Sari la conținut

Postări Recomandate

Salutare lume,

Numele meu e Madalin si intr-o luna urmeaza sa imi termin doctoratul in Germania, iar apoi pana la sfarsitul anului o sa mai muncesc pe la CERN in Elvetia/Franta. De cateva luni bune tot ma documentez pe pentru cumpararea unui Duster. Probabil in 2016 o sa ma intorc in Bucuresti.

Ca si istoric in 2008-2010 am avut un Kia Cee'd pe care l-am accidentat spectaculos prin judetul Harghita zburand de pe un pod din cauza unui imbecil localnic in cizme care nici macar nu rupea romaneste ce s-a decis sa traga stanga in fata mea fara sa semnalizeze -> dauna totala insa fara spitalizari.

post-3725-0-02749400-1430761986_thumb.jpg

Fiind fan KIA imi cam face cu ochiul si un Sportage (SH), vinde un neamtz aici langa mine unul pe care il lasa la 16500€ ( http://ww3.autoscout...id=TAF-SM-TL-S ). E full option cu 70k in bord, productie 08.2011. Recunosc ca ii rezist cu greu masina costand inspre 30k noua si are si istoric service.

post-3725-0-83307600-1430762093_thumb.png

Pro pentru un Duster ar fi:

- nu am nevoie de masina pana in primavara 2016;

- prefer masina noua deoarece as tine-o pana cad toate cele de pe ea (8-12 ani);

- prefer 4x4;

- prefer motorizare euro 6 (banui ca o sa fie in 7-8 luni);

- intretinerea mai ieftina pe termen lung;

- pompez bani in economia Romaniei.

Voi ce ati face in locul meu?

post-3725-0-02749400-1430761986_thumb.jpg

post-3725-0-83307600-1430762093_thumb.png

Editat de redman
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 17
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Zile cu activitate crescuta

Top participanti la discutie

Zile cu activitate crescuta

Postari populare

Cand am spus cuiva ca vreu sa cumpar Dusterul pentru ca e masina romaneasca, mi-a ras in fata. Alti zambesc cand merg 15 km special sa cumpar produse romanesti. Nu vreu sa polemizez alta discutie, ins

Concluzia mea dupa 6 ani de Germania si cam 10 ore de citit forumul e ca romanii sunt mai pretentiosi la masini decat nemtii :whistle: .

Ce diferiți sunt oamenii. Mie la duster-ul meu îmi place foarte tare faza cu ac ul. La nici una dintre mașinile nemțești deținute de mine, nu făcea atât de repede frig precum la duster.       Sen

Posted Images

Dac-ar fi sa fac comparatia cu un prieten de-al meu care si-a luat in 2011 un Sportage. Eu (si el) te-ar sfatui sa te indrepti spre Duster.

Eu, cu Duster din 2010, am cheltuit bani pe masina doar mentenanta (cam 150 eur la 15000 km). Aici nu pun pasarelele mele de modificari. Radu (prietenul meu) a facut reviziile la an (ca nu face km) si a cheltuit cam 300 eur/revizie.

Nu pun la socoteala prima lui observatie dupa ce si-a luat masina si a facut o comparatie intre cele doua... "Ba, la Dusterul tau, toate lufturile sunt egale... la mine nu e nici unul!". Si... pentru reglaje a stat masina lui in reprezentanta doar 3 (trei) zile.

Sent from My HTC Desire 816

Link spre post

A, am uitat sa precizez... sunt si conducator de Cee'd din cand in cand (masina socrului meu) si... chiar avand niste facilitati superioare Duster-ului, nu pot spune ca ma da pe spate...

Sent from My HTC Desire 816

Link spre post

Pro Duster: masina noua. Pro KIA:.....

In schimb, parerea mea este ca trebuie sa refaci calculele: un Duster nu va rezista 8-12 ani nici daca o tii in sufragerie (Duster 2014 parcat 3 luni de zile, perioada noiembrie-ianuarie: aripi fata cu pete de rugina; dupa un drum de aprox. 40 km de drum neasfaltat nu se mai inchide haionul, nu mai vorbesc de usa sofer, etc.).

Link spre post

Daca partea cu drumul neasfaltat si inchisul haionului/usilor ar fi chiar asa, pot enumera cel putin de 20 de persoane pe acest forum care acum ar trebui sa mearga fara nici o usa pe masina.

Iar in ceea ce priveste rugina ... 80% dintre noi ar trebui sa avem masinile gaurite de rugina.

Nici una nici alta nu se intampla.

Sfatul meu: Duster. O masina noua niciodata nu se va compara cu una SH. Ce vei castiga la cea SH (probabil cateva dotari in plus, aparent finisaje mai ok) va fi compensat de costurile mult mai mari de intretinere.

Link spre post

Cum vine asta PRO pt Duster: Iau masina abia in 2016. A sunat un fel de: "decat Duster, mai bine mai astept" :)

Eu acum nu stiu ce sa zic, dar parca si Sportage-ul ala mi-ar face cu ochiul din prisma nr mic de km, anul e cam dubios pt cei din vest, adica prea putini km din 2011.

In fine, daca vrei sa faci economie la bani, confort, poate si siguranta (nu stiu exact cum e la Kia) si sa ai o masina noua, mergi pe Duster.

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...