Sari la conținut

Duster 4x4 1.5dCi 110CP - ALB

Postări Recomandate

Nici un producator n-o sa-ti spuna ca recomanda acest lucru.

Si la 1300 fierbea daca dormeai cu cartonul in nas!

Ceea ce a facut @apashi dar si alti utilizatori, a blocat partea de jos, lasand partea de sus libera. Deci aer intra, la radiatoare, berechet!

Nu înțeleg atitudinea dumneavoastră, este cam aspră, dar poate mă înșel.

Nici nu-mi trece prin gând că prin ”dormeai cu cartonul în nas” sunt vizat direct sau indirect, dar se poate înțelege acest lucru. Sunt sigur că o asemenea expresie nu se află în manualele tehnice auto.

Dacă tot sunteți moderator, ar fi de preferat o atitudine moderată și nu una prin care să mă/ne simțim stânjeniți că intervenim în discuții.

Eu nu am ridicat problema pentru a-mi demonstra cunoștințele tehnice și pentru a minimaliza importanța unui anumit moderator, departe de mine acest gând, ci doar pentru a ne lămuri; dar văd că unele răspunsuri sunt cam în forță și nu mi se pare corect.

Referitor la răspunsul pe care l-am primit de la vocea clientului, cred că este una autorizată, și mă gândesc la faptul că dusterul nu e dacia de altă dată, a mai și costat o ”căruță” de bani, iar dacă ”fierbe” motorul nu se poate repara așa pe marginea șanțului.

Cred că acest forum și aceste discuții, pe care noi le ridicăm, duc la evitarea unor defecțiuni costisitoare; aceasta este părerea mea și nu cred că este un forum al orgoliilor, ci al opiniilor deschise.

Cu prețuire pentru înțelegere......

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 401
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Am montat si scut metalic zdravan:

Ai dreptate, n-am putut sa le pun de pe telefon, asa ca iata-le acum:

Intre timp, am schimbat masina. Pe cea veche am reusit sa o invat sa numere: Iar cea noua se prezinta dupa cum urmeaza:    

Posted Images

Nu înțeleg atitudinea dumneavoastră, este cam aspră, dar poate mă înșel.

Nici nu-mi trece prin gând că prin ”dormeai cu cartonul în nas” sunt vizat direct sau indirect, dar se poate înțelege acest lucru. Sunt sigur că o asemenea expresie nu se află în manualele tehnice auto.

"dormeai cu cartonul in nas" se foloseste si ca o exprimare generala. Nicidecum nu face referire la cineva anume. Ca sa fiu si corect... si mie mi s-a intamplat sa dorm cu cartonul in nasul Daciel mele 1310 si s-mi incalzesc motoru ceva mai tare.

Expresia nu este in manualele tehnice, dar nici iscusinta cu care iti intretii masina mai bine pentru tine sau pentru ea. Oricine isi face ceva in plus la masina, o face nu pentru ca este indicat in manualul tehnic ci pentru ca doreste sa-i aduca un plus masinii proprii.

Dacă tot sunteți moderator, ar fi de preferat o atitudine moderată și nu una prin care să mă/ne simțim stânjeniți că intervenim în discuții.

....

Cred că acest și aceste discuții, pe care noi le ridicăm, duc la evitarea unor defecțiuni costisitoare; aceasta este părerea mea și nu cred că este un al orgoliilor, ci al opiniilor deschise.

Cu prețuire pentru înțelegere......

Nu pre inteleg unde nu am avut o atitudine moderata... si nu prea inteleg de ce s-ar simti cineva stanjenit de vre-o interventie in discutii.

In materie de discutii si dorinta de siguranta utilizarii Dusterului (sau orice alta masina), fiecare proprietar/utilizator de autoturism este liber sa se protejeze maxim cat vrea si sa-si intrebe VC pentru fiecare pas al masinii. Dar, atunci cand cineva vine si scrie intr-un forum o idee de: "in manualul tehnic nu este prevazuta acoperirea mastii radiatorului", si alti utilizatori/moderatori au dreptul sa-i raspunda si sa-i spuna ca: "nu e acoperit chiar tot radiatorul" sau ca si la alte masini se-ntampla pt: Confortul Utilizatorului.

Chestii ce se intampla de zeci de ani, sunt raspunsul tehnic pentru un subiect chiar daca nu sunt tiparite intr-un manual tehnic.

Acest forum nu este, CU SIGURANTA, un forum al orgoliilor ci al opiniilor/explicatiilor bazate pe cunostinte si experiente!

Cu stima mea... si intelegerea ta ca nu ai fost vizat ca "dormi..."

Link spre post

Există şi soluţii mai elegante, de genul:

masca-radiator-pt-iveco-turbo-daily-an-fabr-2000-marca-heko-1044-4.jpeg

În manualul bătrânei Dacii 1300 din 1975 se specifica ecranul radiator care se folosea sub -5°C şi husă vinilin pentru masca faţă la temperaturi sub -10°C (cea cu 2 ferestre acoperite cu un soi de jaluzele). Model regăsit ultterior şi pe gama ARO. Un exemplu de pe ARO 10 (aka Duster)

DSC02295.JPG

La case mai mari se echipează din fabrică

• Like 2
Link spre post

Cred ca mai importanta este "protectia mecanica" a-l feri de lovituri (gheata, zapada sa) decit cea termica pt care oricum exista termostat

Link spre post

@squirrel,

Ce au făcut cei de la BMW este ok, testat de fabrică, se închide și se deschide automat,

dar la sistemele noastre improvizate trebuie să fii atent să nu crească temperatura, și dacă mai ai și un model mai nou, care nu indică temperatura, te poți trezi cu martorul luminos aprins, dar nu știi cât a crescut temperatura,

dar una peste alta fiecare decide care este soluția cea mai bună pentru mașina lui.

Este bună acoperirea parțială a grilei dar să fii atent.

Parcă la Oltcit aveau un asemenea sistem de protecție, încorporat în masca interioară a motorului, însă cred că și acolo se acționa manual;oricum erau anii `80.

Link spre post

Se poate;am fost plăcut impresionat, la acea vreme de oltcit, era o mașină modernă, cu un design atrăgător, însă nu a fost să fie;

era criticată pentru consumul exagerat, mai ales în perioadele reci, însă cred că multe din acele critici erau exagerate, mai ales că nu avea un CB care să arate efectiv cât consumă.

Același lucru s-a întâmplat și cu loganul când a apărut, că are un consum exagerat, chiar dacă avea CB ( când am avut logan, toți mă întrebau cât consumă, acum la duster întrebarea este dacă sunt mulțumit) dar până la urmă lumea s-a lămurit.

Avem noi românii o aversiune pentru anumite modele de mașini autohtone, pe care le criticăm aprioric; așa s-a întâmplat cu dacia 1300 care era considerată mult mai slabă ca dacia 1100, cu oltcitul și cu loganul; la duster lucrurile sunt mai derutante, nu prea sunt lămuriți și nu prea știu de unde să ”o apuce”, mai ales că numărul lor este mult mai mic decât logan sau sandero.

Link spre post

Eleganta husa aia de la Aro...alte vremuri, mai elegante si ele. Buna ideea lui Apashi, totusi parca as pune un material mai subtire, gen folia aia de plastic care se mai foloseste pe la garduri. Nasol ar fi in cazul asta ca fiind plastic, devine casant pe frigul asta si crapa...Oricum, Apashi, sa ne mai zici si noua daca se simte vreo diferenta cu placajul pus.

Link spre post
  • Mak locked this topic
Vizitator
Acest topic este închis. Vă rugăm să deschideți un topic nou dacă doriți să postați pe forum.
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...