Sari la conținut

DOP -ul meu

Postări Recomandate

• Răspunsuri 95
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Noi incaltari pentru DOP

Pus LED si pe al treilea stop! Recomand cu caldura pe colegul FANECLK, pentru orice operatiuni privind LED!

Dacă tot am intrat în service pentru schimbat bara fata, am montat și scutul de la Mudster și eleronul spate.

Posted Images

Făcut! Sunt la peste 5000 km acum si m-am obișnuit si cu plusul de putere. Am avut de curand doua zile in care ralantiul a variat totuși, ca si înainte de resoftare si masina a reacționaț cu intârziere la acceleratie pentru vreo doua minute. Inca aștept o soluție de la Dacia, dar speranțele se subțiază pe zi ce trece, odata cu șansele ca eu sa imi cheltuiesc banii la ei la schimbarea acestei mașini sau la achiziționarea alteia.

O alta problema pe care o am este durata foarte mare intre momentul comenzii unei piese si momentul in care ea vine. Vorbim totuși de o masina produsă la o suta de km distanță de bucuresti si am asteptat mai mult de o săptămana pentru o janta, iar acum astept cel putina la fel pentru un amortizor. Faptul ca nu sunt in stoc e suficient de jenant (fabrica vrea banii imediat, din ce spune dealerul), dar sa nu le poti avea disponibile a doua zi e complet nescuzabil, mai ales dupa ce Dacia s-a laudat cu noul super depozit de piese al fabricii. Mai bine iau o japoneza si măcar stiu de ce astept, ca daca iau o nemțoaică probabil ca am piesele disponibile mai repede decat la Dacia.

Altfel, masina e o încântare la drum, daca faci abstracte de zgomotul interior. Pe curbe, suspensia mult prea moale creează o instabilitate pe care nu am întâlnit-o la mașini mai înalte si chiar si cu punti rigide. Astept cu interes schimbarea suspensiei (arcurile H&R vin maine).

Surprinzător, am constatat o diferența mare de consum la viteza constanta: la 120 pe A2, am scos 6,9l/100km, iar la 130, in aceleași condiții, mi-a ieșit 8,1l/100km. Menționez ca am bare transversale thule wingbar cu o prindere destul urâta, pentru ca aia e singura prindere care se potriveste pe barele longitudinale supradimensionate ale noului Duster.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu cumva pierderea pe care o simti este data de regenerarea filtrului de particule? Asa este. Consumul de carburant este mai mare de la 130km/h. Motorul de 1.5dCi incepe sa-si arate limitarile date de cilindreea mica. Consumul cel mai mic se poate obtine intre 90-110km/h.

Link spre post

O alta problema pe care o am este durata foarte mare intre momentul comenzii unei piese si momentul in care ea vine. Vorbim totuși de o masina produsă la o suta de km distanță de bucuresti si am asteptat mai mult de o săptămana pentru o janta, iar acum astept cel putina la fel pentru un amortizor. Faptul ca nu sunt in stoc e suficient de jenant (fabrica vrea banii imediat, din ce spune dealerul), dar sa nu le poti avea disponibile a doua zi e complet nescuzabil, mai ales dupa ce Dacia s-a laudat cu noul super depozit de piese al fabricii. Mai bine iau o japoneza si măcar stiu de ce astept, ca daca iau o nemțoaică probabil ca am piesele disponibile mai repede decat la Dacia.

Pai vezi tu... aici nu prea se inteleg tare multe legate de aceasta masina, de mai nimeni de prin tara asta...

Fabrica Dacia poate sa fie la km de Bucuresti dar, marea majoritate a pieselor montate pe Dacia nu sunt produse in Mioveni! Piesele vin de la producatori aflati pe tot mapamondul. Asa ca... pentru o janta... poti astepta destul de mult ca sa vina din Turcia (acolo sunt produse, la fabrica CMS). Eu am asteptat 3 saptamani pentru un far.. care era produs in Rusia si... au avut probleme cu tirul care a ramas blocat in vama pt ceva timp...

In materie de laudatul Dacia ca au depozit mare... Da, e adevarat! E adevarat si ceea ce spui... ca "e al fabricii"! Deci... de-aici tre sa-ntelegem ca, fiind al fabricii, tine piese pentru fabrica... adica, pentru MONTAJ!

Piese nu mai tine nimeni pe stoc, caci costa bani si intr-o economie de piata nu blochezi banii pana cand o avea cineva nevoie de o janta/far etc. Se tin in depozit piese care sunt siguri ca le consuma.

Surprinzător, am constatat o diferența mare de consum la viteza constanta: la 120 pe A2, am scos 6,9l/100km, iar la 130, in aceleași condiții, mi-a ieșit 8,1l/100km.

Pot spune ca e chiar bun consumul de 6,9 l/100km la 120 km/h...

Link spre post

Nu mai găsesc articolul despre marele depozit al Dacia din apropierea pitestiului, dar eu ramasesem cu impresia ca era destinat aprovizionării dealerilor. Cand a întârziat janta, le-am zis baietilor de la dealer ca daca știam, dădeam eu fuga pana la Pitești si o luam, dar mi-au spus ca trebuie sa vina trimisa de ei cumva, ca altfel ar fi putut trimite si ei masina pentru piese. Se pare ca asa e procedura cu piesele, mai lenta.

Oricum a venit amortizorul si maine intru in service pentru instalare, directie si un nou recall. Au zis ceva de conductele de ABS. Sper sa nu imi strice si franele, ca si astea merg bine acum, desi nu a fost necesară nici o frânare la care sa intre ABS-ul pana acum. Cei de la autocobalcescu par a fi profi. Doamne ajuta!

Link spre post

Recall--ul nu se aplica la masina mea. Cica ar fi pentru Duster faza 1. Cei dela caroserii, unde am făcut constatarea, au citit VIN-ul greșit, dar băiatul de la recepție service a prins eroarea.

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...