Sari la conținut

Tractorasul Duster

Postări Recomandate

@taz, camera e ok, dar sunt de acord cu @killer, e falsa siguranta. Cel care te-a sicanat este aproape 100% in relatii mai mult decat amicale cu politia (si alte organe) din judetul lui, asa ca risti la un moment dat sa te identifice el pe tine si ai parte de "actiune".

Inca ceva, incercarea de a-l invata pe cate unul de asta comportament normal in trafic e un esec. O sa ai parte doar de nervi si el data viitoare va face la fel.

Cel mai safe, fereste tot si fii prezent cu ochii si mintea in trafic permanent.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 546
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

No, buna ziua sa aveti ! Ieri dupa masa am ridicat masina. Deocamdata masina are la activ doar 110 km din care cca 100 sunt ai mei. In acesti km parcursi vreau sa va spun ca, desi am avut oarece emot

Taraaaammm.. ! Sper sa va placa ce a iesit, prieteni. Si daca aici, pentru a putea incarca, trebuie sa reduc mult de fiecare data dimensiunea pozelor, celor interesati sa le vada/descarce la dimensi

A fost ultima zi permisa traficului liber pe Transfagarasan. Natura in flacari. Soare, cald si peisaje de vis..O poza aici doar asa de pohta Restul le gasiti accesand linkul oferit   https://www.f

Posted Images

@vsebas. Stiu ce zici. Dar no..acum iti dai seama ca, traind in Romania, nu doar ala (daca ar fi ala asa pilos cum zici tu..ca poate nu e asa) cunoastem fiecare pe cate cineva..care lucreaza mai jos sau mai sus pe undeva..si la care si noi, la o adica, putem apela, nu? Spun asta ca isi idee..nu ca asta e modul optim de rezolvare. Iar de "actiune" nu ma tem eu chiar daca prefer sa ma feresc cat este posibil de conflicte inutile. Insa daca e neaparat cazul sa ma apar am si curaj si ceva experienta si oarece talente cat sa nu fac pe mine. Si inca mai am si demnitate si ceva stima de sine (in doze absolut firesti). Cand nu oi mai avea astea..atunci, in lipsa respectarii legii (asa cum o fac azi multi), se pot usura toti in palaria mea..Pana atunci nu pentru ca, pe cat imi e posibil, lupt pentru dreptate si pentru dreptul la o viata mai buna decat avem. Stiu ca de unul singur nu am prea multe ce schimba. Dar stiu bine ca asta ar trebui sa o facem toti romanii. Pentru ca daca ramanem tot cu capul in pamant in fata rahatilor cu ochi vom continua sa fim doar in halul jenant in care ne ducem existenta de prea multi ani..

Editat de taz
Link spre post

Sa sti ca nu agreez proverbul blestemat "Capul plecat, sabia nu-l taie! " da' nici sa ma lupt cand pot elegant sa evit confruntarea. Daca nu mai am de ales, da, daca a facut o nedreptate cu pierderi de vieti omenesti, da, daca a indoit un stop, e treaba RCA.

Link spre post

Cu smartphone, ai problema de focalizare. El va incerca intotdeauna sa focalizeze pe diferite obiecte, o camera ok de trafic trebuie sa aibe focalizarea fixa, ceea ce te intereseaza sa filmeze se intampla in permanenta la intre 1 si 20 de metrii in fata ta.

O alta problema, si la smartphone si la camerele video obisnuite (cum ai tu taz) este unghiul de filmare. In trafic de multe ori ai nevoie de un unghi de filmare larg (eu am camera cu unghi de 170 grade).

O camera ok, pe aliexpress, este pe la 80-90$, filmeaza Full HD (daca nu si mai mult, a mea duce pana pe la 2034x1296), filmeaza la 60FPS (destul de important, de multe ori fix acele cadre in plus pe secunda pot face diferenta la identificarea unui nr de inmatriculare), pe un card de 64 GB filmeaza cam 15 ore, si filmarea e ciclica. Nu trebuie decat sa o scot din torpedou si sa o prind in soclu, e in permanenta alimentata de la bateria masinii (asa ca o las montata uneori si cand parchez intr-o parcare de supermarket).

Dar da, la final, orice filmare e de ajutor, mai bine sa fie decat deloc. Si da, orice politist cu mai mult de doi neuroni se va uita pe filmare daca exista, si orice judecator o va accepta ca proba, daca e cazul. Nu te ajuta daca contesti o amenda de viteza sau ceva de genul asta (pentru ca nu e instrument de masura omologat) dar in rest e acceptata cam in orice caz.

Link spre post

@taz, @everyone,

NU spun ca nu e OK sa ai camera. Ce spun eu e sa nu te bazezi pe ea. Si sa nu iti pui mintea cu personaje similare cu cel descris de tine. Nu ai cum sa il repari pe un astfel de individ, daca e clar ca are intentii si impresii aiurea. Instinctul tau de conservare trebuie sa primeze :)

Si nu vreau sa se ia ca o afirmatie generalizata ce ziceam de trafictube. Vreau doar sa zic ca am vazut multe faze acolo in care unii participanti puteau beneficia si de putina ingaduinta. E clar ca sunt si exemple de personaje mega-tampite ca cel oferit de @taz.

Va doresc tuturor sa fiti ZEN la volan si sa nu aveti parte de conflicte, sau daca vedeti premize de acest gen sa le innabusiti din start ;)

Editat de Killer82
Link spre post

Este de luat in seama filmuletul, sunt unii care chiar procedeaza asa doar poate sa pici la mica intelegere cu ei si la dai ceva bami fara asigurari si fara politie. Important este in majoritatea oraselor s-au montat camere de supraveghere in marile intersectii si puteti (daca se intampla) sa cereti filmarea. Asemenea jeguri nu trebuie iertate, stati linistiti daca nu vedeau camera pe bord sareau la el la bataie. Intr-un proces imaginile sunt acceptate ca probe doar daca vrea judecatorul dar, imaginile de supraveghere montate de primarie nu le mai pot contesta.

Link spre post

realizati ca e o chestiune pur psihologica, nu ?

vede camera pe bord si nu ma mai bate ? hai sa fim seriosi. ma joaca in picioare mai cu drag, si dup-aia confisca camera sa arate si pretenilor ce barbatie au facut...

diferenta intre un ins inteligent si un ins istet este urmatoarea : un ins inteligent stie sa nu intre intr-o situatie din care un ins istet stie cum se iese...

lasati violentele pentru politie si indivizii impachetati 5 intr-o masina mica, sau luati-va un Raid la 400 ml pe care il tineti intre scaune, si cand sar parazitii la scandal dezinsectati-le ochii.

camerele sunt excelente pentru declaratii mincinoase de genul : el avea rosu si eu verde si a trecut pe rosu ( pe camera se vede culoarea semaforului ), el s-a prefacut ca imi da prioritate si dupa a accelerat, etc.

si putin off-topic, intamplare personala : individ suparat pe viata, ma sicaneaza, la semafor coboara si vine la masina mea, imi sparge geamul, ma scoate pe sus din masina, eu il ating putin cu un baston, si ghici ce : la sectia de politie eu eram agresorul. eu care aveam 2 martori in masina, el singur. eu cu cazierul alb, el cu 5 ani facuti pentru o infractiune violenta, eliberat pe buna purtare. si in situatia asta, EU ERAM AGRESORUL !. asta e legea oameni buni. asta e tara. de-asta zic, mai bine PREVII decat sa TRATEZI...

Editat de eden
Link spre post

Eden tu ai dreptate in cateva chestii. Dar daca unu' cu tupeu vine sa imi sparga geamul il astept cu un spray direct in freza lui si daca nu ii ajunge asta ii dau si putin curent sa se calmeze. Si asta se poate si fara sa ies din masina. Dar nu astept sa trag fara de mine prin geam. Ar fi si cam greu caci am aproape 2 m si 125 de kg si am si oarece armatura in mine..nu sunt chiar de guma. Ca sa nu mai spun ca, daca nu esti complet imobilizat cu masina (rar se intampla asa ceva) poti sa o tai de acolo daca nu sunt victime omenesti spre cea mai apropiata sectie de politie unde sa raportezi situatia. Poate sunt si martori..camere urbane de supraveghere care argumenteaza justetea parasirii locului de tine fiindu-ti amenintata siguranta/viata. Toate variantele incerc sa le folosesc atata cat se poate si cat reusesc sa nu le fac jocul unor jegosi bipezi. Sunt pline parnaile romanesti de asemenea exemplare care atunci cand intra la racoare nu o fac spre reeducare ci spre specializare multilaterala. Acolo au conditii mai bune ca mediul din care ei provin si le convine sa stea ascunsi acolo la caldurica si mancarica peste iarna. Ca se si satisfac sexual intre ei..ce mai conteaza..sunt fie obisnuiti..fie nu prea conteaza pentru ei astea..Iar daca statul le da lor, jegosii societatii, cate 2600 lei pe luna si fiului meu premiant ii da 82 lei atunci va spun ca eu daca as avea putere decizionala nu i-as tine pe banii celor cistiti. Cu toti acesti paraziti eu as face detasamente de munca (una normata logic si nu tampenii securisto-ceausite) in interesul public si ar manca si ar dormi in conditii omenesti avand parte de respectul firesc doar daca ar lucra..Daca nu..pot sa se usuce si sa se ucida intre ei undeva in are liber (indiferent ce vreme este afara) in un perimetru imprejmuit si sub paza armata si cu consemn de uz armat fara somatie daca a trecut careva, indiferent de motiv, de perimetrul respectiv. Punem pariu ca numarul de delicte (indiferent de tip) s-ar diminua drastic si foarte rapid in tara? Inteligent (sau diplomat fin..cu textul pe tine..cum vrei) e bine intotdeauna sa fii insa asta nu te scuteste intotdeauna sa intri si nici nu te ajuta totdeauna sa iesi din conflicte cu indivizi subumani. Nu stiu cu cate feluri de oameni ai avut de a face insa eu, fara sa imi fi dorit asta, am o experienta destul de vasta cu diverse tipuri umane si pot sa iti spun ca exista exemplare bipede impotriva carora logica si inteligenta (chiar si cea anticipativa) este un ajutor discutabil intrucat multi dintre idiotii aia au reactii absolut fara legatura cu tot ce poate concepe un om inteligent/istet si normal la cap.

Editat de taz
Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...