Sari la conținut

Anvelope Dacia Duster

Postări Recomandate

Pana sa apara "moda" cauciucurilor de iarna, mergeam toti iarna cu cauciucuri de vara si nu isi mai facea nimeni atatea probleme, acum nu mai sunt bune nici all-season. :)

Pe langa seturile de iarna si vara ar trebui sa mai avem si doua seturi de cauciucuri de ploaie, unul de vara si unul de iarna. :) Asta ca sa nu mai spun de setul de cauciucuri off-road pentru drumuri neasfaltate. :)

Pana la urma unii aleg un set all-weather, all-season si all-terrain premium, si pot fi multumiti sau nu de el. Dar daca nu ai incercat sa vezi cum se comporta mi se pare de prisos sa-ti dai cu parerea de pe margine. As face oricand aceasta alegere 1 set premium (care stiu din proprie experienta cum se comporta) vs 2 seturi de cauciucuri low sau middle range (care de asemenea stiu cum se comporta si alea tot din proprie experienta).

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 1,3k
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Daca ramai pe all season eu as sta tot cu good year cu care a venit masina. Pana acum am incercat continental si barum, all season, dar am mers si iarna cu ele, doar in primul an cand erau noi, adica

Jentile stilizate ...365R sunt mai grele decat cele de tabla cu peste 2 kg.Dusterul este o masina grea pentru motorul 1,3 sau 1,5.Plecarea de pe loc este greoaie fata de alte masini cu aceeasi motoriz

Am largit lista inceputa de @dacian cu variante de cauciucuri mai late (225 mm) care intra pe janta stoc. Vorbim strict de R16, jante stoc si suspensie stoc, varianta 4x4 (benzina/diesel/ph1/ph2).  

Posted Images

Cand mergeam toti doar cu setul de vara erau valori de trafic mai mici, cei care erau la volan ( marea majoritate) stiau sa conduca si nu erau smecheri, sa iti ia fata, sa mearga pe linia de tramvai, sa iasa de pe straduta laterala fara asigurare, etc

Personal prefer sa dau mai putini bani pe un set de iarna low cost decat pe un premium AT pt. ca iarna voi frana/manevra mai bine pe asfalt ( unde din pacate folosesc 90% masina) si zic low cost pt. ca le port poate max. 5000km pe sezon de iarna/an si in 4 ani si alea super mega premium tot zbarcite vor fi, orice zice reclama la ele si eficienta in franare si mai scazuta(pe asfalt).

Vara voiam un AT, dar m-am mai gandit si cred ca voi lua un set de vara premium care va fi ok si in off ( daca all season au facut fata, la mine, pana acum in off, vara, un premium sigur va fi suficient).

Link spre post

Si tu ai dreptate. Dar eu pe vremurile alea de car pomenesti mergeam cam 10% din km pe care i fac azi. Sansele sa imi dea cu virgula era foarte foarte mici.

Am avut gume all season premium si erau mai mult ca perfecte. Si atunci ca si acum preferam sa strang din...dinti si sa imi iau ceva bun in loc de no-name, unica diferenta e ca acuma am nevoie de gume diferite.

Daca viata isi schimba traseul revin la all season.

Link spre post

Cand mergeam toti doar cu setul de vara erau valori de trafic mai mici, cei care erau la volan ( marea majoritate) stiau sa conduca si nu erau smecheri, sa iti ia fata, sa mearga pe linia de tramvai, sa iasa de pe straduta laterala fara asigurare, etc

Personal prefer sa dau mai putini bani pe un set de iarna low cost decat pe un premium AT pt. ca iarna voi frana/manevra mai bine pe asfalt ( unde din pacate folosesc 90% masina) si zic low cost pt. ca le port poate max. 5000km pe sezon de iarna/an si in 4 ani si alea super mega premium tot zbarcite vor fi, orice zice reclama la ele si eficienta in franare si mai scazuta(pe asfalt).

Vara voiam un AT, dar m-am mai gandit si cred ca voi lua un set de vara premium care va fi ok si in off ( daca all season au facut fata, la mine, pana acum in off, vara, un premium sigur va fi suficient).

Ce e aia? O axioma? :)

Link spre post

Am avut low/medium cost de iarna (Debica/Pirelli) pe masina veche (e drept, nu Duster). Pirelli erau incadrate la clasa C, Debica cred ca D sau E. BFG-urile au incadrarea la clasa B de eficienta la franare pe ud/zapada. Zapada inca nu au vazut, dar dupa cum se comporta pe ud si mazga, 99% se vor comporta si pe zapada mai bine decat cele enumerate, sau decat probabil orice low-cost dedicat de iarna.

Cu un set premium, la rulajul facut de mine, va trebui sa schimb cauciucurile peste 4 ani. Daca as fi mers pe 2 seturi, as fi avut costuri mai mari pentru achizitia lor, plus ca dupa 4 ani tot le-as fi schimbat (dupa 4 ani imbatrinirea cauciucului ar fi afectat major performantele lor). Nu am spatiu unde sa depozitez un rand de cauciucuri, deci as fi platit si hotel pentru ele. Daca mi-as fi cumparat jante sa pot sa mi le schimb singur, as fi avut si costul cu jantele (care nu, nu mi s-ar fi amortizat, dupa 8 ani cam schimb masina, si nu cred ca o masina noua trebuie aleasa dupa dimensiunile jantelor vechi). Cum nu am nici jante, mai pun la costuri inca 200 ron anual pentru jantare/dejantare.

Una peste alta, alegerea facuta, din punctele mele de vedere, este cea mai buna pentru mine. Si ii dau dreptate lui @fnicolau, discutand despre BFG-uri iarna doar de pe margine, fara a fi mers cu ele, si a le categorisi ca nefiind la fel de ok iarna ca un model dedicat, e cam de prisos.

Link spre post
  • Mak featured this topic

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...