Sari la conținut

Cat costa intretinerea Suv-ului Dacia Duster?

Postări Recomandate

Din pacate in reprezentante (nu ma refer la service-uri de cartier) se practica destule, gen inlocuit doar partial ulei sau deloc, nu se inlocuiesc filtrele, placute frana, etc., sau chiar se iau diverse piese de pe masina (aici ma refer in special la masinile de firma, nu propietate personala) si se pun pe masina uni amic al mecanicului, etc.

Si treaba asta nu e intampla neaparat la Dacia, ci din contra chiar la marile marci auto...

La reviziile in garantie eu am venit cu piesele de acasa (toate de origine, adica filtrele), iar uleiul a fost fiel DaciaOil fie Elf 900 sxr, 5w30. Mi-au notat in carnetul de garantie ce tip de ulei am adus; masina e Logan 1.6 16v euro 5.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 63
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Imi pare rau sa aud ca inca se practica gainarii de-astea prin reprezentante. Eu merg pe sistemul profilactic, mai bine previn decat sa tratez, si, cum spune si colegul @vsebas, prefer sa stau acolo

Adevarul e ca la cat offroad ai facut cu ea,ai scapat ieftin glumesc, la mine e un pic indoita si toba 1 si tabla de peste conducte,but no worries   Sent from my S50 using Tapatalk    

Am facut astazi revizia de 1 an (8500km) la Serus Ploiesti. Pret total cu tva 518 ron astfel: - manopera + permutare roti 81 ron - piese schimb 336 ron (filtru ulei, filtru aer, garnitura d16, antig

Posted Images

Ce de încredere aveți în brandul Dacia ?

Ce a zis un coleg mai sus nu prea se aplică as zice, dacă eram bo$$ luam bemveu nu duster.

@Andrei și când stai lângă ei cum te pricepi dacă chiar au strâns șuruburile cum trebuie, le ceri cheia sa mai încerci și tu? Sau la schimbul de ulei la fel, mergi cu un recipient gradat sa vezi exact nr de litri pe care îl scoate din motor?

Asta cu mecanicii care ard lumea prin service, sunt curios pe câți dintre voi chiar s-a întâmplat și câți alții vorbesc din poveștile altora..

Eu nu cred pană nu vad. Nu am fost tras pe sfoară de nici o reprezentanta service auto până acum.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link spre post

Salut,

Imi dau si eu putin cu parerea pana raspunde colegul nostru:

@Andrei și când stai lângă ei cum te pricepi dacă chiar au strâns șuruburile cum trebuie, le ceri cheia sa mai încerci și tu

nu, dar poti urmari cu atentie operatiunea facuta de mecanic.

Sau la schimbul de ulei la fel, mergi cu un recipient gradat sa vezi exact nr de litri pe care îl scoate din motor?

nu, dar vezi cu ochii tai ca au turnat in motor cantitatea de 4,5 litrii de ulei din bidoanele aduse de tine, nu din "alte" recipiente si apoi vezi nivelul uleiului din motor cu ajutorul jojei, nu trebuie recipient gradat.

Toate aceste lucruri le spun din proprie experienta, nu din auzite...

Si corect, este foarte posibil ca multa lume sa nu fie trasa pe sfoara, dar cu siguranta exista si din cealalta categorie, a celor trasi pe sfoara. (scuze de off-topic)

Revenind la subiect, am facut revizia la 90.000 km, ulei si toate filtrele + manopera - 600 de lei.

Editat de vally007
Link spre post

La schimbul de ulei intra 4.5 litri.

Eu de obicei ma duc si stau langa masina si pe langa faptul ca verific toate suruburile de pe sub masina pun si inca 100 de intrebari pe langa daca vad ceva pe acolo. Uleiul il pregatesc singur si la filtre la fel urmaresc toate schimbarile.

Acuma legat de "miturile urbane" legate de meseriasii din serivice-urile auto pot sa iti garantez din experienta personala ca se intampla, nu intotdeauna dar se intampla.

Link spre post

Ce de încredere aveți în brandul Dacia

Ce a zis un coleg mai sus nu prea se aplică as zice, dacă eram bo$$ luam bemveu nu duster.

@Andrei și când stai lângă ei cum te pricepi dacă chiar au strâns șuruburile cum trebuie, le ceri cheia sa mai încerci și tu? Sau la schimbul de ulei la fel, mergi cu un recipient gradat sa vezi exact nr de litri pe care îl scoate din motor?

Asta cu mecanicii care ard lumea prin service, sunt curios pe câți dintre voi chiar s-a întâmplat și câți alții vorbesc din poveștile altora..

Eu nu cred pană nu vad. Nu am fost tras pe sfoară de nici o reprezentanta service auto până acum.

Sent from my iPhone using Tapatalk

@dr_dumi, e vorba de neincrederea in service si mai precis in anumiti mecanici din service ( incepatori si/sau "descurcareti").

Dacia, din cate stiu eu, nu detine service-uri, are regim de colaborare cu ele.

Link spre post
La schimbul de ulei intra 4.5 litri.

Eu de obicei ma duc si stau langa masina si pe langa faptul ca verific toate suruburile de pe sub masina pun si inca 100 de intrebari pe langa daca vad ceva pe acolo. Uleiul il pregatesc singur si la filtre la fel urmaresc toate schimbarile.

Acuma legat de "miturile urbane" legate de meseriasii din serivice-urile auto pot sa iti garantez din experienta personala ca se intampla, nu intotdeauna dar se intampla.

Se pot pune numai 4 litri? Stie cineva? La benzinare ma refer.

Link spre post

Stefane, cumpara intai 4 litri si vezi dupa schimb care e nivelul uleiului pe joja si daca e cazul mai cumperi un litru...

Dar la tine nu au fost pierderi de ulei ? Un alt coleg de pe forim cu 1.2 Tce zicea ca a trebuit sa ii completeze cu ulei si ca e normal ca Tce sa manance ulei intre schimburi...

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...