Sari la conținut

Duster sau noul Sandero Stepway?

Postări Recomandate

Salutare la toata lumea!

Am o mare dilema de care sper din tot sufletul sa ma ajutati sa scap. Sa va spun despre ce este vorba: pana acum aproximativ o luna eram eu foarte linistit, entuziasmat si hotarat ca in primavara imi dau comanda de un Duster Prestige 1.5dci 110CP 4x4. Intre timp "naiba" i-a pus pe astia de la Dacia sa scoata noile modele de Logan si Sandero si uite asa am vazut si eu noul Sandero Stepway care m-a dat peste cap... Imi place foarte mult noul Stepway! Imi place cum arata, imi plac dotarile pe care le are, iar ieri l-am vazut si live, m-am urcat si in el, e foarte, foarte atractiv! Unde mai pui ca e si cu 6000 de euro mai ieftin decat Duster-ul pe care-l vroiam... Dar imi place foarte mult si Duster-ul! De aproape 1 an ma tot documentez despre el, am vazut aproape toate filmele de pe youtube, stau ca disperatul pe forum -uri, etc... Stiti cum e, ca omul care viseaza cu ochii deschisi :)

Nu stiu ce sa fac, ce alegere sa iau... Duster-ul are avantajul sistemului 4x4 (n-as lua Duster fara 4x4) si al spatiului mai generos in interior. In schimb noul Stepway arata cu muuult mai bine, atat la exterior cat si la interior. Motorasul de 90cp dci la cuplul de 220nm pe care-l are si la greutatea masinii cred ca se simte foarte bine. Plus ca e mai dotat si e mai ieftin cu 6000 de euro.

Ca drumuri frecventate, ca sa fiu sincer cu mine, cred ca mai bine de 95% sunt cu asfalt, ceea ce inclina iar spre Stepway... Dar asta s-ar putea schimba daca mi-as lua un Duster 4x4, nu? :mrgreen:

Sper sa ma ajutati sa scap cumva de dilema asta...

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 95
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Daca orice masina dintre cele doua ti-ai lua tot o sa-ti para rau, solutia este sa o cumperi pe cea mai ieftina: o sa-ti para rau pe mai putini bani.   Din cele aratate de ddalcu eu inteleg ca ii pl

E frumos stepway dar eu as alege tot duster. Inaltime anvelope duster 215x0.65 = 139.75 mm R16 Inaltime anvelope stepway : 205x0.55 = 112.75 mm Anvelopele de duster sunt mai inalte cu 2.7 cm cee

Referitor la suspensii, Dusterul are suspensii medii, nu sunt chiar asa de moi - asta fiind parerea mea desigur ca propietar de Logan si de MCV, deci am baza de comparatie - iar in viraje pot sa spun

Asa este, e ft frumos si atractiv. Daca il vei folosi cum spui tu, nu are rost sa dai 6000 in plus. Pe unde am urcat cu 4x4 a urcat si 4x2 asa ca la ce garda la sol are Sandero si eu as cumpara chiar daca are portbagajul mai mic. De cand am Dusterul am incarcat portbagajul plin doar de 3 ori. Pana la urma vei face o alegere buna indiferent de model.

Link spre post

Salut, @ddalcu, la mine a fost simplu: aveam Logan, am vrut 4x4 sa ma misc mai usor prin nametii din Bucuresti, voiam si ceva off-road usor, asa ca am ales Dusterul. Depinde de ce vrei si tu, daca ai de gand sa mai iesi din cand in cand de pe asfalt, atunci ia Dusterul. Eu nu ma consider un off-roader hard, dar imi place sa ies cu prieteni mei de pe forum la cate o iesire la iarba verde daca-mi permite timpul.

Crede-ma ca merita. Chiar daca n-o sa intri prin toti coclaurii... :)

Pana acum n-am ce sa-i reprosez lui Prafuila, mie-mi place asa cum e.

Desigur, aici intervine si partea financiara, Dusterul fiind ceva mai scump.

Bine-ai venit printre noi, indiferent de alegerea pe care-o vei face.

Link spre post

Pentru asfalt preponderent, un sandero e mult mai ok din multe puncte de vedere. In multe din drumurile forestiere pe care am mers am fost insotit de un logan 1.4 MPI, care s-a comportat impecabil. La fel de adevarat e faptul ca asta iarna cu 2 masini 2x4 nu am reusit sa ies din parcarea din fata blocului. In plus loganul a cam scos ceva fum din ambreiaj. Drumurile in care o sa simti nevoia unei tractiuni de 4x4 sunt foarte putine. Eu, real am folosit o singura data 4x4 Lock si asta ca am supraestimat aderenta cauciucurilor. In rest 99 la suta 2x4 fara probleme.

Off-road "adevarat" inseamna cauciucuri adecvate, trolii, diferentiale blocabile, echipamente specializate care sa faca fata in medii dure. In plus e o distractie costisitoare. Eu ma oftic ( ca si multi altii) si de o zgarietura pe masina, ca de am dat o gramada de bani pe ea, dar sa ii indoi tabla sau pragurile prin coclauri.

Am uitat sa inchei ca sa iti fac viata si mai grea :) Culmea e ca in pofida calculelor economice, de comfort si altele tot Duster as cumpara... E super faina masina. Cum era reclama aia la tv, Iti trebuie, NU, dar imi place.

Link spre post

Momentan am un Logan din 2006 de care sunt foarte multumit. Am fost cu el pe tot felul de drumuri si nu m-a lasat la greu. Pot sa numar pe degetele de la o mana situatiile in care as fi avut nevoie de 4x4. Ce mandru am fost anul trecut cand am fost singurul care a ajuns la o cabana, iar restul cu "super masini" s-au pus la carat bagaje cu mana pana sus :D

Ideea este ca din anumite motive personale am nevoie de o masina pe care sa ma pot baza chiar si cand se termina asfaltul. Tocmai de aia m-am axat initial pe Duster. Dar avand in vedere garda la sol aproape identica a Stepway-ului si faptul ca, dupa cum am mai spus, in 6 ani si ceva de cand am Loganul m-am descurcat cam peste tot cu el, acesta devine o alternativa foarte atractiva.

M-am gandit si eu sa mai astept Duster-ul facelift, sau ce versiune noua o sa scoata cei de la Dacia, dar asta inseamna cel putin 2014, ceea ce-i cam mult.

Oricum, in momentul de fata oricare din celel 2 masini mi-as lua, n-as fi cu inima total impacata, Sigur m-as gandi la cealalta :)

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...