Sari la conținut

Wishing For A Duster

Postări Recomandate

(...) Ma enerveaza tendinta asta de downsizing actuala .. omoara toata placerea de a conduce...

(...)

De ce crezi ca se plang pilotii de Formula 1... :D

Regele motorsportului a "evoluat" de la motoare V12 aspirate de 3.5L si 1400+ cai putere, la V6 turbo de 1.6L cu limita de consum maxim...

Dar asta e trendul, iar performantele obtinute cresc de la an la an desi masinile sunt ingreunate de diverse sisteme de recuperare ale energiei, nu mai vezi de mult explozii spectaculoase de motoare in timpul cursei, mai mult, echipele au la dispozitie doar 4 motoare/monopost pentru intregul sezon... Ba nici nu se mai numesc motoare ci "unitati propulsoare"...

Si mie mi-e dor de vremurile cand masinile nu aveau CANBUS, iar pasionatii isi intretineau singuri masinile in garaj, isi reglau carburatorul cum doreau, pentru performanta sau pentru consum, pentru distractie sau pentru mers in concediu... :)

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 143
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Mai comanr mai, eu nu stiu ce sa zic, se pare ca unii oameni nu pot fi intelesi, sau altii nu pot intelege nimic pe lumea asta. Eu nu stiu cum a trait sau cum traieste acel om initiator de topic, dar

mai omule, te rog nu incerca sa ma jignesti, ti-au mai scris altii despre aerul tau de übermensch in ale masinilor, si stilul de comunicare "prietenoasa". Deja m-ai catalogat cateva posturi mai inaint

Un An Nou fericit tuturor!   Sunt bucuros sa am ocazia de a ma alatura comunitatii celor impatimiti de Dacia Duster. Desi nu posed inca un astfel de autovehicul, il sorb din priviri cu fiecare noua

Posted Images

Apropo de carburator.. la Loganul meu inca mai am acceleratie pe cablu.. cand o calci fuge de mananca pamantul, nu mai sta dupa nu stiu ce calculator sa se gandeasca cat gaz sa-i dea .. nu zic ca si consumul este pe masura :D

Editat de andrei_s
Link spre post
  • 4 months later...

S-a cam asternut praful peste topicul asta .. ce se intampla cu doritorii de Duster !?! Se pare ca cei de la Dacia se misca in directia cea buna cu noile motoare EU6 .. dar de ce nu ofera doritorilor si motoare mai puternice .. 1.6 dci 130cp ar merge de minune ca de vesnicul 1.5 dci m-am cam saturat :D. Ca sa ma explic.. pretul cerut pe un Duster 1.5 dci l-as plati mai usor daca mi-ar oferi un motor mai bun ..altfel mi se pare cam mare..

Editat de andrei_s
Link spre post

Sincer nu cred ca pretul unui duster cu 1,6dci o sa fie acelasi cu cel al unui 1,5dci. Vezi cam la ce pret se ridica un Kadjaro 1,6dci si vezi cum se compara preturile.

Ca ar merge motorul, nimic de comentat, alta ar fi senzatia la 1,6 dar cine stie ce ne va aduce viitorul.

Link spre post

Sincer nu cred ca pretul unui duster cu 1,6dci o sa fie acelasi cu cel al unui 1,5dci. Vezi cam la ce pret se ridica un Kadjaro 1,6dci si vezi cum se compara preturile.

Ca ar merge motorul, nimic de comentat, alta ar fi senzatia la 1,6 dar cine stie ce ne va aduce viitorul.

Pai daca vor sa evolueze ar trebui sa ofere motorul de 1.6 dci pe Duster pana la 20.000 E care oricum e un pret destul de ridicat pentru un roman obisnuit. Kadjar-ul are alte atu-uri la pretul de 25-27.000E si sincer eu nu cred ca diferenta cea mai mare de pret o reprezinta motorul. Eu unul nu vad nicio afacere sa dau aproape 20.000E pe un motor care dupa parerea mea devine depasit .. nu vreau sa aduc nicio jignire nimanui prin afirmatia asta ! Recunosc ca eu sunt un client mai atipic pentru Dacia .. vreau ca masina sa aiba si niscai tente sportive ceea ce la 1.6 dci cred ca le-as simiti :)

Editat de andrei_s
Link spre post

Din tot ce am citit despre motorul nou de la Renault/Nissan de 1.6 dci, acest motor e intr-adevar un diesel rafinat si modern .. eu facand trecerea de la benzina mi-as dori sa nu regret acest lucru. Dupa ce am condus 1.5 dci pot spune ca nu m-a impresionat prea mult la mersul pe asfalt cel putin. Cand vine vorba de cuplu sau de consum comparatia cu benzina il face castigator fara indoiala.

P.S: poate ar trebui sa modificam titlul topicului .. wishing for a perfect Duster :D

Editat de andrei_s
Link spre post

Înainte de a visa/posta e bine să ne informăm deci, trecând de partea financiară pe partea cumpărătotului(întretinere) apar alte întrebări(probleme):

-care e cea mai puternică motorizare de la noi (CP & Nm) și ce cutie de viteze are?

-care e cea mai puternică motorizare de la restul(BR, RU etc) (CP & Nm) și ce cutie de viteze are?

-dCi 130 de Kadjar(whatever) ce date are (CP & Nm) și ce cutie de viteze are?

-dacă ar exista Duster ph2 cu 1,6dCi 4X4 la aprox 20000-22500euro l-ați achizitiona?

*a fost serie limitată de Duster ph2 la 19990 euro

Editat de t0rquemada
Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...