Sari la conținut

Propunere plimbare Buila-Vanturarita (zona Baile Olanesti, cheile Cheii)

Postări Recomandate

Salutare tuturor,

Asa cum s-a discutat pe topicul cu Transalpina se pare ca exista doritori sa mai facem o tura de weekend in zona mai sus mentionata. Eu in zona stiu 3 trasee din care unul are o bucata comuna. Din pacate in zona nu exista trasee de tip circuit, insa e o zona frumoasa si ar merita mers.

Pe scurt, propunerea mea se refera la urmatoarele trasee:

1. Satul Valea Cheii - Cabana Cheia

a) dupa schitul Iezer putem face stanga si ajungem la cabana Cheia

B) dupa schitul Iezer ne putem continua drumul tot inainte (total 22 km) prin padure

2. Baile Olanesti - cheile "Folea" - este o zona destul de pustie in general frecventata doar de cei care practica escalada

Se pot face toate cele de mai sus in 2 zile, iar la cabana Cheia ne putem opri daca vreti pentru un gratar, ceva. Nu exista restaurant sau alte facilitati la cabana, dar putem sa ne aducem de acasa si le facem acolo, e un gratar amenajat din caramida.

Traseele nu impun dificultate pentru Duster, sunt spectaculoase, pe alocuri este destul de stramt, iar pe drumul spre cabana sunt doua pasaje mai interesante: unul unde va trebui sa traversam raul prin apa (cam 15cm era nivelul acum cativa ani cand am fost eu) si mai e un tunel destul de lung prin care trecem dar era in stare foarte buna.

De dormit, cred ca cea mai buna optiune ar fi in Baile Olanesti sau sat Cheia (sunt pensiuni pe acolo); asa cum spuneam mai sus, cabana Cheia nu ofera prea multe facilitati, e o cabana de tip "varful Omu".

Ca perioada, propun primul weekend dupa 1 decembrie.

Editat de dtel
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 126
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Si de a doua zi (Radita Manzu).

Sorry de intarziere! Cateva poze, plus filmarea cu virajul buclucas si diferenta pe care o fac lanturile. My Movie.wmv

.. si de la intoarcerea spre casa...   Voineasa -> Obarsia Lotrului     Obarsia Lotrului -> Petrosani  

Posted Images

De acord cu iesirea, insa mi-ar fi convenit ultimul WE din noiembrie, care se prelungeste ziua de luni, 1 Decembrie. Am fi plecat de sambata si ne intorceam luni.

Dar ma supun grupului, cu singura problema ca, in eventualitatea intalnirii vineri 5 decembrie, soata este sch.2 si probabil ca nu pot ajunge decat sambata dimineata.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...