Sari la conținut

Majoritatea bujii și motor culoare galben

Postări Recomandate

Salut!Am un Duster4×2 1.5dci,79kw,km160000,an 2011 și am o problema și anume:se aprinde martorul la bujii și cel de la motor(galben)nu am pierdere de putere,nu se aude nici o pierdere de aer la motor,nu scoate fum de nici un fel.Cateodata se aprinde doar când pun contactul câteodată doar în mers.O singura data când sa aprins am avut o ușoare pierdere de putere pentru 2 secunde.Am fost la tester și am avut jdemii de păreri și anume:geometrie turbina,electrovalva pilotaj(am schimbat-o și tot se mai aprinde)furtun spart pe undeva.ultima eroare pe tester a fost P2263.la tester autorizat Dacia mi-au zis ca baga prea mult aer în turbo.Acum am șters eroarea când ai dau talpa apare intermitent marorul bujii pentru o secunda,și mai mult ca sigur iar o sa rămână permanent. O părere?multumesc

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ala cu testerul autorizat Dacia, nu a fost in stare sa-ti spuna ce sa faci sau sa verifici in continuare ? Daca tot avea eroarea prezenta si putea vedea detalii sa identifice problema ( km, presiuni daca tot mentionase de turbo etc. )

In loc sa cauti o parere despre o posibila cauza, mai bine cauta pareri despre cineva care chiar stie sa foloseasca diagnoza si sa iti repare masina. Dupa asta, mergi la el si vezi ce parere are. Altfel, o sa aflii si aici, ca si prin alte locuri, "jdemii de pareri".

Link spre post
  • 2 weeks later...

Am descoperit problema.Ala cu testerul care lucrează la service partener Dacia este pe lânga:(Masina avea DPF-ul înfundat,și aerul care trebuia sa îl evacueze îl baga înapoi în motor,asta știu din explicațiile unui inginer de la Dacia cu care am vorbit.Solutia simla(asa este când te pricepi și ți se explica)Turata 3000 în mers cam 20de min (ideal treapta 3 c.a.65/70km/h)și de regula DPF-ul se curata singur,în caz ca eroarea mai apare regenerare forțată. Eu nu mai am eroarea rămâne doar verificat câte mg de particule mai am în DPF.Ideal este sa ai sub 10mg,iar eu la ultima verificare pana în regenerarea pe care am făcut-o aveam 18mg.Deci mare atenție la cine va duceți nu toți cunosc meserie.Sper sa va fie de ajutor!

Link spre post

@Georgegeorge

Și uite așa @PufarinaUcigasa a avut dreptate:

”In loc sa cauti o parere despre o posibila cauza, mai bine cauta pareri despre cineva care chiar stie sa foloseasca diagnoza si sa iti repare masina.”

Am să contabilizez și eu această recomandare la ”Lecții învățate”, pentru că este valabil pentru oricare sofer, indiferent ce masina deține și am să dau un like pentru această lecție, pe care poate că o știm, dar nu o aplicăm pentru că ne focusăm pe alte repere. 

Un mare LIKE meriți și tu @Georgegeorgepentru că ai revenit și ai prezentat rezolvarea, ceea ce, din păcate, mulți uită să facă. 

Cele bune tuturor!

Link spre post

Asta cu DPF înfundat nu e o eroare ce trebuie tratată după ureche cu dăi talpă că se desfundă, poți ajunge din lac în puț:

- trebuie diagnoză prin care să vezi niște parametrii, g în DPF, presiune diferențială DPF și diluare ulei

- la 20g (grame nu miligrame !) +0,1 trebuie să intre singur în regenerare, dacă nu intră sau regenerările se întrerup diluarea uleiului crește.

- la peste 30g deja trebuie să iei în calcul o regenerare statică (forțată)

-la 40g injecția raportează DPF colmatat și e posibil să nu poți face nici regenerare statică

-după 50g vorbim de DPF înfundat, e necesară curațare mecanică

Link spre post

Salut,da poate ai dreptate îl legatura cu gramele sau miligramele:)Inginerul care mi-a zis treaba cu regenerarea DPF cred ca știe despre ce vorbește, a zis o variantă care era cea mai simpla de făcut pentru mine,bineînțeles acum trebuie testerul pe masina sa vad câte grame mai am în DPF.De regula pana acum trebuia sa mi se aprinda iar martorul,cred ca să curățat DPF fără sa fie nevoie de regenerare forțată. Revin când pun testerul sa vad ce grame aveam în DPF.Numai bine!

Link spre post

Nu poate ci sigur are dreptate, tot ce a scris este corect , iar in cazul acesta acea eroare trebuie analizata si vazuta cauza (tinand cont si de "varsta"\km masinii) , doar ”talpa” (despre mersul turat in treapta inferioara s-a mai scris, dar asa este ajuta la o "curatare" temporara si "stingerea" martorului mai ales datorita mersului preponderent subturat) si\sau regenerare fortata nu neparat rezolva cauza, as mai adauga ca pentru regenerare trebuie indeplinite mai multe conditii iar masa de funingine in FAP (la fel ca si greutatea de funingine dupa regenerare) este o valoare calculata\interpolata de soft pe baza alor parametri din injectie si unui algoritm complex, apoi tangential la ”ideal este sa ai sub 10mg” eu am avut si 14-17g pana cand regenerarea a fost efectuata iar referitor la cea a spus acel inginer despre turatie la mine regenerarile active (cele pasive sunt altceva) se efectueaza OK si la 2200-2300rpm constant vreo 20-25 minute, plus ca pe langa aceasta masa de funingine sunt mult mai multi parametri din injectie de urmarit.

PS: nu intru in detalii pentru ca despre acest subiect s-a discutat in zeci chiar sute de pagini pe forumuri (inclusiv pe acesta) a fost scris si mult mult ”folclor” insa au fost si lucruri pertinete\concrete. Fiind un subiect ”fierbinte” o buna perioda am monitorizat injectia cu ajutorul diagnozei pentru acest aspect, am foarte multe fisiere si grafice cu parametri si stari, am avut si multe regenerari esuate, intervale diferite intre ele, sunt ”semne” (s-a mai discutat care) de regenerare si fara diagnoza, etc... Insa acum nu imi mai bat capul cu asta, pentru masina mea sistemul celor de la Dacia\Renault este OK si isi face bine treaba daca sunt indeplinite conditiile iar masina este intretinuta\folosita corespunzator.

Editat de Gil26
Link spre post
  • 3 months later...

Salut!

Cine a schimbat bujiile la Duster 1.6 16 v? Al meu e din 2017 si nu am gasit un tutorial, se pare ca sunt ascunse sub carcasa de plastic, nu stiu sigur. Ma poate ajuta cineva cu vreun tutorial, ceva?

Multumesc!

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere.

• Inregistrare/Autentificare

Pentru a putea posta, te rugam sa te inregistrezi / autentifici.

• ForumDuster.ro pe Facebook

• Topicuri

• Postări

• Pentru masina din profilul tau Duster 1.33 TCe 150cp an fabricație 2020 (evident cu S&S) producatorul Dacia ofera codul OE 7711575175 si este 70Ah 720A EFB (pentru S&S), vezi si atasat. Pe masina mea (tot cu S&S) bateria de prim montaj (cu alt cod OE) are aceleasi caracteristici L3 EFB 70Ah 720A, dupa aprox 8 ani am inlocuit-o tot cu una EFB 70Ah 720A dar Motrio (Rombat nu mai avea asa ceva) si pana acum sunt multumit cu ea. Daca doresti alt producator de acumulatori este greu sa gasesti una exact ca cea de prim montaj, dar poti sa gasesti de ex cu 760A, vezi si discutiile anterioare din acest topic (inclusiv despre scriere /codare sau nu in softul masinii) , iar alegerea acumulatorului pana la urma depinde si de tine.
    • Da, și nu am găsit.
    • Ai cautat pe pieseautoarges?
    • @PufarinaUcigasa: tu ai Stop-Start la mașină? Întreb fiindcă de la un magazin online de piese auto mi-au zis că virgulă codul 7711575175 este pentru mașini fără stop-start, cu toate că eu l-am găsit pe net ca fiind pentru stop-start (deci potrivit pentru mașina mea). Mi-au mai zis că 8671017820 ar fi codul potrivit pentru mașina mea (după seria de șasiu), dar nu mi-au putut oferi niciun detaliu tehnic suplimentar al acumulatorului pe acest cod. Vreau și eu să-mi cumpăr un acumulator identic (și original) cu cel care a venit pe mașină din fabrică (Renault Nissan 12V - L3 EFB 70Ah 720A MF) și nu știu ce cod s-ar potrivi. 
    • Salutare! Nu am gasit alt topic deschis mai aproape de intrebarea mea si m-am lipit si eu aici. Intrebarea : dupa schimbarea filtrului de motorina la Duster2 care nu mai are para de amorsare, se poate cumva din diagnoza si folosind meniul din poza atasata, sa fac re-amorsarea circuitului ? Este alta metoda tot din diagnoza mai sigura/ recomandata ? Ma enerveaza teribil sa pun contactul de vreo 10 -15 ori pana se reamorseaza tot traseul.
  • Creează nouă...