Sari la conținut

Postări Recomandate

Valoarea de 12000 este opinia mea. Nu este un calcul economic sau de alta natura. Semnificatia celebra a expresiei "cel mai bun raport calitate pret" este o gaselnita de marketing. O zici omului pana ii intra in cap si pe urma chiar o crede. Toti se lauda cu raportul calitate pret. Nu exista producatori care sa nu se lege de acest aspect.

Magyari, eu consider ca pentru tara noastra 19.000 de euro este o suma foarte mare. Este foarte acceptabila pentru nemti, francezi sau luxemburghezi motiv pentru care dusterul se vinde bine acolo. La noi, la un salariu mediu 5 ori mai mic decat in vest 19.000 de euro inseamna (cel putin statistic) un pret de 90.000 euro in vest raportat la venituri. Daca ai cere banii astia unui neamt pe duster nu l-ar cumpara. Hai sa zicem ca suntem un fericit posesor de 1000 euro pe luna fata de un neamt de 2000 euro. Impactul la cumpararea unui bun de 19.000 euro pentru un roman (in cazul nostru) este egal cu impactul cumpararii unui bun de 38.000 euro pentru neamtul de mai sus. Scump domnilor, scump.

In ce ma priveste sunt foarte multumit de dusterul meu (m-am obisnuit si cu culoarea) dar tot consider ca a fost o nebunie cam scumpa.

Si in cele din urma trebuie sa recunoastem: sunt oameni carora veniturile nu le permit sa-si ia un 4x4 nou. Nu e nici o rusine. Exista si varianta second. Iar in intervalul 15.000 - 20.000 euro poti aveam cam orice masina exista, chiar si 4x4.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 822
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Cateva poze, destule de slabute ce-i drept, cu face-liftul meu (ma rog, al masinii:)))) ) ........

Uite raspunsul oficial de la Vocea Clientului:   Buna ziua Stimate domnule Corcoveanu,   Referitor la solicitarea dumneavoastra, va comunicam ca toate versiunile noului Duster sunt echipate cu Hi

Multam fain G  

Posted Images

dacian, teoretic așa e, impactul financiar asupra noastră e mai mare decât asupra străinilor. Nu vreau să supăr pe nimeni, știu că sunt și oameni care chiar au probleme financiare, dar eu sincer nu văd în România unde sunt oamenii ăia atât de săraci pe cât ne place să ne plângem: dacă chiar suntem de 5 ori mai săraci decât vestul, ar trebui ca toată lumea să aibă în continuare Dacia 1310 la 2000€, cum se vindea ultima în 2004. Ar fi de 5 ori mai ieftină decât mașinile ieftine ale străinilor. Dar iată că de câțiva ani nu văd aproape pe nimeni conducând astfel de mașini: sunt pline străzile de mașini străine de 15-20 mii €. În condițiile astea, sau nu suntem așa săraci pe cât ne place să zicem, sau suntem niște săraci snobi, care stoarcem apă din pietre numai ca să ne afișăm și noi cu VW pe stradă.

Eu încă conduc o dacie de-aia din 2004, în stare foarte bună, și nu am întâlnit pe nimeni care să mă întrebe dacă o vând, că e sărac și are nevoie de mașină. Am întâlnit doar snobism de genul "de ce mai stau cu așa o mașină ieftină?". Nu încerc să îmi vărs frustrările aici, dar chiar nu văd această sărăcie cruntă cu care ne place să ne văităm. Realitatea mai aproapiată e că vrem mașini scumpe, vrem să fim în rândul europenilor, dar ne așteptăm ca producătorii să fie înduioșați de noi și să ne dea mașini moderne la prețuri derizorii.

Link spre post

Corect, corect, cel putin asa vad si eu lucrurile. O mare parte din parcul auto este in intervalul 10.000 - 19.000 euro, insa la banii astia ce au oamenii: audi, bmw, vw cu peste 100.000 km la bord. Acum, cel putin in conceptia mea, poate gresita, mai bine dau inca 2000-3000 euro si imi iau o masina noua, dotata si ma doare undeva de fitosi sau ca rad in spatele meu. Ceva mai ieftin, oarecum sa corespunda nevoilor mele, puteam sa cumpar skoda scout din 2006-2007 cu 13.000 - 14.000 euro, pe la 140.000 km "reali". La toyota rav 4 ce sa mai zic, sub 16.000 nu gasesti nimic diesel 4x4. O fi scump, o fi ieftin, nu asta discut aici. Ideea este ca eu dupa indelungi cautari, chiar nu am gasit nimic la pretul asta, care sa imi convina. Da, initial am vrut Duster la 10.000 euro cum e in reclame, dar nu e posibil. AM renuntat, m-am orientat catre alte marci, dar tot aici am ajuns inapoi. Decat sa dau 14.000 - 15.000 pe modele de 2-6 ani, cu peste 140.000 km la bord, mai bine imi iau o dacia asa scumpa cum este ea. Si in cercetarile mele nici nu are rost sa mai pomenesc de alte nume, mai sonere, gen Mistsubishi ASX, Subaru Forester, sau chiar masini mai "urate", cu posibilitati mai limitate pe offroad, gen skoda yetti. Toate, de nou sunt muuuuult peste 20.000, ma refer la 4x4 diese, iar folosite, nu sunt cu mult mai ieftine..... Deci, nu au decat chiar si colegii mei sa faca misto de mine, ca la banii astia imi puteam lua mercedes sau bmw. Ii invit sa vina cu bijuteriile alea pe offroad :)))

Link spre post

Pentru Andrei: E doar o chestiune de prioritati. Noi ne indatoram pentru masini deoarece aceasta a fost si ramane la romani o eticheta a reusitei in viata. Cand stai intr-un apartament mizer, te ingrozesc facturile la incalzire si mananci cea mai infecta margarina dar ai in fata blocului o masina noua luata pe credit. Sa nu mai discutam de snobism si de forma fara fond care caracterizeaza societatea noastra.

Dar am incheiat cu argumentarile. In definitiv nu am nimic de pierdut sau de castigat daca cineva isi ia o masina de 19.000 in romania si spune ca e ieftina.

Magyari: iti respect decizia. Iti doresc sa te bucuri de noua ta masina. Poate zilele astea ne intalnim cu baietii la o cafea. Ma intereseaza cautarile tale.

Link spre post

Acum chiar sper ca nu am dat motiv de supare sau ceva..... Si nu am afirmat ca la 19.000 in romania este o masina ieftina, nu asta era ideea..... Imi stricati buna dispozitie si bucuria ca in sfarsit, candva, o sa am o masina noua, 4x4, pentru care numai eu stiu cat si cum am lucrat :))))

Haideti sa vedem ce masina 4x4 diesel, cu consum mic putem lua la pret apropiat ? Atat second, cat si noi ? Poate am gresit eu si mi-a scapat ceva.....

Link spre post

Sunt intr-o dilema si am gasit momentul potrivit sa apelez la intelepciunea populara :)

Am de ales intre a instala alarma pe Dusterul pe care l-am comandat si de a mai lua un an garantie Extenso (m-am hotarat deja ca voi lua un an) astfel incat sa ajung la 5 ani in total.

Pretul celor doua optiuni este aproximativ acelasi.

Ce ati face voi?

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...