Sari la conținut

Duster sau noul Sandero Stepway?

Postări Recomandate

Depinde foarte mult de situatie. treaba cu bazatul cand se termina asfaltul e foarte relativa, daca prinzi un noroi ceva mai mare intepensti bine mersi cu 4x4 si cauciucuri stock. Eu am preferat sa fac cale intoarsa de cateva ori decat sa ma avant prin niste noroaie de unde nu eram sigur ca mai si ies. Daca citesti mai printre reclame, mai intrebi in stanga si in dreapta ai sa aflii ca unii deja au apelat la serviciile tractorului ca sa iasa din belea. Dusterul fata de stepway are avantajul tractiunii 4x4, dar este o tractiune doar pe 2 roti si nu pe 4 integrala. Cu toate asta am vazut un 4motion care s-a intepenit cu cauciucuri de iarna in zapada de 20 cm, tractiune FULL. Se invarteau toate 4 rotile inutil. Tot lopata l-a salvat.

PS: Cruise control suna frumos dar este inutil pe autostrazile sau soselele din Romania, smecherii nostrii inca nu au invatat semnificatia indicatoarelor de viteza, navigatia - eu personal prefer gps-ul portabil care il iau in casa si fac programarile, imi salvez traseele, locatiile pe care vreau sa le vizitez.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 95
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Daca orice masina dintre cele doua ti-ai lua tot o sa-ti para rau, solutia este sa o cumperi pe cea mai ieftina: o sa-ti para rau pe mai putini bani.   Din cele aratate de ddalcu eu inteleg ca ii pl

E frumos stepway dar eu as alege tot duster. Inaltime anvelope duster 215x0.65 = 139.75 mm R16 Inaltime anvelope stepway : 205x0.55 = 112.75 mm Anvelopele de duster sunt mai inalte cu 2.7 cm cee

Referitor la suspensii, Dusterul are suspensii medii, nu sunt chiar asa de moi - asta fiind parerea mea desigur ca propietar de Logan si de MCV, deci am baza de comparatie - iar in viraje pot sa spun

Desi imi place foarte mult Stepway 2, deocamdata nu as lua. S-ar putea sa aiba niste bug-uri (vezi Duster, 2 recall-uri pentru modelele dinainte de aprilie 2011), care se vor vedea abia peste cateva luni. In plus, vara mai sunt reduceri (in iulie 2011, cand am luat Dusterul, era 6630 un Stepway 1.6 benzina, cu aer conditionat).

Link spre post

eu unul tot duster as cumpara am vazut ce poate face si cu cauciucurile stoc pe zapada si in plus ofera o stabilitate mai mare pe asfalt decit stepway. eu merg cu dusterul nu mai pe auto acest sistem de tractiune si cu espul iti ofera o stabilitate in plus

Link spre post

Daca orice masina dintre cele doua ti-ai lua tot o sa-ti para rau, solutia este sa o cumperi pe cea mai ieftina: o sa-ti para rau pe mai putini bani.

Din cele aratate de ddalcu eu inteleg ca ii place dusterul pentru performante si stepway-ul pentru design.Sau altfel spus dusterul e bun dar e cam urat iar stepweayul e frumos dar nu stiu de e bun. E o dilema grea si imi aminteste (cu toate ca nu as vrea sa mai trec prin asta) de propriile-mi dileme inainte de cumpararea dusterului.

Raspunsul e doar la tine. Daca te intereseaza ce zic privitorii cred ca ar fi mai bun un stepway. Dar nu uita ca acesta e doar un logan in doua volume, putin mai inalt si impodobit cu niste ornamente ce creaza o impresie. Am vazut masina la lansare si imi place foarte mult, e foarte frumoasa dar este doar o masina de strada cu expresie curajoasa. Si expresia este doar fum iar impresiile se pot spulbera mai repede decat am vrea.

Dusterul nu e o masina deosebit de frumoasa (dupa parerea mea). Arata bine din unele unghiuri si urat din multe altele. Paleta de culori oferite este modesta (ca sa nu spun apropape mizera) Designul este uneori ciudat (vezi cele doua semicercuri mari si fara rost estetic de pe portiere, care nu spun decat un singur lucru: suntem de pe vechiul sandero). Sincer, cred ca daca dacia duster ar fi fost un hiundai sau altceva asiatic am fi zambit putin. Totusi nu se poate spune ca este o masina urata. (departe de mine acest gand). Cu toate astea mi-am cumparat duster deoarece senzatia pe care am avut-o la volan a fost deosebita. Am simtit repede masina iar aceasta mi-a dat o stare de bine. Am avut senzatia ca sunt departe de nervii si de claxoanele participantilor la trafic. La volanul dusterului sunt parca mai calm si mai bucuros sa privesc in jur. Abia astept urmatorul drum. In asteptarea masinii mele am avut un duster inchiriat pentru doua sfarsituri de saptamana. In astea patru zile am mers peste 800 de km si nu am avut nici o destinatie stabilita. Pur si simplu m-am plimbat de dimineata pana seara. Pe sosea, apoi pe drumuri de tara, apoi prin padure, iar pe sosea. Parca nu ma mai saturam. Asta este dusterul si pentru asta il iubesc.

Poate ca vecinii nu o sa cada in fund de impresionati ce sunt dar asta pentru mine conteaza prea putin. Imi ajunge sa fiu eu multumit.

In legatura cu drumurile pe care le facem. Am observat la multi membri ai forumului (pe care l-am citit cap-coada) ca inainte de a-si cumpara duster spuneau ceva de genul: eu fac maxim 12k de km pe an preponderent in oras (e un exemplu doar). Dupa ce si-au luat dusterul in jumatate de an ajunsesera la aproape 10 k de km. Asta spune doar un lucru: dusterul iti ofera placerea de a conduce. Te indeamna la drum. Chiar daca cineva isi face calcule ca nu o sa mearga prea mult in afara soselei ca pana acum cu loganul sau audiul sau vwul sau mai stiu eu ce nu prea au iesit in of, in momentul cand ai o masina care iti permite vei iesi cu siguranta. Vei colinda locuri ce altadata iti erau interzise. Pe scurt ti se vor deschide noi drumuri.

Atat deocamdata despre duster.

Am mai citit aici un calcul cum ca dusterul e mai scump cu 6000 euro decat stepway. Este inexact deoarece se facea comparatie intre un duster diesel si un step benzina. Altfel diferenta e de doar 4000 de euro.

Link spre post

@dacian, inseamna ca intelegi foarte bine prin ce trec, din pacate...

In ce priveste diferenta de pret, tocmai am trecut din nou prin configuratorul de la Dacia si rezultatul este urmatorule:

- Sandero Stepway 1.5 90CP = 12.200 euro

- Duster Prestige NOIR NACRE + ESP (versiunea asta o vreau) = 18.200 euro

Deci diferenta este de 6.000 euro, din pacate...

"Gura lumii" chiar nu ma intereseaza deloc. Daca ar fi fost asa, m-as fi orientat catre o Mazda 3, Mitsubishi Lancer, etc (am mai facut eu ceva research sa vad cam ce-as mai putea lua pana in 20.000 euro :) ) Cel mai important este sa-mi placa mie masina si sa fiu eu multumit de ea si sa ma ajute la greu. Restul e tacere :P

Dilema asta asa mare o am in primul rand din cauza faptului ca nu stiu daca merita 6.000 de euro diferenta dintre capacitatea de trecere a Duster-ului fatza de Stepway (care este oricum de apreciat, comparativ cu multe alte masini). Oare nu mi-ar fi suficient doar ce poate Stepway-ul? In al doilea rand e vorba de look si dotari. Clar Stepway-ul e peste Duster la capitolul asta. Sincer de multe ori am simtit lipsa cruise control-ului dupa ore si ore de mers pe autostrada (si nu numai) cand ajungeam la un moment dat sa acceleres cu stangul pentru ca imi amortise piciorul de o luam razna :)

DAR, gandindu-ma mai bine, parca mai mult m-as gandi la Duster daca mi-as lua Stepway decat invers :) Oare merirta asta 6.000 de euro? Greu de zis. Si ce simplu era totul acum o luna...

Link spre post

Scuze pentru confuzie. Nu mi-am dat seama ca un diesel duster costa asa de mult ( Duster Prestige NOIR NACRE + ESP = 18.200 euro) Eu am fost pentru benzina de la inceput. Diferenta este de 6000 de euro.

Pe de alta parte, capacitatea de trecere nu se rezuma doar la garda la sol fiind implicata aici si transmisia (asa cred cel putin)

De asemenea, dupa ce am condus duster, cred ca aceasta masina nu este alegerea ideala pentru cei ce merg in principal pe autostrada. Pentru asta recomand masina mea :) (e de vanzare).

Tot ce pot sa spun e ca la duster si probabil si la alte suvuri ai o alta viata la bord. Mie imi place tare.

In legatura cu ce poate una sau cealalta, nu putem face comparatie pentru ca suntem pe alte grile. De exemplu> Step poate parca acolo unde dusterul nu poate. Dusterul poate merge pe aco pe unde step nu poate. Bunicul meu se urca mai usor in step decat in duster. Eu ma urc mai bine in duster decat in step. In portbagaj incap mai multe in duster dar stepul consuma mai putin. In una am cruize in cealalta am 4x4, una are ecran de 7 inci cealalta are o pozitie mai inalta.

Ce se poate compara la cele doua?

Diferenta de pret nu e data doar de faptul ca e mai inalta ci si de faptul ca e mai mare mai spatioasa, mai 4x4, mai puternica (20 de cai) si multe altele. Totusi nu putem confunda stepul cu o masina de teren chiar daca are plasticele negre pe laterale. Filozof nu te face barba si nici suv nu te face dunga neagra de pe portiera :)

PS Nu am nimic cu stepul imi place la nebunie si sunt mandru de realizarea dacia. As sta sa o privesc o ora si sa discut la nesfarsit despre frumusetea ei. Totusi nu tot ce-mi place imi doresc.

Inca o treaba buna la duster: te (re)invata niste lucruri pe care le-am uitat cam de mult: sa conducem cu viteza mai redusa (nu poate mai mult), sa privim mai mult in jur (suntem mai sus), sa ne oprim pentru cateva momente cand ne amorteste piciorul si nu avem pilot automat (daca piciorul amorteste cred ca si capul e somnolent). Poate e de bine.

Link spre post

Comparatia Duster vs Sandero Stepway nu este obiectiva, deoarece ambele masini fac parte din categorii diferite de clasa. Dusterul intra in categoria SUV si se poate compara cat de cat la pret cu un Hyundai ix35 sau Kia SportAge, pe cand Sandero Stepway este in clasa crossover si ca termeni de comparatie poti avea Fiat Panda 4x4, VW Polo Cross, Suzuki SX4, tot din punctul de vedere al banutilor si ca unii producator ofera tractiune 4x4 la un crossover ( vezi Fiat 4x4, Suzuki SX4 ) si altii nu ( Vw Polo Cross, Dacia Sandero Stepway) este alta mancare de peste.

Comparatia unui Duster sau Sandero Stepway cu o Mazda 3 sau Mitsu Lancer iar nu este obiectiva tot din cauza diferitlor clase in care se gasesc masinile.

Tu (ddalcu) esti cel care ia decizia in functie de necesitatile tale financiare si de " drumetii".Eu unul am Duster 4x4 pe benzina si nu regret decizia pe care am luat-o.Si da stiu ca noul Sandero Stepway arat mai bine decat actual Duster, care pare cam invechit sa zic asa din punctul de vedere al designului.

Nu vreau sa intru in amanunte sa zic ca MediaNav are un gps pe care la un anumit timp trebuie sa ii reinnoiesti hartile, harti pe care sa le platesti si sunt sigur daca vor fi asa de detaliate, la noi in tara, ca un Igo de exemplu.

Faza cu tempomatul ce sa mai zicem ca nu avem drumuri pentru asa ceva, de exemplu vecinii nostri din Ungaria, nu mai zic alte tari mai evoluate.

Sistemul 4x4 care te ajuta de exemplu,sa mergi in zone de munte sau forestiere asa cum zic unii colegi de forum , plus ca in iminenta apropiere a iernii te poate scoate din belele fara sa incepe sa dai la lopata.

Link spre post

Un sfat, daca mergi mai mult pe autostrazi dusterul iese automat din discutie, cruise control pe autostrada e imposibil de folosit la noi, eu l-am avut pe passat dar a fost imposibil sa merg pe atostrazile noastre, din 5 in 5 min vine cate unul cu 140-150 si trebuie sa il decuplezi, nici la 180 nu am reusit sa scap de nebunii de pe autostrada. Esti sigur ca doresti dci ? Urci in creierii muntilor sa ai nevoie de un cuplu atat de mare ? Tragi remorci? E doar cu 2000 euro mai scump. Din banii astia bagi ceva benzina. Daca esti "fan" diesel merita atunci din plin. Eu prefer Duster dar benzina. Si totusi sunt "fan" diesel :) , unu care a cam dat faliment din cauza costurilor de intretinere al "motorinei". Dusterul e mic de tot, poti parca cam unde parchezi si cu loganul.

Dacian are multa, multa dreptate in privinta unui condus mai moderat.

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...