Sari la conținut

Wishing For A Duster

Postări Recomandate

@jugulator : m-am gandit si eu la ce ai spus tu.. insa ideea era ce contributie are acest coeficient in consumul masinii, pe langa motor, cutie de viteze, masa, samd.

In fine .. discutia e complicata si nu cred ca e locul ei aici si acum :) Concluzia cred ca ar fi ca Dusterul a fost gandit ca un SUV cu performante medii si orice imbunatatire substantiala s-ar putea face doar cu costuri pe care cumparatorul obisnuit nu ar fi dispus sa le accepte ..

PS: Nu o fi aerodinamica punctul sau forte dar in general vorbind pentru drumurile patriei noastre cred ca e cea mai potrivita masina la momentul actual :)

Editat de andrei_s
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 143
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Mai comanr mai, eu nu stiu ce sa zic, se pare ca unii oameni nu pot fi intelesi, sau altii nu pot intelege nimic pe lumea asta. Eu nu stiu cum a trait sau cum traieste acel om initiator de topic, dar

mai omule, te rog nu incerca sa ma jignesti, ti-au mai scris altii despre aerul tau de übermensch in ale masinilor, si stilul de comunicare "prietenoasa". Deja m-ai catalogat cateva posturi mai inaint

Un An Nou fericit tuturor!   Sunt bucuros sa am ocazia de a ma alatura comunitatii celor impatimiti de Dacia Duster. Desi nu posed inca un astfel de autovehicul, il sorb din priviri cu fiecare noua

Posted Images

@cosminium : In alta ordine de idei as mai avea o intrebare legata de motorul de 1.6 pe benzina si cutia de viteze pentru modelul 4x4.. am auzit ca ar fi foarte scurte rapoartele acestei cutii. De exemplu la o viteza de 140-160 km/h pe autostrada cam ce turatie si nivel de zgomot are masina in treapta a 6-a ?

In particular eu asta mi-as dori de la noul motor de 1.6 115 cp.. un comportament mai bun la viteze mari .. la Logan ai un zgomot destul de mare in tr. a 5-a la 160 km/h (turatia este in jur de 4000-5000 tr/min).

Editat de andrei_s
Link spre post

in realitate nu este deloc cea mai potivita, orice masina poate fi "potrivita" , exprimarea e destul de aiurea, cea mai potivita masina nu este cu siguranta, insa e o masina decenta.

coeficientul aerodinamic are cel mai mare impact asupra performantelor unei masini, pentru ca doar aerul opreste masina sa nu mai accelereze la un moment dat, daca prin reducere la absurd am inlatura frecarea cu aerul atunci teoretic masina ar atinge viteze nebanuite, de ordinul sutelor de km la ora, insa aerul o incetineste devreme, in cazul dusterului destul de devreme, chiar daca nu e o masina de viteza, e un suv, consumul este influientat in mare parte de acest coeficient aerodinamic.

consumul cu noul motor nu poate fi mai mic semnificativ, performantele vor fi mai bune, daca va veni pe aceiasi transmisie atunci consumul va fi putin mai bun, ceva gen 0.15L/100km insa daca va veni pe o noua transmisie cu alte rapoarte mai lungi atunci consumul in mod sigur va fi mai mare decat al vechiului 1.6

Link spre post

Chiar asa sa fie? Inseamna ca frecarea dintre calea de rulare si cauciucuri nu exista si franele sunt de poza pe orice masina, daca DOAR frecarea cu aerul incetineste Dusterul.

Link spre post

@comanr: Cand cineva lauda un pic Dusterul sau Dacia apar imediat si comentarii care sa contrazica ce s-a spus.. eu ma lovesc de asta destul de des ca posesor de Logan. Sunt absolut convins ca Duster-ul nu este o masina perfecta si nici nu sustin asta. Pentru mine insa este o combinatie interesanta intre raport calitate/ pret si capabilitatile de a infrunta drumurile noastre minunate. Eu vreau o masina cat mai capabila in diverse situatii si pentru moment Dusterul e sigura pe care mi-as permite-o si ma refer aici atat la achizitie cat si la intretinere.

PS: Sunt pe acest forum utilizatori care au trecut de la masini cu un nume de marca important la Duster.. asta imi da speranta ca e o masina ok daca ei au facut pasul asta avand in spate o experienta mai bogata ca a mea :)

Ganduri bune !

Editat de andrei_s
Link spre post

ca sa fim intelesi, exista pierderi in orice angrenaj, in transmisie , in motor, in roti, rulmenti, insa frecarea cu aerul este cea mai importanta , undeva la 80%, masina impinge aer, cam asta e ideea, chestia e ca frecarea creste exponential cu viteza, adica daca vrei 200 la ora ai nevoie de 150 de cai, daca vrei peste 300 ai nevoie de minim 350 de cai si daca vrei 400 la ora ai nevoie de 1000 de cai, (veyron)

mie loganul mi se pare cea mai potrivita, iar ca sa fiu sincer nu se vindea un singur logan daca exista pe piata solenza, care a fost foarte buna ca si raport pret/performante, fiecare poate face aprecieri subiective, eu intevin cand vad ca anumite pareri derapeaza de la normal tocmai pentru a ne mentine caracterul neutru si tolerant fata de masini si de ce nu fata de duster, ca nu este o masina rea, cu siguranta nu este cea mai buna, dar v am zis sa nu cadem in pacat sa ne inchinam la chip cioplit. :D

Editat de comanr
Link spre post

ca sa fim intelesi, exista pierderi in orice angrenaj, in transmisie , in motor, in roti, rulmenti, insa frecarea cu aerul este cea mai importanta , undeva la 80%, masina impinge aer, cam asta e ideea, chestia e ca frecarea creste exponential cu viteza, adica daca vrei 200 la ora ai nevoie de 150 de cai, daca vrei peste 300 ai nevoie de minim 350 de cai si daca vrei 400 la ora ai nevoie de 1000 de cai, (veyron)

Ai nevoie de 150 cp pentru 200 km/h pentru o anumita caroserie sau masina ... nu e universal valabil .. eu prind 190km/h cu Loganul de 105 cp daca vreau ;)

In sfarsit s-a recunoscut oficial ... Loganul este cea mai buna masina pentru drumurile din Romania :P

Editat de andrei_s
Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere.

• Inregistrare/Autentificare

Pentru a putea posta, te rugam sa te inregistrezi / autentifici.

• ForumDuster.ro pe Facebook

• Topicuri

• Postări

• Salut /bun venit in aceasta comunitate.  Poate sunt de folos si altora:
    • Am si eu aceeasi problema cu aceeasi mesaj si mi s-a spus ca 2 senzori nu functioneaza dupa verificarea cu testerul. Am cumparat altii din China si nu s-a rezolvat nimic. 2pcs 284389618R Blind Spot Parking Sensor. Ce model de senzori aveti va rog ca la mine nu au functionat si masina am cumparat-o second hand si nu am siguranta ca sunt senzorii oficiali? Detin un Duster 1.6 cu GPL din 2019. Multumesc. Un sfat ar fi apreciat.
    • Mulțumesc tare mult, Gil! Încerc să „descifrez” detaliile generoase pe care mi le-ai dat. Mecanicul meu mi-a recunoscut deschis că nu se pricepe la partea electrică/electronică dar, cum se mai zicea într-un banc, poate să arunce o privire. De fapt așa mi-a și recomandat: să apelez la un electrician auto care poate traduce rezultatele testului și să ia măsurile care se cuvin. Zi bună tuturor!
    • Legat de motorasul stergator spate vezi discutiile si detaliile (schema electrica, mufa cu descrierea pinilor, verificare, demontare si montare, cod OE, etc.) pe care le-am oferit si in topicul acesta: https://forumduster.ro/topic/7666-pin-out-uch-dacia-duster/ inclusiv procedura de diagnosticare a erorii DTC95A064 = Mecanism de acţionare ştergător geam spate pe care o ai in UCH. Despre celelalte coduri de eroare din calculatoarele masinii doar ca observatie toate sunt intermitente si au un factor comun: tensiunea de alimentare a calculatoarelor . Referitor la cele din injectie iti atasez doar ca exemplu procedura de diagnosticare pentru DTC056016 si DTC00871C, celelatre trei se refera tot la rampa de injectie (si trebuie verificate cateva componente), DTC1525F3 este o consecinta a acestora, iar despre DTC038096 gasesti foarte multe experiente, informatii, detalii (pe care le-am oferit si eu) pe acest forum, fiind o eroare destul de des intalnita. Tot doar ca observatie acel “mecanic” la care ai apelat (“… merg la mecanicul meu să îl pună pe calculator și eventual să rezolve problema cât de repede se poate”) si care a facut diagnoza cu acel tester multimarca putea foarte bine sa faca si cateva verificari simple si sa elimine din variabile, pentru ca aceste coduri de eroare pot avea cauze de natura atat electrica cat si mecanica. Sugestia mea este sa vezi ce spune, face, rezolva sau nu si acel electrician la care vei apela (“Cred că trebuie să merg la un electrician.”), iar daca mai ai nevoie de ajutor, informatii si detalii pot sa le ofer punctual cu mare drag. Bafta!
  • Creează nouă...