricate începând cu anul următor. La mașinile deja livrate, dacă o să pice în garanție, se va înlocui. Dacă nu, ghinion.

Vezi pe forumul de Logan, secțiunea Probleme tehnice de la Logan III.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 713
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Evident ca sunt si mai putin "dotate", depinde de fiecare la ce functii e dispus sa renunte. De aia Dacia, ca toti producatorii auto, ofera mai multe nivele de echipare, cu speranta ca o sa-si gaseasc

Mort sau nu, măcar e organizat. Sau se încearcă să fie. La povești, în alt topic, pe alt forum sau pe Facebook. Sunt eu sătul de câte discuții și păreri mai mult decât subiective se tot reia

Si eu urmeaza luna asta sa dau comanda de inca un Duster, dar eu o sa merg pe 1.33 TCe de 150 CP, cu 4x4. La pret nu e chiar asa de mare diferenta, sunt 550 de euro in plus fata de diesel, care inseam

Posted Images

Asa este :thumbsup:, pe acel forum se discuta despre foarte multe probleme tehnice din pacate la Logan &Sandero III, pe langa turbina (zgomot tija, supapa descarcare, erori aferente, etc.) au fost si numeroase probleme cu senzorii GPL, incarcarea pilotata (bateria, senzorul de curent baterie), etc., etc. existand foarte multe OTS-uri pentru aceste masini, unele au fost rezolvate, altele partial, la unele cei de la Dacia inca mai "lucreaza" :( ...

Dar la DusterII ex 1.0 TCe 100CP H4D450 (4x2, GPL, GPF) nu prea au fost "semnalate" multe astfel de probleme pe forumuri, inclusiv acesta (sau cel putin nu am prea citit \gasit multe despre ele).

Link spre post
  • 4 weeks later...

Buna ziua,

Doresc sa achizitionez un Duster. Am citit tot felul de articole in care se preciza ca motorul 1.2TCe mananca anormal de mult ulei. Varianta de 1.3TCe are aceeasi problema?

Link spre post

Salutare,

Motorul meu de 1,33 TCE 150 nu consuma ulei (dupa aproape 51k km). De asemenea, nu cunosc pe cineva sa se fi plâns de asa ceva. Poate ne mai ajuta cu pareri colegii ce au același motor.

Link spre post

@sorind Majoritatea dintre primele modele Duster echipate cu motorul de 1.2 l in 4 cilindrii aveau un consum exagerat de ulei, trebuia obligatoriu completat nivelul de ulei intre doua revizii. Problema a fost rezolvata iar ultimele modele de Duster echipate cu motorul de 1.2 l in 4 cilindri nu au mai avut deloc aceasta problema. Ulterior motorul a fost retras de pe toate modelele Dacia si Renault deoarece isi facuse un renume prost.

Motorul de 1.2 l care se va monta pe Duster 3 este alt motor, are 3 cilindri.

Motorul de 1.3 l nu a avut probleme, este fiabil. Mie nu-mi place pentru ca are turbina si injectie directa. 

Editat de abc
Link spre post

Știți cumva dacă ar mai fi vreo varianta de motorizare fara injecție directa? Aici includ și motorizările pentru Duster 3.

Link spre post

Nu, din pacate nu exista si asta de multi ani.

Exista benzina+GPL cu injectie indirecta dar asta eu exclud din start.

Din pacate Duster 3 vine obligatoriu cu hybrid (mild sau full) pe langa injectia directa.

Link spre post
  • 5 months later...

Buna seara la toata lumea. Sunt nou pe forum si sunt in cautarea unor pareri de la cei mai experti ca mine.

Context: am momentan un logan 2 1.2 din 2016 dar recent mi-am luat cateva terenuri pentru a incepe o ferma. Am pus pe logan carlig si car cu el motocultorul si alte materiale cu remorca dar deja simt ca e depasit (ambreiajul deja are probleme) si vreau sa trec la un duster 2 4x4 (2022-2024).

Intrebarea mea e ce recomandati intre 1.3 si 1.5 pentru duster 4x4 in contextul in care o sa tractez destul se des si o remorca plus avand in vedere ca nu se mai fabrica trebuie sa ma uit pe piata SH.

Multumesc anticipat pentru ajutor. 

Drumuri bune.

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...