Sari la conținut

Duster 1.5 dci 4x4 - Zgomot ciudat de la motor între 1800 și 2000 RPM (în special în viteza a 6-a)

Postări Recomandate

Cum am specificat, nu am nici un cod pe hartiile de la dealer si din cate stiu, piesa respectiva se mai fabrica "doar la comanda", fiind un reper original de pe Kangoo (!?). Cand o sa reușesc, ma bag sub masina cu spatele meu subred... si incerc poze...

Editat de ninoniculescu
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • 2 weeks later...
  • Răspunsuri 142
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Renault are deadline maine, 28. Dupa aceasta data, voi cauta / folosi asistenta juridica.

Dupa aproape 5 ani de asteptare, a fost montata flansa noua pe masina. In sfarsit este liniste in masina si intre vitezele 65-70, respectiv 94-105km/ ora! Ce ar trebui inlocuit pentu colegii

Am fost sunat de la Dacia, vor fi schimbate acele flanse la ambele Dustere, RAR de asemenea m-a informat ca a primit adigurari de la Renault Romania ca se va face... sa vedem cand si cum...

Posted Images

@ Salut ! La un Duster 1.5 4x4 din 2016 cu 90.000km la bord, zgomotul care se aude doar in treapta a-6-a poate fi dat si de cardan? mi s-a spus ca sunt crucile cardanice gripate ! Multumesc !

Link spre post

La 90 mii km ar putea apărea o anumita uzura la crucile cardanului, insa dupa parerea mea ar trebui sa auzi jocul si in alte viteze.

Am pus un filmuleț care ar putea sa te ajute.

Editat de PPV
Link spre post
  • 4 weeks later...

Recomand sa NU schimbați acea flansa de la cardan. Am vibratii urate intre 110 si 130 km/h, cu diferite seturi de roti si cauciucuri ca sa eliminam (impreuna cu service-ul) cauza rotilor. Nu sunt sigur ca este de la flansa sau cardan, astept din nou pool-ul tehnic Dacia. Va tin la curent cand am noutati.

• Like 3
  • Mulțumesc! 1
Link spre post
  • 5 weeks later...

Mașina este in teste la dealer, vibrează la fel si fara cardan, si cu alte seturi de roti... se simt vibratiile relevante numai la locurile din fata, pe bancheta din spate nu prea... au ramas cauzele: planetare, fuzete, amortizoare-suspensie, poate ceva la directie... sau volanta cea noua (schimbata cu tot kitul de ambreiaj pe garantie...), se pare ca va ajunge la centrul de testare Renault de la Titu... si ca sa fie frumos, in testele lor o piatra aruncata de roata unui autoturism, pe autostrada Buc-Ploiesti, a spart parbrizul... si scaunul sofer trebuie schimbat iarasi...

Link spre post
Acum 13 ore, PPV a spus:

Fara cardan nu ar mai trebui sa vibreze nimic. S-ar putea sa fi apărut o problema pe lângă cea de rezonanta.

Pai stim noi sigur ca sunetul vine de la vibratii/rezonante provocate de cardan? Nu stim inca motivul acestui sunet, asa ca poate fi orice altceva inafara de cardan. 

La mine, dupa aproape un an de utilizare, nu observ nicio schimbare in sunetul acesta, pare la fel ca la inceput. Am observat ca daca accelerez foarte foarte usor in viteza 5 si 6 la acele turatii, creste viteza foarte lent dar zgomotul nu apare. Daca accelerez normal sau puternic, sunetul creste proportional. 

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...