Sari la conținut

Postări Recomandate

• Răspunsuri 514
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Trebuie lămurite niște lucruri: 1. există 1,6 16v cu gpl de fabrică, cod K4M616 cu instalație Landi Renzo 1a. ai 1,6 16v (K4M616) pe Duster ph1 2a ai 1,6 16v (K4M642 dar și H4M740)pe Du

Va salut pe toti. Ma bag si eu pe aici cu instalatiile GPL. In mod sigur se face economie daca se monteaza o instalatie GPL. Cei de la firma care mi-au facut montajul au spus ca masina va consuma c

O grămadă de griji aveti cu gpl-ul asta..

Posted Images

Nu trebuie exclus nici MPP-ul din ecuatie.

MPP-ul dozeaza aerul care intra in cilindrii.

In corpul clapeta este un dispozitiv electromagnetic care actioneaza o piesa cilindrica care are un varf - Asta este MPP-ul.

Piesa cilindrica culiseaza intr-un alezaj. In general acolo se aduna murdarie, ulei murdar cu praf, etc.

Se recomanda demontarea corpului clapeta cu tot cu MPP si spalrea, curatarea cu WD40.

Ma gandesc ca pana se incalzeste motorul - se incalzeste si MPP-ul si acel ulei imbacsit cu praf devine mai fluid si permite alunecarea mai usoara a cilindrului in locasul lui.

Spalarea corpului clapeta si a MPP-ului ar fi prima operatie pe care as face-o.

A doua ar fi scoaterea pe rand a fiselor de la bujii. Sa vad care lucreaza si care nu lucreaza. Testul asta ar trebui facut cu motorul rece in relanti.

Cand ai schimbat ultima data bujiile?

Ultima operatie ar fi curatarea injectoarelor.

Succes!

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Bujiile le-am schimbat la revizie in august, nici cele vechi care nu au fost schimbate de curand(cel putin de 2 ani) nu erau defecte.

O sa ma interesez cu MPP-ul, dar de cateva zile observ ca nu intampin problema, ceea ce ma duce iar cu gandul la calitatea carburantului care este posibil sa aibe o proportie si apa iar daca nu plec cateva zile sa se mai adauge o alta proportie de condens(sau ceva pe acolo).

Link spre post

Atunci cand sunt suspiciuni ca exista apa in benzina, se toarna alcool cu concentratia cea mai mare, in benzina.

Apa se combina cu alcoolul si alcoolul se combina cu benzina. Nu sunt tare la chimie, dar stiu ca asta este mecanismul.

In loc de alcool etilic se poate pune alcool metilic - adica metanol.

Link spre post
  • 1 month later...

Am pus si eu gpl pe mașină.Momentan după primii km am un consum de 10 la sută.Nu am intrat în centrul orașului să văd ce consum as avea dacă aș sta in coloane mari la semafoare.Dar pe drumul Tei-Aviatiei-Baneasa-Pod Otopeni am acest consum.Pe Masina am o instalație Tomasetto.

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...