JDm2006

Tarait la pornirea ventilatorului aerotermei

Postări Recomandate

De ceva vreme ventilatorul aerotermei produce un tarait. Zgomotul creste in frecventa sau scade in functie de treapta de viteza a ventilatorului. Nu mai stiu cum a aparut, cert este ca acum, cand merg (de cele mai multe ori) cu incalzirea la maxim, greierasul ma insoteste la drum. Lucru care ma deranjeaza.

Intrebarea (sau mai bine zis, intrebarile) mea (mele) este (sunt) : s-a mai lovit cineva de chestia asta (am dat, deja, cautare pe si n-am gasit nimic legat de problema mea) ? Si daca da, cum a rezolvat ? Zgomotul seamana cu un fir lovit de palele ventilatorului (asemanator cu bucatica de plastic montata de pustani pe biciclete). Se ajunge greu la ventilator (poate ma descurc singur) ?

 

Va multumesc pentru orice raspuns lamuritor. Chiar si nelamuritor. :-)

I.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

am avut ceva asemanator si eu, dar il auzeam doar la treapta 1! de la 2 in sus, acapara sunetul aerotermei...

a persistat cam 2 zile, apoi s-a oprit acel zumzait, cum spui tu "greieras" si acum e ok :)

 

nush ce sa zic! poate s-a mai lovit cineva de chestia asta

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Mda. "Poate o frunza a intrat in conducta. ( Caz relatat pe site-ul Dusterist in HU )" este tot ce am gasit. Si, crede-ma, am citit tot topicul. Ba chiar mai multe (care atingeau chiar si tangential problema aerotermei - nu neaparat al acestui tarait). Probabil la anul am sa descind la service. Dar daca are filtru de particule, atunci pe unde poate intra vreun gunoi (frunza, ramurica etc.) ? Mersi, oricum.

Am omis sa precizez ? Se poate. Taraitul (a se citi "tzaraitul" - n-ar trebui sa folosim diacritice ? ) se aude la toate treptele de turatie ale ventilatorului.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Si eu am avut vreo 2 zile greierasul. Cum a venit asa a plecat, deci ce sa mai scri daca a plecat fara sa spuna cum... :-)

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Am avut si eu problema. Solutia de remediere (sa nu ne mai traga lumea de urechi ca nu spunem solutia): aceeasi ca la colegii de mai sus, rabdarea, in cateva zile a disparut de la sine.

 

Se auzea exact ca la Logan cand mai intra cate-o frunza. La Duster stau si ma gandesc pe unde naiba o fi intrat frunza din moment ce avem filtru de habitat.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.