Sari la conținut

Duster - Protectie Rezervor Fara Scut

Postări Recomandate

O sa dau search... np

Planetara suspiciunile mele fata de identitatea ta dubla raman... hai sa ne ferim unul de altul, as vrea odata sa invat si eu skilul asta al tau si obtin produse ieftine ca tine. In mod normal prefer paladin.

Editat de Cain
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 40
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Domnul @Cain, cred ca suntem multi pe aici care citim ce spui tu pe forum si cu greu ne abtinem sa mai zicem ceva, ca am vazut ca te superi repede si judeci cam superficial lumea ( scuze daca si ast

Cei de la Mudster mi-au spus ca e de plastic (banal) si nu mi-am pus problema sa ii verific... nici sa arunc cu vorbele in tine. Cat despre spart asta a fost si impresia mea ca nu se poate, dar cum av

Salutare ,   Cu privire la protectia rezervorului , eu ramand totusi adeptul protejarii lui .Nu cu antifon , ci cu un scut . Ideea nu este de a nu-l lovi , la lovituri rezista , protectia eu o reco

Posted Images

Da, as vea eu sa am piesele lu' @PLANETARA si... atunci m-as desconspira. Pana atunci, ramanem doi oameni diferiti (sare, intamplator se si cunosc) si care o sa-ti chinuie tie viata cu suspiciunile. Poate, candva, ai sa ne cunosti pe amandoi si... te-oi lamuri!

Pana atunci... sa ai spor la bricolat dar... mai intai studiaza ca sa nu muncesti degeaba

Trimis de pe al meu P024 folosind Tapatalk

Link spre post

:) will do.

Apropo de substantele disutate mai sus. Pfff ai cobit :( In sfarsit am inteles si eu de ce masina e antifonata in valuri micute si iregulare. Am extins putin anitfonarea bitumoasa mai tare si pam... cavitatie. Cu urechea mea de cantaret de cor :).... imediat m-a lovit zgomotul crescut zici ca toate antifonarle mele precedente disparusera. Bine daca nu aveam BFGurile nu se simtea.

Am incercat o masura radicala sa rezolv si tot nu pot sa scad cavitatia atat cat era inainte de scazuta. Mi-am adus aminte ce ai zis tu... cu antifonul care nu trebe lipit etc, si mi-am zis sa testez cu el si cum il avea la indemana zic hai sa vad ce se intampla daca lipesc pe bitumul subtire de jos, cand il dezlipesti il rupe intre anifonul de fabrica si cel Nigrin... deci am continuat cu testarea. Insa tot nu am reusit sa scad decat o nota.

O sa dezlipesc tileurile de antifon si o sa cresc grosimea celui bitumos.

PS. Nu am pus poza cu tileurile de antifon ca e cam blasfemie si am prins putina frica in a impartasii chiar toate ideile traznite.

post-4805-0-33385200-1470038921_thumb.jpg

Editat de Cain
Link spre post

Salutare ,

Cu privire la protectia rezervorului , eu ramand totusi adeptul protejarii lui .Nu cu antifon , ci cu un scut .

Ideea nu este de a nu-l lovi , la lovituri rezista , protectia eu o recomand la taierea in varfuri de piatra .

E adevarat ca nu am taiat nici un rezervor pina sa pun scutul , dar putem incerca :)

Principiul scuturilor este simplu pt mine , un scut de rezervor din otel costa 300 ron , cam banii pe care-i lasi la 3 iesiri la carciuma .

Prefer sa las 3 iesiri la carciuma pa alta data dar sa stiu ca nu ma uit pe sub masina cand da Robert cu ea de pietroaie :))

Link spre post

Grija mare cu antifonarea cu bitum ... placile alea de bitum nu adera perfect la tabla/vopsea, raman mici spatii intre bitum si tabla.... ghici ce poti avea in aceste mici spatii ?!? Da esti perspicace, poti avea umezeala, apa, sau mizerie care retine umezeala .... ai apa/umezeala pe tabla -> poti fi sigur ca vei avea rugina . Zic si eu...

Semnat: Stan Patitul

PS: foloseste ceva bitum pensulabil sau spray, nu placi adezive .... asta ca sa reduci posibilitatea de a aparea rugina (nu raman spatii asa mari ptr umezeala) ... ca de eliminat, e cale lunga . Spor!

PPS: vezi ca daca mai adaugi multe kile de bitum si antifonari o sa iti creasca consumul ... i shit you not

Editat de kidu79
Link spre post

Grija mare cu antifonarea cu bitum ...

Multam de sfat... si imi pare rau ca ai avut probleme...cum le-ai rezolvat?

Din ce am observat bitumul nu e prea miraculos, de rascheteza usor jos si de asta nu l-am mai pus decat pe rezervor amestecat cu Nigrin 9. Apropo Nigrin 9 e mai tare de doua ori si de doua ori mai lipicios (un fel de vinilin subtire mai moale). Placile respective le-am pus ca sa inteleg eu de unde e problema, nu sunt de bitum ci antifon adeziv - burete paslat... am testat asta pt ca dupa ce am dat cu putin nigrin numarul 9 sub scaune (spray ramas) --- bammm... cavitatie maxima iarasi. Cavitatia fiind un hummhmmm pe la 60 km/h de la rotile BFG AT.

Astfel stiind exact de unde e... m-am apucat sa intelegh de ce... si am pus tileurile de antifon 5cm pe 5 cm, 2 randuri... si nici o mare diferenta spre surprinderea mea, azi le-am dat jos si binenteles ca nu se lipesc extraordinar, un lucru bun e ca am verificat cat e de aderent nigrin 9. Cand le-am rupt a luat cu tot cu Nigrin 9 la unele si la altele nu. Dar daca vrei sa il dai jos pe Nigrin 9 cu o spatula poti... fara stres.

Dupa ce le-am dat jos cu mana am pus Nigrin 9 pana la 2 mm... si s-a rezolvat problema de cavitatie deranjanta. Deci lesson learn... intre scaune caviteaza, tabla vibreaza si ca sa scazi vibratia ai nevoie de o acoperire buna pe toata suprafata, neuniforma si cat mai elastica peste 2 mm.

Cat despre greutate, cred ca sunt 3.5 kile max (*rezervor si cu ce am mai pus eu intre scaune).

Anyway - problema e alta... tratamentul antirugina fosforic pt toba nu rezista la temperaturile DPF la iesire din el unde e rosu... s-a decojit ca un ou in linii drepte. Maine incerc acid antirugina sa vad cum se manifesta.

PS. daca il bate pe cineva capul sa se joace cu Nigrin 9... recomand 6 sprayuri din start 3 pe ambele parti - altfel mai rau faci.

Editat de Cain
Link spre post

Sincer, părerea mea ... cavitația aia a BFG-urilor o să o faci sa dispară ... când nu o să mai ai BFG-uri.

Vezi că fac mai tare sau mai încet funcție și de compoziția asfaltului. Dacă după ce modifici ceva nu testezi pe același traseu, nu prea e relevant.

Trimis de pe al meu Huawei P8 Lite folosind Tapatalk.

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...