Sari la conținut

Duster 2.0Dci In Asteptare

Postări Recomandate

Eu nu vreau niciun dci 2.0 pe Duster. Voi aveti idee cat de proaste sunt motoarele alea?! Sunt de provenienta Laguna. Sunt niste mizerii ordinare.

Sa speram ca macar vom avea parte de un 1.6 care sa nu fie violat de normele vietii euro6, 7, 8 sau cat o fii atunci. Alea si 1.5 inca sunt OK.

Vad chestia asta la Honda. A avut muulti ani la randul 2 masini in top 5 cele mai fiabile masini din Europa (Accord si CRV). Motoare maricele, echilibrate, super fiabile. 2.0, 2.2, 2.5. Stia japonezul ce face acolo, si facea bine.

Acuma au venit cu cele 1.6 diesel ca sa corespunda normelor vietii date de EU. A trebuit japonezul sa faca rabat sa calitate. Asa ca acuma, vin 1.6 diesel alea pe banda in service cu axe cu came indoite si defectiuni mari, de-ti sta ceasul. Mi s-a spus de la service sa am mare grija de 2.2 iDtec-ul meu, pentru ca a fost ultima serie de motoare adevarate, si le va creste pretul pentru pasionatii de calitate Honda de odinioara.

Nu va mai asteptati la motoare cum au fost 1.9 TDI sau 1.5 dCi de prin 2008-2009. Adio!

Asteptati-va la motoare proaste, innecate, cu miliarde de senzori de rahat ca nu cumva sa functioneze optim saracul motoras, ca sa nu arunce 2 grame de funingine in nasul lui Merkel.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 83
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Am citit, amuzat, acest topic. Cu toate ca am zis ca nu ma mai bag... in acest caz, nu pot sa ma abtin. @SEBASTIAN, ceea ce consider eu despre aceasta masina se poate citi prin tot forumul. Totusi,

Sebastian, cate mii de km te-ai dat cu duster? Ca io nu reusesc sa o simt submotorizata deloc. Doar daca te astepti sa se poarte ca o sportiva, dar asta e o biluta grasa,tu ce voiai ? sa faci liniute?

Eu nu vreau niciun dci 2.0 pe Duster. Voi aveti idee cat de proaste sunt motoarele alea?! Sunt de provenienta Laguna. Sunt niste mizerii ordinare. Sa speram ca macar vom avea parte de un 1.6 care sa

On topic. Dusterul meu prinde 170. Cand nu aveam proiectoarele pe plafon si nu era inaltata prindea si 180 pe bord.

De la 140 imi vine sa sar din masina de galagie. De ce as vrea un motor mult mai puternic? Sa merg tot cu 150 maxim? Pot face asta si cu 1.5

Pe coclauri nu mi s-a oprit niciodata motorul pentru ca era panta prea grea, sau mai stiu eu ce. Daca pot teoretic sa urc pe unde vreau eu cu ea cu 1.5, de ce as vrea un motor mai mare.

Intr-adevar, nu prea pot sa plec primul de la semafor, dar sa faci asta cu Dacia mi se pare de prost gust.

Intr-adevar nu pot sa sa accelerez de la 100 la 160 in 5 secunde sa fac senzatie pe autostrada. Dar, Duster e un SUV, nu a fost gandit pentru asta.

Sunt atat de multe imbunatatiri care pot fi aduse la masina asta pana la motor incat pot umple un caiet intreg.

Daca Dacia vrea intr-adevar sa faca ceva calumea, este sa ia Duster 2 sau 3 si sa-l inginereasca de la bun inceput cum trebuie.

Un motor nou gandit special pentru ea. Pentru ca e un SUV, nu e un Clio. Amortizoare noi, gandite special pentru ea, pentru ca e SUV, nu e Clio. Samd. Au vandut atat de multe exemplare incat isi pot permite acuma luxul sa nu mai faca compromisuri.

Link spre post

Eu nu vreau niciun dci 2.0 pe Duster. Voi aveti idee cat de proaste sunt motoarele alea?! Sunt de provenienta Laguna. Sunt niste mizerii ordinare.

Sa speram ca macar vom avea parte de un 1.6 care sa nu fie violat de normele vietii euro6, 7, 8 sau cat o fii atunci. Alea si 1.5 inca sunt OK.

Vad chestia asta la Honda. A avut muulti ani la randul 2 masini in top 5 cele mai fiabile masini din Europa (Accord si CRV). Motoare maricele, echilibrate, super fiabile. 2.0, 2.2, 2.5. Stia japonezul ce face acolo, si facea bine.

Acuma au venit cu cele 1.6 diesel ca sa corespunda normelor vietii date de EU. A trebuit japonezul sa faca rabat sa calitate. Asa ca acuma, vin 1.6 diesel alea pe banda in service cu axe cu came indoite si defectiuni mari, de-ti sta ceasul. Mi s-a spus de la service sa am mare grija de 2.2 iDtec-ul meu, pentru ca a fost ultima serie de motoare adevarate, si le va creste pretul pentru pasionatii de calitate Honda de odinioara.

Nu va mai asteptati la motoare cum au fost 1.9 TDI sau 1.5 dCi de prin 2008-2009. Adio!

Asteptati-va la motoare proaste, innecate, cu miliarde de senzori de rahat ca nu cumva sa functioneze optim saracul motoras, ca sa nu arunce 2 grame de funingine in nasul lui Merkel.

aproape in totalitate de acord. la incarcare de 4 persoane + bagaje ( cum plec de obicei in drumetie ), daca ai dat de o panta mai nasoala, sau un pic de forestier in adevaratul sens al cuvantului, nu prea mai ajung cei 110 cai fara sa scoti untul din ei. dar de la 2.0 la 1.6-1.7 dCi e cale lunga.

Link spre post

On topic. Dusterul meu prinde 170. Cand nu aveam proiectoarele pe plafon si nu era inaltata prindea si 180 pe bord.

De la 140 imi vine sa sar din masina de galagie. De ce as vrea un motor mult mai puternic? Sa merg tot cu 150 maxim? Pot face asta si cu 1.5

Pe coclauri nu mi s-a oprit niciodata motorul pentru ca era panta prea grea, sau mai stiu eu ce. Daca pot teoretic sa urc pe unde vreau eu cu ea cu 1.5, de ce as vrea un motor mai mare.

Intr-adevar, nu prea pot sa plec primul de la semafor, dar sa faci asta cu Dacia mi se pare de prost gust.

Intr-adevar nu pot sa sa accelerez de la 100 la 160 in 5 secunde sa fac senzatie pe autostrada. Dar, Duster e un SUV, nu a fost gandit pentru asta.

Sunt atat de multe imbunatatiri care pot fi aduse la masina asta pana la motor incat pot umple un caiet intreg.

Daca Dacia vrea intr-adevar sa faca ceva calumea, este sa ia Duster 2 sau 3 si sa-l inginereasca de la bun inceput cum trebuie.

Un motor nou gandit special pentru ea. Pentru ca e un SUV, nu e un Clio. Amortizoare noi, gandite special pentru ea, pentru ca e SUV, nu e Clio. Samd. Au vandut atat de multe exemplare incat isi pot permite acuma luxul sa nu mai faca compromisuri.

Sunt de acord ca un Duster poate prinde 160-180 pe bord, problema e ca la vitezele alea consumul si turatia nu sunt cele mai cuminti.. cu un 1.6 dCI ar fi mult mai ok.. deci nu vad de ce ar fi nevoie de un motor nou gandit pentru Duster cand deja exista acest motor pe piata si este laudat in toate review-urile de la Qashqai etc :)

Eu nu am spus niciodata ca Duster-ul nu ar fi o masina buna doar ca e un pic cam limitata de motor/ cutie de viteze in ideea ca nu toata lumea isi ia Duster pentru off-road, unii o iau doar pentru mai multa siguranta fata de o berlina pe drumurile minunate din tara noastra..

Link spre post

Din nou sunt de acord ca motoarele noi nu se compara la fiabilitate cu unele mai vechi care nu erau sufocate de atatea norme samd.. Din acest motiv am o mare rezerva fata de 1.2 TCe care desi este laudat de multi inclusiv pe acest forum nu imi inspira prea mare incredere la capitolul fiabilitate in timp. Pe hartie motorul arata foarte bine.. dar in viata de zi cu zi cred ca isi arata destul de usor limitele .. din acest motiv eu as opta pentru un diesel mai modern care deja este testat pe diverse modele din grupul Renault-Nissan si si-a dovedit capacitatile si fiabilitatea.

Link spre post

.. din acest motiv eu as opta pentru un diesel mai modern care deja este testat pe diverse modele din grupul Renault-Nissan si si-a dovedit capacitatile si fiabilitatea.

De acord aici. 2.0 dCi a fost testat cu varf si indesat si vad ca tot nu se satura de el la cate probleme are.

Nu ramane decat sa vedem ce surpriza ni se pregateste.

Din pacate Dusterul nu este o masina destul de mare ca sa se puna problema reala a capcitatii motorului si fiabilitatii.

Alt exemplu ar fi la clasa pick-up VW Amarok vs. Ford Ranger.

Amarok are un nou 2.0 biturbo - clar un motor mic, care nu a fost destinat pentru asemenea masina, luat de pe passat allroad b7.

Ranger a castigat toate testele cu al lui 2.2 Duratorq - un motor cumva depasit tehnologic, insa extrem de fiabil si robust!

Acuma stau sa ma gandesc cine e mai castigat: cei cu super tehnologia noua de pe vw si cu cei 35cp in plus, sau cei cu un motor vechiut dar cu adevarat conceput pentru o astfel de masina.

Insa la Duster nu s-a pus niciodata problema de a face un motor special pentru tipul asta de masina. S-a pus problema de costuri de productie si daca reuseste sa miste de pe loc sau nu masina.

Unele o misca mai bine, altele mai prost...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link spre post

Contrar postarii in cadrul acestui topic eu nu sustin introducerea unui 2.0 dCi pe Duster in oricare varianta ar fi el mai veche sau mai noua.. eu imi doresc si sper sa nu raman cu dorinta un 1.6 dCi la care sincer nu am gasit pana acum opinii negative :D

Link spre post

Eu cred totusi ca putina capacitate cilindrica in plus ar fi de preferat pentru o masina de 1400kg si 4x4.

Foarte bune motoarele actuale pentru cine nu are nevoie de mai mult insa pentru anumite piete chiar producatorul ofera versiunea 2.0i 16v de 140hp si cu cutie automata.

E clar ca si producatoru stie ce lipseste dar probabnil ca nu inginerii dicteaza ci studiile de marketing si asezarea in piata ca sa nu canibalizeze alte produse de sub aceeasi umbrela.

Totusi cred ca Dacia nu e marca orfana si merita mai multa atentie, mai ales ca a demonstrat ca in Germania de exemplu vinde cot la cot cu Renault.

Brandul romanesc se bucura de apreciere si ar putea vinde foarte bine cu o treapta mai sus.

Romania, piata din Romania merita ceva mai mult chiar daca nu vor f cele mai vandute si tot pe 1.5 se vor baza.

Puterea in plus este pana la urma un lux pentru ca nu ne gandim doar la performanta ci la confortul la condus. E altceva cu un cuplu mai mare si pe o plaja mai larga de turatie. Garantez ca daca se pune un motor 2.0 turbo diesel de ultima generatie cu putere 140-160hp se poate obtine un consum egal cu un 1.5 de serie si cu performante net superioare.

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere.

• Inregistrare/Autentificare

Pentru a putea posta, te rugam sa te inregistrezi / autentifici.

• ForumDuster.ro pe Facebook

• Topicuri

• Postări

• Salut /bun venit in aceasta comunitate.  Poate sunt de folos si altora:
    • Am si eu aceeasi problema cu aceeasi mesaj si mi s-a spus ca 2 senzori nu functioneaza dupa verificarea cu testerul. Am cumparat altii din China si nu s-a rezolvat nimic. 2pcs 284389618R Blind Spot Parking Sensor. Ce model de senzori aveti va rog ca la mine nu au functionat si masina am cumparat-o second hand si nu am siguranta ca sunt senzorii oficiali? Detin un Duster 1.6 cu GPL din 2019. Multumesc. Un sfat ar fi apreciat.
    • Mulțumesc tare mult, Gil! Încerc să „descifrez” detaliile generoase pe care mi le-ai dat. Mecanicul meu mi-a recunoscut deschis că nu se pricepe la partea electrică/electronică dar, cum se mai zicea într-un banc, poate să arunce o privire. De fapt așa mi-a și recomandat: să apelez la un electrician auto care poate traduce rezultatele testului și să ia măsurile care se cuvin. Zi bună tuturor!
    • Legat de motorasul stergator spate vezi discutiile si detaliile (schema electrica, mufa cu descrierea pinilor, verificare, demontare si montare, cod OE, etc.) pe care le-am oferit si in topicul acesta: https://forumduster.ro/topic/7666-pin-out-uch-dacia-duster/ inclusiv procedura de diagnosticare a erorii DTC95A064 = Mecanism de acţionare ştergător geam spate pe care o ai in UCH. Despre celelalte coduri de eroare din calculatoarele masinii doar ca observatie toate sunt intermitente si au un factor comun: tensiunea de alimentare a calculatoarelor . Referitor la cele din injectie iti atasez doar ca exemplu procedura de diagnosticare pentru DTC056016 si DTC00871C, celelatre trei se refera tot la rampa de injectie (si trebuie verificate cateva componente), DTC1525F3 este o consecinta a acestora, iar despre DTC038096 gasesti foarte multe experiente, informatii, detalii (pe care le-am oferit si eu) pe acest forum, fiind o eroare destul de des intalnita. Tot doar ca observatie acel “mecanic” la care ai apelat (“… merg la mecanicul meu să îl pună pe calculator și eventual să rezolve problema cât de repede se poate”) si care a facut diagnoza cu acel tester multimarca putea foarte bine sa faca si cateva verificari simple si sa elimine din variabile, pentru ca aceste coduri de eroare pot avea cauze de natura atat electrica cat si mecanica. Sugestia mea este sa vezi ce spune, face, rezolva sau nu si acel electrician la care vei apela (“Cred că trebuie să merg la un electrician.”), iar daca mai ai nevoie de ajutor, informatii si detalii pot sa le ofer punctual cu mare drag. Bafta!
  • Creează nouă...