Sari la conținut

Wishing For A Duster

Postări Recomandate

Înainte de a visa/posta e bine să ne informăm deci, trecând de partea financiară pe partea cumpărătotului(întretinere) apar alte întrebări(probleme):

-care e cea mai puternică motorizare de la noi (CP & Nm) și ce cutie de viteze are?

-care e cea mai puternică motorizare de la restul(BR, RU etc) (CP & Nm) și ce cutie de viteze are?

-dCi 130 de Kadjar(whatever) ce date are (CP & Nm) și ce cutie de viteze are?

-dacă ar exista Duster ph2 cu 1,6dCi 4X4 la aprox 20000-22500euro l-ați achizitiona?

*a fost serie limitată de Duster ph2 la 19990 euro

Daca ar costa aproximativ 18000-19000E varianta Laureate plus ceva optiuni (medianav, cruise) eu l-as cumpara da.

Legat de costurile de intretinere din cat ma pricep eu la motoare 1.6 dci ar trebui sa fie mai ieftin decat 1.5dci luand in calcul doar faptul ca primul are distributie pe lant ;)

Nu prea inteleg rostul intrebarilor de mai sus .. 1.6 dci are specificatii mai bune decat 1.5 dci .. chiar daca ele se incadreaza intr-un procent de 25% care e problema ??

Un minus mare al Dusterului actual eu il consider a fi comportamentul pe asfalt .. deci o cutie cu rapoarte mai lungi si un motor mai potent mi se par imbunatatiri de bun simt si nu vad de ce ar da gres cu un astfel de motor... singura problema aici ar fi canibalizarea intre Duster, Qashqai si Kadjar :)

In ultimul rand e dreptul meu sa-mi doresc performante apropiate de rudele mai bogate ale Dusterului la un pret cu 30% mai mic nu?

P.S :Cand mi-am cumparat Logan-ul nu m-am gandit nici-o clipa sa-mi iau motorul de 1.4 si am ales 1.6 16v. La fel as face si acum daca mi s-ar oferi ocazia si un pret decent in acelasi timp :)

P.P.S: Apropo de preturi, chiar si cei de la Renault/Dacia au recunoscut ca cel mai bine s-au vandut versiunile de top ale Duster, deci clienti ar fi si pentru un Duster mai bun decat actualul.

Editat de andrei_s
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 143
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Mai comanr mai, eu nu stiu ce sa zic, se pare ca unii oameni nu pot fi intelesi, sau altii nu pot intelege nimic pe lumea asta. Eu nu stiu cum a trait sau cum traieste acel om initiator de topic, dar

mai omule, te rog nu incerca sa ma jignesti, ti-au mai scris altii despre aerul tau de übermensch in ale masinilor, si stilul de comunicare "prietenoasa". Deja m-ai catalogat cateva posturi mai inaint

Un An Nou fericit tuturor!   Sunt bucuros sa am ocazia de a ma alatura comunitatii celor impatimiti de Dacia Duster. Desi nu posed inca un astfel de autovehicul, il sorb din priviri cu fiecare noua

Posted Images

1,6 dCi (R9M și peste 300Nm) are alte cutii de viteze față de 1,5 dCi(K9K 260Nm) ! nu sunt piese de lego să le iei de colo colo.

Piesele de schimb și consumabilele sunt mai scumpe la R9M.

Poți să-ti dorești orice dar, dacă ai făcut comandă cumperi.

Oricum poți cumpăra oricând un Duster ph2 cu motor 2.0(F4R) de la ruși la 18000euro +tva+vamă+timbru de mediu îl scoti la 30.000euro imediat.

Link spre post

1,6 dCi (R9M și peste 300Nm) are alte cutii de viteze față de 1,5 dCi(K9K 260Nm) ! nu sunt piese de lego să le iei de colo colo.

Piesele de schimb și consumabilele sunt mai scumpe la R9M.

Poți să-ti dorești orice dar, dacă ai făcut comandă cumperi.

Oricum poți cumpăra oricând un Duster ph2 cu motor 2.0(F4R) de la ruși la 18000euro +tva+vamă+timbru de mediu îl scoti la 30.000euro imediat.

Ce inteleg eu din postul acesta e ca la Dacia nu se poate pune si o cutie de viteze mai buna ca sa nu se mai planga majoritatea utilizatorilor de cutia prea scurt etajata din prezent?!?

Sunt de acord ca pentru PH2 se vor pastra specificatiile actuale dar pentru un Duster 2 eu cred sincer ca ar trebui sa ofere ceva in plus :)

Ideea ultimelor mele postari este ca as da banii pe un Duster cu un motor de 1.6 dci daca ar aparea. In schimb 1.5 dci mi se pare cam scump pentru ce ofera in anul de gratie 2015.

Editat de andrei_s
Link spre post

@andrei_s: pai daca motorul nu-ti place, cutia nu-ti place, suspensia nu-ti place, dotarile - nici alea - de ce iti mai pierzi timpul cu duster-ul? Sunt atatea alternative de la Renault/Nissan sau concurenta ! Dai cu 30% mai mult, si primesti rezolvat tot ce nu iti place la duster...

Apropo de cutie, mie mi se pare exact ceea ce trebuie pentru motorul acesta... daca viteza a 6-a ar fi ceva mai lunga, probabil ar avea de suferit la capitolul acceleratie la viteze mari

Editat de ambvision
Link spre post

@andrei_s: pai daca motorul nu-ti place, cutia nu-ti place, suspensia nu-ti place, dotarile - nici alea - de ce iti mai pierzi timpul cu duster-ul? Sunt atatea alternative de la Renault/Nissan sau concurenta ! Dai cu 30% mai mult, si primesti rezolvat tot ce nu iti place la duster...

Apropo de cutie, mie mi se pare exact ceea ce trebuie pentru motorul acesta... daca viteza a 6-a ar fi ceva mai lunga, probabil ar avea de suferit la capitolul acceleratie la viteze mari

Pai tocmai ce am spus ca imi place Duster-ul cu singurele mentiuni legate de cutie si motor .. in special de rafinamentul acestora.

Ma repet, nu vad de ce un motor ca 1.6 dci nu ar fi o alegere buna pentru Duster pentru ca eu am auzit ca va fi introdus si la noi acest motor.. eu doar imi exprimam o oarecare nerabdare in a-l vedea in oferta :)

Daca pentru unii 10.000 E sunt usor de gasit pentru a-si lua eventual un Qashqai pentru altii nu sunt.. oricum Duster-ul are unele calitati pe care verii sai nu le au ;)

Sa nu uitam totusi ca suntem in sectiunea " Wishing for a Duster" :)

P.S: Scopul postarilor mele nu este de a inflama acest topic sau de a naste polemici cu membrii forum -ului . Incercam sa aflu de la acei membri mai avizati de pe forum care ar fi sansele sa vedem pe Duster acest motor in viitorul apropiat (2-3 ani) pentru mine fiind o parte importanta in decizia de a cumpara aceasta masina!

Editat de andrei_s
Link spre post

Io nu inteleg rostul acestei discutii.

Una e sa vrei mici modificari de confort (respectiv, butoane geamuri pe usa, scaune mai confortabile, un spatiu de depozitare in plus, un cover de portbagaj rigid in locul ruloului) adica modificari ce nu presupun investitii mari intr-un proiect (Dacia) gandit ca low cost - si care doleante au fost ascultate in mare parte de Dacia... Cu totul altceva e sa vrei alta masina (pentru ca, de fapt, asta inseamna alt motor, alta cutie de viteze, etc).

Duster-ul este si va fi (cu siguranta) o masina de buget. N-o sa vedeti pe modelul asta niciodata motoare de ultima generatie ( peste150 CP si 300 Nm - decat tunning poate) sau cutii de viteze care indeamna la sprint, pentru simplul motiv ca Dacia Duster nu se adreseaza clientilor care platesc pentru "cutting edge technology" ci acelora pentru care raportul ce dau/ce primesc este minim.

Eu sunt foarte multumit de pretul pe care l-am platit (si ce am primit pentru banii dati) asa ca propun ca in topicul asta sa venim cu sugestii care nu presupun dublarea pretului masinii.

Ca sa nu fiu doar carcotas (ci carcotas cu atitudine constructiva :) ), as vrea de la viitoarea generatie Duster un parbriz incalzit. As da 200 euro un plus pentru optiunea asta (dar nu mai mult :)) )

Link spre post

Io nu inteleg rostul acestei discutii.

Una e sa vrei mici modificari de confort (respectiv, butoane geamuri pe usa, scaune mai confortabile, un spatiu de depozitare in plus, un cover de portbagaj rigid in locul ruloului) adica modificari ce nu presupun investitii mari intr-un proiect (Dacia) gandit ca low cost - si care doleante au fost ascultate in mare parte de Dacia... Cu totul altceva e sa vrei alta masina (pentru ca, de fapt, asta inseamna alt motor, alta cutie de viteze, etc).

Duster-ul este si va fi (cu siguranta) o masina de buget. N-o sa vedeti pe modelul asta niciodata motoare de ultima generatie ( peste150 CP si 300 Nm - decat tunning poate) sau cutii de viteze care indeamna la sprint, pentru simplul motiv ca Dacia Duster nu se adreseaza clientilor care platesc pentru "cutting edge technology" ci acelora pentru care raportul ce dau/ce primesc este minim.

Eu sunt foarte multumit de pretul pe care l-am platit (si ce am primit pentru banii dati) asa ca propun ca in topicul asta sa venim cu sugestii care nu presupun dublarea pretului masinii.

Ca sa nu fiu doar carcotas (ci carcotas cu atitudine constructiva :) ), as vrea de la viitoarea generatie Duster un parbriz incalzit. As da 200 euro un plus pentru optiunea asta (dar nu mai mult :)) )

Consider ca fiecare dintre noi este liber sa-si doreasca ce vrea de la o masina .. cu atat mai mult intr-un topic de "Wishing". Nu inteleg atitudinea destul de agresiva la adresa unei pareri decente legate de motorizarea unei masini. Eu chiar imi doresc un motor mai performant pe Duster si nu vad de ce este SF o astfel de dorinta.. Legat de dotarile pe care si le doresc unii sau altii pe mine de exemplu ma lasa fff rece sistemul start&stop introdus recent pe Duster.

Daca 1.6 dci este cutting edge technology eu ma las pagubas .. nu vad ce rost mai au post-urile mele pe acest forum ..

Editat de andrei_s
Link spre post

Sistemul start & stop (ca si sistemul de monitorizare a presiunii in pneuri) sunt cerinte obligatorii ale UE, nu au fost introduse de Dacia ca optionale cu care sa atraga clientii.

Legat de dorinte, ai perfecta dreptate, este dreptul tau sa-ti doresti o masina asa cum iti place. Eu doar spuneam ca e inutil sa faci asta pe forumul Duster pentru ca aceasta masina e una de buget si dorinta ta are sanse foarte mici sa se indeplineasca.

Nu mi-o lua in nume de rau, nimic din ce am spus in postul anterior n-a fost in sens peiorativ. Nici macar propunerea de a avea sugestii mai aproape de conceptul Duster n-a avut o conotatie negativa. Pur si simplu, la finalul postului mi-am amintit ce folositor a fost pentru mine parbrizul incalzit de la masina anterioara.

Ca sa glumesc (si crede-ma ca e o gluma), cel putin in lumina ultimelor posturi, poate ar trebui sa numim topicul asta "Dreaming for a Duster" :)

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...