Sari la conținut

Ce fel de tractiune preferati pe Duster? 4x4 sau 4x2?

Postări Recomandate

• Răspunsuri 164
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Eu prefer 4x4. Este o opțiune personală, nu un adevăr universal valabil pentru oricine, în orice situație. Nu cred că voi mai cumpăra vreodată o mașină fără sistem de tracțiune integrală. Este mai mul

4x4 bineinteles..nu vad rostul sa iti iei o masina de acest gen si cu o garda la sol asa inalta fara tractiune integrala...

in permanenta auto 4x4. Are 105 mii km in acelasi stil (si la precedentul Duster tot la fel am mers 120 mii km) si doar o cruce cardanica (cu gresor) din cele 2, schimbata la actuala, ca am tras de

Posted Images

GXG - daca esti jurnalist e ciudat ca ai testat DUSTERul in luna MAI, eu sunt tot jurnalist si il testam in februarie la sfarsit/inceput de martie:).

@ moderare - faceti curat aci! Din comparatia 4x2 VS 4x4 rezulta ca lui GXG nu ii place 4*4 iar lui mega... ca ii place. Relevand in alegerea noii masini! Merci

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Citeam pe alt forum postarea cuiva care zicea ca nu-i buna masina cu 4x4 pentru ca acum ceva ani, pe cand abia isi luase o scula namtasca Sharan de fo treijdemii de euro dotata si cu ESP, abia a ajuns de la Titu pana-n Bucuresti pentru ca-i inghetase azotu-n gume. Mai buna-i aia 4x2 ca merge fluierand, gen dacia 1310 cu care a fost pe unde nici macar nu-si putea imagina tractiunea integrala ca s-ar putea ajunge.

Acuma fiecare cu parerea lui, insa parca imi vine sa dau "ignore" parerii cuiva care zice ca ar fi lucrat la o statie cu azot lichid dar sustine ca "i-a inghetat" azotul in cauciucuri.

Link spre post
Vizitator gxgl48
GXG - daca esti jurnalist e ciudat ca ai testat DUSTERul in luna MAI, eu sunt tot jurnalist si il testam in februarie la sfarsit/inceput de martie:).

@ moderare - faceti curat aci! Din comparatia 4x2 VS 4x4 rezulta ca lui GXG nu ii place 4*4 iar lui mega... ca ii place. Relevand in alegerea noii masini! Merci

Si care-i problema ta daca eu l-am testat in Mai ca nu inteleg? Pot sa-l testez si acum. Care e problema! Daca vrei sa stii motivul: anul trecut am fost plecat in Europa 2 luni! Daca sintem colegi ce faci acum imi contesti apartenenta la "casta".

Link spre post
Vizitator gxgl48
Citeam pe alt forum postarea cuiva care zicea ca nu-i buna masina cu 4x4 pentru ca acum ceva ani, pe cand abia isi luase o scula namtasca Sharan de fo treijdemii de euro dotata si cu ESP, abia a ajuns de la Titu pana-n Bucuresti pentru ca-i inghetase azotu-n gume. Mai buna-i aia 4x2 ca merge fluierand, gen dacia 1310 cu care a fost pe unde nici macar nu-si putea imagina tractiunea integrala ca s-ar putea ajunge.

Acuma fiecare cu parerea lui, insa parca imi vine sa dau "ignore" parerii cuiva care zice ca ar fi lucrat la o statie cu azot lichid dar sustine ca "i-a inghetat" azotul in cauciucuri.

daca stau bine sa ma gindesc am spus mai multe hhmmmm. si unde e problema? ce vrei de fapt ca nu pricep? ca sint pe mai multe forumuri? nu e voie....scuzati....daca erai atent si aici am spus acelasi lucru numai ca pe alte forumuri nu am zis ca am lucrat la o statie de azot si ca mi-au inghetat rotile cred ca te-ai incurcat...si sa stii ca in 1988 am lucrat la un institut de cercetari unde eram coleg cu Patapievici!!! asa ca nu inteleg ce doresti! daca vrei sa mai stii am lucrat si in mina in 1984 in timpul armatei daca vrei iti mai spun pe unde am lucrat. are vreo relevanta inghetatu` rotilor? sau nu am voie sa am sharan de 3jdemii daca vrei sa stii am si o casa evaluata la 1 bulion are vreo relevanta? te deranjeaza sau ce? mi-e lehamite...

Link spre post

"Voi nu stiti pe unde am bagat eu Dacia 1310 prin `94. ... Sa va povestesc o intimplare din 2005 cu un VW Sharan 4x4 tractiune integrala (auto) echipare la comanda motor 2.5 diesel ESP cumparat de nou de la (Porshe Rom) sper sa nu fie considerata reclama cu TDI toate rosii. Masina a costat o gramada de bani la timpul ala (vreo 37000 Euro) Era toamna prin Noiembrie si am plecat dimineata spre Titu pentru o afacere am plecat imbracat intr-un costum destul de lejer pentru ca erau in Bucuresti 10-12 grade. Impreuna cu mine era un angajat mai tinar avind nevoie de el la acea intilnire pentru demonstratia unui program. Spre ora 18 a inceput din senin sa ninga si temperatura a ajuns cam la -2 grade. Am luat-o din comoditate pe o "scurtatura" ca sa nu fie aglomeratie. Spre orele 18.30 iesisem din Titu si eram pe punctul de a o lua pe acel DN (nu stiu pe unde m-a bagat baiatul ala ca zicea el ca stie) La 18.45 incepuse viscolul de nu mai vedeam la 5 m in fata si eu nu mai puteam controla masina (4x4 + ESP) se formase gheata pe jos si derapam de ma gaseau dracii! Am uitat sa precizez ca aveam cauciucuri Michellin all season cu azot inauntru. Din cauza cauciucurilor (azotului) aveam senzatia ca conduceam o masina Fred Flinstone cu cauciucuri de piatra (azotul inghetase ca dracu) care nu aveau nici cea mai mica aderenta. ........Dupa un an m-am angajat undeva unde aveam ca masina de serviciu Ford Ranger cu care am facut intr-un an vreo 50.000. V-am povestit astea ca sa nu credeti ca sint un afon care nu stie ce vorbeste. Printre masini 4x4 am condus urmatoarele Hilux, L200, Ranger, Allrad (allroad), Sharan si altele. Prin meseria mea am participat la inundati, ingheturi, urcari pe munte, inzapeziri etc...astept sa ma comentati...si sa contestati de ce alegerea mea este 4x2..."

"vad ca sint cam multi care fac mishto de azot in cauciucuri iarna...sa stiti ca am lucrat pe o statie de azot lichid in urma cu vreo 25 de ani la un institut de cercetari si sint chimist de formatie asa ca va garantez ca azotul nu este lichid nici la -2 grade dar nici la -210. Ma intreb cati dintre voi au avut azot in cauciucuri in iarna care a trecut! Si daca aveti indoieli intrebati la vulcanizari si vedeti ce va recomanda! Si cum se comporta pneurile umplute cu azot in conditii de frig pe gheata si zapada!!!!! Cat despre modificarile chimice si moleculare care se petrec in pneul cu azot nu vreau sa mai discut si sa incheiem discutia pentru ca aici se discuta cu totul si cu totul altceva!!!"

:ugeek:

Link spre post
Vizitator gxgl48
casa de un milion? si nu avem 15000 pt un duster? multilateral dezvoltat. PUNE FRANA ! ai deraiat. dar fi atent ca poti sa testezi anul viitor un trabant, special facut pt tine.

Pentru tine in mod special o sa-mi iau un duster FULL OPTION da` ala cu "chiele" ca sa nu mai existe dubii ca daca imi permit....nu?

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere.

• Inregistrare/Autentificare

Pentru a putea posta, te rugam sa te inregistrezi / autentifici.

• ForumDuster.ro pe Facebook

• Topicuri

• Postări

• Știe cineva dacă se pot activa și alte funcții în afișajul de bord? M-ar interesa de ex temperatura ulei, presiune exacta roti etc.
    • Salutare, Amortizoarele se inlocuiesc pereche pe axa,asa ca trebuie sa le schimbi pe ambele punte spate. Te sfatuiesc sa pui amortizoare OE sau Monroe.Ambele sunt agreate de Renault.La 4x4,amortizorul are flansa fixa cod 543A06915R, trebuie 2 bucati.Se inlocuiesc cu masina pe elevator sau pe canal.Operatia dureaza in jur de o ora per roata.Se lucreaza sub autovehicul spate si in portbagaj.Atentie la scoaterea arcului de pe amortizorul vechi si montat arc pe amortizorul nou.Trebuie presa si banc de lucru pentru evitarea accidentelor de munca.                                                Service „Bun si Ieftin” nu exista.Ieftin doar la un mecanic care ti le schimba in fata porti ,cu lucru pe genuchi.                   Atentie, dupa inlocuirea amortizoarelor pe axa spate,la 4x4,este recomandat sa se faca geometria rotilor si vei vedea ca sau schimbat valorile fata de cele din fabrica.   Spor la treaba    
    • Salutare! Am o Dacia Duster 2 1.6 SCE 4×4, fabricată în 2018, și am observat că un amortizor de pe puntea spate are scurgere de ulei, deci cel mai probabil este compromis și trebuie înlocuit. Situația curentă: Amortizorul spate prezintă pierderi de ulei/gaz și necesită înlocuire. Întrebări pentru comunitate: Ce coduri OE originale ați folosit sau știți sigur că sunt corecte pentru amortizoarele spate la Duster 2 4×4 (2018)? – Am identificat ca posibil corecte codurile 562107298R și 562103964R; confirmă cineva din experiență? Ce producători aftermarket recomandați pentru amortizoarele spate pe acest model? – Mă interesează experiențe reale legate de fiabilitate și comportament în timp. La schimbarea amortizorului spate, ce alte piese ați înlocuit sau recomandați să fie verificate / schimbate preventiv? – flanșă superioară? – burduf de protecție și tampon de limitare? – bucșe de prindere / șuruburi? – alte elemente specifice punții spate la Duster 2 4×4? Recomandați un service bun și ieftin pentru înlocuirea lor în București? Orice informație din experiență directă este binevenită. Mersi mult!
    • Iar pentru cine doreste atasez si procedura din care au fost date cele doua poze, dar sunt mai multe:
    • Am un bun prieten care lucreaza pentru un producator de transmisii /cutii de viteze, mi-a oferit multe date, cifre si cazuri concrete referitoare la schimbul de ulei, span, uzura componentelor, reclamatii, etc. ..., ceea ce am scris (inclusiv cu bold) ramane valabil. Repet, depinde care este cauza acelui "zgomot deranjant", functie de aceasta se poate schimba si demonta /monta mai putin sau mai mult si sper sa nu ajungi la acele saibe =pozitia 17 (pe care le-ai mentionat si insistat cu ele) pentru ca atunci destul de probabil ca vei mai avea cateva "provocari" (si nevoie de mai multe extrase din Dialogys), iti doresc sa fie ceva simplu si usor de identificat si schimbat, plus ca important poate sa fie asa cum am scris si identificarea cauzei radacina (nu doar "constatarea" si schimbarea componentei defecte). Spor si bafta!
  • Creează nouă...