Sari la conținut

La viteza de 70-80 km/h depasesc greu. De ce ?

Postări Recomandate

Buna seara, as avea o intrebare daca ma poate lamuri cineva: Posed Duster 1.6 pe benzina 4x4 din 2017. Pana in prezent nu am decat 17.000 km. la bord. Problema care ma macina de cand am cumparat aceasta masina e ca nu are sprint la depasire, sa fie faptul ca inca are putini km. la bord si nu si-a facut bine rodajul ? E pe aspiratie, nu are turbo, ar fi si asta o cauza. Recent am fost de la Tg. Mures la Iasi pe modul AUTO, oare daca foloseam 2x2 avea sprint mai bun ? E f stresant (chiar periculos) cand te apuci sa depasesti un tir la 70-80 km./h si nu mai da Dumnezo sa treci de el. Isi da drumul si ia viteza mai buna abia la finalul depasirii, dar deja sunt trecute secunde pretioase. De multe ori trebuie sa ma repliez ca deja apare alta masina din sens opus si e f. frustant. La viteza de 70-80 km./h folosesc treapta a 5-a (nu a 6-a) sa aiba putere mai mare, dar degeaba. Multumesc anticipat si as aprecia daca cineva ar putea sa-mi dea vreun sfat in aceasta privinta.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 16
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Zile cu activitate crescuta

Top participanti la discutie

Postari populare

Mai bine ai scrie așa: Eu la 70 -80Km/h folosesc treapta X și la turația Y  și mașina pare submotorizată. Definește X și Y apoi compari cu: puterea 84kW la 5500rpm cuplul 156Nm la 4000rpm și vezi

Detaliaza aia cu treapta a 5-a  si cu puterea.   In mod normal (masina fiind submotorizata tare, benzinar, 0-100 pe la 13 secude, cuplu infim - 156Nm) ii dai rapid o inferioara (sau doua) si

Dacă ai 4x4 atunci ai TL8 care are 6 trepte dar efectiv doar 5, treapta 1 e pe post de reductor sau Low, 2 e 1 .... 6 e 5. Mergând mai departe ai 1,6SCe care are puterea 84kW@5500rpm cuplul 156Nm

Posted Images

Detaliaza aia cu treapta a 5-a  si cu puterea.

In mod normal (masina fiind submotorizata tare, benzinar, 0-100 pe la 13 secude, cuplu infim - 156Nm) ii dai rapid o inferioara (sau doua) si o calci "blana".

Pe Tg Mures - drumul ala e misto rau (curbe, dealuri) insa sa ai "cu ce". Imi amintesc ca mergeam pe el cu un Fiat benzinar 1.4 si numai tr 2 - tr3 vedea. Pedale ce mi mai trebuiau.

Link spre post

"Detaliaza aia cu treapta a 5-a  si cu puterea" Pai eu sunt sofer de ocazie vorba aia, din moment ce in 6 ani am facut 17.000 Km. Dar sa explic in legatura cu viteza a 5-a: Eu stiu ca cu cat treapta e mai mare, puterea e mai mica. Si ma gandeam sa nu-i dau a 6-a ca simt ca nu poate sa faca sprint. Ii dau a 5-a, dar poate si asta e prea mare si ar trebui a 4-a. Asa inteleg din ce ai zis. Ca daca ii dau treapta si mai mica, cred ca nu as putea depasi, ca nu ar prinde viteza. Asa cred, dar nu stiu sigur ca nu prea am experienta, daca conduc asa rar. Multumesc pentru sfat.

Link spre post

Mai bine ai scrie așa:

Eu la 70 -80Km/h folosesc treapta X și la turația Y  și mașina pare submotorizată. Definește X și Y apoi compari cu: puterea 84kW la 5500rpm cuplul 156Nm la 4000rpm și vezi ce trebuie să faci.

P.S. Când răspunzi nu cita ultimul post, se subînțelege cui îi răspunzi

Link spre post

La 70-80 km./h folosesc treapta a 5-a si simt ca nu are putere sa depaseasca. Ca sa fiu sincer, la turatie nu m-am uitat. De aici ce sa inteleg: "cuplul 156 Nm la 4000 rpm", ca are puterea maxima de moment de 156 Nm la 4000 rotatii ?. Dar in ce treapta ? ca doar mie imi trebuie si viteza nu numai putere

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...