Sari la conținut

Postări Recomandate

Stiu ca este atat de dezbatuta lupta dintre benzina si motorina, dar nu aceasta e intrebarea mea.

As vrea sa stiu ce varianta preferati intre cele doua variante.

Ambele sunt motoare noi, euro 6, deci nu cred ca au fost testate de prea multi.

Fara a lua in calcul preturile de intretinere, ci referindu-ne numai la fiabilitate si la performanta, care varianta ati alege-o?

Ce preferati: cuplu mai mare, (diesel-ul are 260 Nm, iar benzina are 205 Nm) sau puterea ? (benzina 125 Cp, diesel-ul 109 Cp)

 

Sper sa ma ajutati sa ma hotarasc!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Io cred ca constructorii deja sunt pe linie cu EUROn stiu ce va urma in anii urmatori. Din aceasta cauza avansarea in grade euro nu presupune modificari esentiale PENTRU EI in privinta fiabilitatii si a raspunsurilor de la utilizatori. Va urma EURO7 si tot asa. Bineinteles surprizele nu se exclud.

Urmarind forumul observ, un pic off topic, cum postantii incearca sa sublinieze ca ' fix eroarea constatata la masina mea este defectiune de model '. Sau un neajuns al modelului. Ulterior se dovedeste ca nu prea sunt din astea la Duster si mai ales pe partea de motorizare.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Chiar daca nu se doreste, o atare confruntare intre modele nu poate sa nu aduca in prim plan vechea dezbatere: benzina vs diesel.

Ai aici doua modele cu performante bune atat pe sosea cat si in off si nu cred ca pentru un utilizator amator sa poti observa in mod real o diferenta neta in favoarea unuia sau altuia.

In off cuplul de 205 al benzinarei, din care o sa folosesti probabil 190 (la turatie joasa) este suficient in combinatie cu vit.I. Pe sosea, chiar daca 1,2 tce este mai aprig nu cred ca dci-ul sa nu faca impresie foarte buna.

 

Altfel spus, alegerea este una clasica: diesel vs benzina.

 

PS Nu cred in conceptia potrivit careia motorasul de 1,2 se va forta in offroad. Utilizatorii spun ca pare relaxat atat pe sosea cat si in afara acesteia.

  • Îmi place 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Pare relaxat spun utilizatoriii... care? Pana acum nu sunt pareri despre 1.2 Tce 4x4.

Eu am auzit ceva informatii din zona testarilor cum ca motorasul e cam micut pt ceva off. Adica, mai concret, daca dai pe off de o panta ceva mai lunguiata (200-300m) cu inclinare iti cam moare motorul. Cu tot cuplul lui bunicel, este un motoras micut care nu face fata la efort sustinut.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Autentifică-te pentru a urmări asta  

×