Sari la conținut

Intrebare legata de regenerarea DPF-ului

Postări Recomandate

Am cochetat cu ideea anularii DPF, dar mai trec la ITP la gaze, pe bune ?

Alta intrebare a mea e: dupa eliminare DPF, voi scoate si eu acel fum negru pe evacuare la accelerari mai violente ca si celelalte diesele fara DPF ?

Daca motorul este EURO 5, dupa eliminarea filtrului de particule nu se mai incadreaza in aceasta norma de poluare. Presupun ca ai cochetat cu ideea de eliminare dpf doar daca este infundat.

Legat de fumul negru tin sa contrazic, dar doar nitel. In mod normal maslina mea nu scoate fum negru la mers normal de strada. Dar spre exemplu asta iarna cand am fost prin munti si pe drumuri in care am mers in ture joase dimineata la plecare cum acceleram mai tare cum lasam negru in spate. Fenomen care a aparut pentru cateva minute dupa care s-a curatat si a revenit la fum normal.

Duster 1.5dCi daca nu are probleme cu filtrul de particule nu trebuie sa scoata niciun pic de fum negru. Daca ai avut fum negru pe teava inseamna ca ai o problema la acest sistem. Verifica daca masina mai are dpf (daca ai cumparat-o sh) sau daca este crapat/infundat.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 101
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Am mai aflat niste informatii mai tehnice despre regenerarea DPF-ului la Duster. (Pentru pasionatii de DPF, daca exista asa ceva ) Regenerarea DPF-ului are 2 faze. 1. Faza pregatitoare In aceasta

Eu ma ghidez după o regulă simplă: motorina este mai ieftină decât injectoarele, turbina, egr, filtrul de particule și orice alt ungher ce s-ar putea îmbâcsi în urma mersului subturat   Trimis de p

Regenerarea automata o poti evita mergand turat cu masina sau scoasa la drum lung si mers la 3500 rpm. astfel eviti sa se apuce masina sa regenereze cand vrea ea

Posted Images

Asa e @Dok, ma gandeam ca daca se termina DPF ul si trebuie inlocuit, parca l-as da jos... De infundat sper sa nu fie cazul ca eu merg mai turat ( se vede si la consum in oras) si la maxim 3 saptamani imi fac un drum de exterior unde are vreme sa se curete.

Link spre post

Asa e @Dok, ma gandeam ca daca se termina DPF ul si trebuie inlocuit, parca l-as da jos... De infundat sper sa nu fie cazul ca eu merg mai turat ( se vede si la consum in oras) si la maxim 3 saptamani imi fac un drum de exterior unde are vreme sa se curete.

Daca mergi mai turat, nu apuci tu sa-l bagi in pamant :) DPF-uri cu probleme am vazut doar la masini aduse din Germania, cu peste 180-200.000 km la bord. Si in special la Opel-urile mai vechi sau la gama VW. - Cele cu regenerare pasiva, adica cele la care se ridica temperatura gazelor evacuate direct din motor pentru a arde particulele. Nu e cazul la Duster.

Link spre post

Nu conteaza asa de mult sistemul filtrului de particule, ci modul in care este utilizata masina. Daca faci 4-5km pe zi in oras, iti garantez ca poti sa ai cel mai tare sistem DPF si tot se duce. Am intalnit problema asta la Sandero 1.5dci. La doar 18.000km avea deja filtrul de particule colmatat. Noroc ca masina era in garantie.

Adevarul ca sistemul cu al 5-lea injector este mai eficient si nu mai distruge asa repede uleiul din motor. Dar asta nu inseamna ca este indistructibil.

Link spre post

@Dok masina nu are nici o problema la DPF, dupa cum am zis a scos fum negru doar pentru cativa metri dupa ce cateva zile a mers mai putin turat pe drumuri de munte si din cele 5 dustere care eram pe acolo cam toti am scos fum negru in momentul respectiv. Dupa ce am turat nitel si am incins instalatia totu a revenit la normal.

Link spre post

Rolul filtrului de particule este sa nu lase sa treaca funinginea. Daca trece inseamna ca presiunea este foarte mare si atunci scapa pe langa ceramica sau are fisuri in el. Eu le dau jos in fiecare zi, stiu cum arata si functioneaza acest sistem.

La masina mea, indiferent cat dau in ea, tevile din inox sunt perfect curate. Niciun gram de funingine sau negreala.

Link spre post
  • 1 month later...

Am tot studiat si am tot sunat diverse peroane in tema si pana la urma am decis:

Cu prima ocazie cand o sa am timp si finante de petrecut prin service, de pe masina zboara la gunoi urmatoarele 2 piese:

1. Filtrul DPF

2. Valva EGR

Nu am gasit absolut niciun beneficiul al acestor piese pe masina (in afara de faptul ca EGR iti incalzeste ceva mai repede motorul, cand iti baga gazele inapoi in admisie).

(Am glumit cu zburatul la gunoi - vor sta frumos intr-o cutiuta pana la revanzarea lui HSK, in cazul in care noul proprietar va fi ceva membru greenpeace, se monteaza la loc on-demand).

Abia astept s-o aud respirand.. si expirand frumos! :D

Link spre post

Da' de ce te-or suparat asa tare ? :D

DPF ma mai mangaie cu o singura chestie, nu lasa fum si parca nu miroase asa inecacios dupa masina. Am mers in off cu un benzinar dupa mine si nu s-a asfixiat de la fum sau miros.

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...