Sari la conținut

Postări Recomandate

diferenta intre 150 CP 4x2 si 4x4 e mare.

cand am mers pe 4x2 mi se parea dubioasa, fugea fata  ( nitel) si cum ziceti, socuri in transmisie DAR doar daca mergeam cu ea " ca si cum am furat-o". Clar la 4x2 motorizarea e cam puternica .

pe 4x4 ( si de asta am achiztionat varianta asta ) nu se simte asa ba chiar zici ca are alta trasmisie. e mai "Smooth" si mai "liniara" incarcarea. am testat si cu plecare cu tr1 si cu tr2 ( cum scrie in carte). totul ok

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • 8 months later...
  • Răspunsuri 301
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

In Europa, motorul se fabrica la Valladolid, Spania, pentru modelele Dacia-Renault, la Sunderland (UK) pentru modelele Nissan (dar nu se stie ce-o fi dupa Brexit) si la fabrica Daimler din Kölleda, Ge

Am avut 14 ani 1,5 dci-ul si pot sa spun ca e un motor foarte bun! (In afara de furtunul de la turbo nici un fel de probleme in 200 mii km) De aproape un an conduc 1,33 TCE-ul. Fara sa intru in detali

Am facut media consumului in 16059 km parcursi cu Duster 4x4 1.2 tce si 16094 km parcursi cu Duster 4x4 1.5 dci. Am mers in aceleasi stil si conditii cu ambele. La 1.2 tce a iesit o medie de 7.93%. ia

Posted Images

Wolody, desi discutia e veche, imi permit o intrebare. De ce pe offroad e mai bun Diesel decat benzina? Puterea e mai mare la benzina (150 CP fata de 115 CP) iar cuplul e apropiat (250 Nm benzina fata de 260 Nm la Diesel). Deci?

Link spre post

e vorba de cum iti livreaza puterea/cuplul si cum  o simti. dieselul e mai "constant" si nu rupe aderenta cum o face benzinarul . pentru incepatori se mai intampla sa ti "moara" fix cand ai nevoie  daca nu ai schimbat la timp. dar deja sunt detalii.

cred ca am mai spus - baga un drive test ca sa te lamuresti pentru ca s-ar putea sa nu ti placa cum merge dieselul  sau sa nu te impaci cu benzinarul .

Personal in 2021 n-as mai cumparat diesel pe masina noua - pret mare ( tot ce i nou costa), durata de"viata"mica ( viata = eliminarea dieselului in lume,etc) .  Dar fiind singura motorizare disponibila acum pe DAcia vanzari..cum te lasa inima.

Link spre post
Acum 9 ore, negociator a spus:

De ce pe offroad e mai bun Diesel decat benzina? Puterea e mai mare la benzina (150 CP fata de 115 CP) iar cuplul e apropiat (250 Nm benzina fata de 260 Nm la Diesel). Deci?

Asta cu dieselul bun in offroad era valabila acum 20 ani, cand benzinarele erau aspirate, la dieselurile de generatie veche (cu electronica putina) nu erau asa sensibile la apa (puteai intra cu intregul motor sub apa), etc..

In ziua de azi, inca unii nu au inteles ideea ca nu motorul diesel vs benzina are cuplu mare la turatie mica, ci motorul turbo are cuplu mare la turatie mica...cum acum f multe benzinare sunt turbo, a disparut acel avantaj al dieselurilor.

Link spre post

SYL, inteleg ideea ta, din punct de vedere teoretic. Dar in cazul concret - Duster dCi sau Duster TCe, parerea ta este ca, intr-adevar, in off-road, cele doua variante sunt comparabile? (Precizez ca am facut drive test cu dCi pe sosea si mi-a placut, dar nu am facut si test off-road).

Link spre post

Am avut 14 ani 1,5 dci-ul si pot sa spun ca e un motor foarte bun! (In afara de furtunul de la turbo nici un fel de probleme in 200 mii km) De aproape un an conduc 1,33 TCE-ul. Fara sa intru in detalii, daca consumul nu e o problemă pentru tine, mergi linistit pe TCE. Are putere mai mare, iar ca si confort e peste 1,5 dci. (Nu ai vibrațiile de diesel, iar motorul e mai silentios) Pentru offroad iti pot spune ca la 1,33 tce scapi de grija acelui senzor de pe toba de eșapament pe care il poti agata foarte usor pe teren accidentat la 1,5 dci.

Link spre post
acum 1 oră, SYL40 a spus:

Asta cu dieselul bun in offroad era valabila acum 20 ani, cand benzinarele erau aspirate, la dieselurile de generatie veche (cu electronica putina) nu erau asa sensibile la apa (puteai intra cu intregul motor sub apa), etc..

In ziua de azi, inca unii nu au inteles ideea ca nu motorul diesel vs benzina are cuplu mare la turatie mica, ci motorul turbo are cuplu mare la turatie mica...cum acum f multe benzinare sunt turbo, a disparut acel avantaj al dieselurilor.

Da mi voie sa nuantez nitel. Diferenta exista si e sesizabila in modul in care " simti" si "primesti" acel cuplu. la benzinara daca nu esti atent  ti se opreste motorul in rampa grea , dieselul e mai putin sensibil la asta.

Repet- eu sunt fan benzinar dar am explicat cum estre treaba in ambele" echipe".

Acum 28 minute, negociator a spus:

SYL, inteleg ideea ta, din punct de vedere teoretic. Dar in cazul concret - Duster dCi sau Duster TCe, parerea ta este ca, intr-adevar, in off-road, cele doua variante sunt comparabile? (Precizez ca am facut drive test cu dCi pe sosea si mi-a placut, dar nu am facut si test off-road).

Daca off road este doar light si nu ala adevarat nu ai nici o treaba. go for benzina.

Vezi ca la astea noi o sa ai nevoie ( poate s-au rezolvat dar e de urmarit) de ceva interventii la partea de ADBLUE.

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...