Sari la conținut

La viteza de 70-80 km/h depasesc greu. De ce ?

Postări Recomandate

• Răspunsuri 16
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Zile cu activitate crescuta

Top participanti la discutie

Postari populare

Mai bine ai scrie așa: Eu la 70 -80Km/h folosesc treapta X și la turația Y  și mașina pare submotorizată. Definește X și Y apoi compari cu: puterea 84kW la 5500rpm cuplul 156Nm la 4000rpm și vezi

Detaliaza aia cu treapta a 5-a  si cu puterea.   In mod normal (masina fiind submotorizata tare, benzinar, 0-100 pe la 13 secude, cuplu infim - 156Nm) ii dai rapid o inferioara (sau doua) si

Dacă ai 4x4 atunci ai TL8 care are 6 trepte dar efectiv doar 5, treapta 1 e pe post de reductor sau Low, 2 e 1 .... 6 e 5. Mergând mai departe ai 1,6SCe care are puterea 84kW@5500rpm cuplul 156Nm

Posted Images

Salut @Pilu! Daca imi amintesc bine, ai mai deschis un topic cu acelasi subiect pe un alt forum  acum cativa ani. Tin minte pentru ca ti-am raspuns si eu pe topic. Raspunsul la intrebarea ta, este sa retrogradezi doua trepte si sa o calci sanatos. Chiar daca ajunge la 5000 rpm nu se strica sa stii!

Editat de DannyMC
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Da, ai memorie buna DannyMC, am si uitat ca trebuie sa retrogradez 1-2 trepte (nu-i de mirare la cat de rar conduc), bine ca mi-ai amintit. Si adevarul ca mi-a zis si moderatorul de aici t0rquemada. Mersi mult. Tot ma batea gandul sa o vand sa iau alta care are cuplul maxim (sprint) mai mare, cand colo...mai bine m-as apuca sa invat sa conduc un Duster asa mai lent cum e al meu.

Link spre post

Salutare @Pilu Ca posesor de Duster 2018 cu aceeași motorizare, ce-i drept varianta 4x2, pot să confirm toate cele spuse de colegii de pe forum legat de acest motor. Sfatul meu, pentru a obține tot ce se poate din acest motor destul de slab pentru o mașină ca Duster-ul este să folosești mai des benzina superioară (CO 98 100), pe lângă consumabile de calitate in special ulei. Apoi aplici ceea ce spun colegii mai sus, in orice depășire folosești maxim treapta 3-4. In panta și pe serpentine o sa ai nevoie de treapta a 2-a de cele mai multe ori. Așa se conduce o mașina de genul ăsta cu motor mare dar fără cuplu 😁. O vorba din folclorul auto spune ca nu există mașini slabe doar șoferi..Și eu am avut nevoie de câțiva ani ca să o stăpânesc perfect și să-i stabilesc exact limitele având in vedere ca merg in jur de 10k km pe an. Mulți kilometri fără probleme și talpă cât mai multă!

Link spre post
Acum 17 minute, Mak a spus:

Trebuie sa simți masina..Păcat ca nu poți merge cu mine la un test drive NU s Schumacher dar ii scoteam dracii din ea..

Imi place cum suna :D

Acum 5 minute, andrei_s a spus:

Salutare @Pilu Ca posesor de Duster 2018 cu aceeași motorizare, ce-i drept varianta 4x2, pot să confirm toate cele spuse de colegii de pe forum legat de acest motor. Sfatul meu, pentru a obține tot ce se poate din acest motor destul de slab pentru o mașină ca Duster-ul este să folosești mai des benzina superioară (CO 98 100), pe lângă consumabile de calitate in special ulei. Apoi aplici ceea ce spun colegii mai sus, in orice depășire folosești maxim treapta 3-4. In panta și pe serpentine o sa ai nevoie de treapta a 2-a de cele mai multe ori. Așa se conduce o mașina de genul ăsta cu motor mare dar fără cuplu 😁. O vorba din folclorul auto spune ca nu există mașini slabe doar șoferi..Și eu am avut nevoie de câțiva ani ca să o stăpânesc perfect și să-i stabilesc exact limitele având in vedere ca merg in jur de 10k km pe an. Mulți kilometri fără probleme și talpă cât mai multă!

Multumesc mult Andrei, chiar imi prind bine sfaturile tale, apreciez. Referitor la benzina, sa stii ca folosesc numai de 100 de la OMV. Dar, ultima data m-am luat dupa un prieten si am bagat de 99 de la Petrom si mi se pare ca trage mai bine masina. Exact acelasi lucru mi-a zis si prietenul. Chiar trebuie sa incep sa invat sa conduc masina asta ca altfel ma fac de tot rasul. Ca altfel arata f. misto. S-auzim de bine.

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...