Sari la conținut

Tutorial montaj DRL Dacia Duster - Daylight Running Lights

Postări Recomandate

Sunt faruri / led-uri DRL care AU omologare europeana, inclusiv RAR. De ex DLRurile de la Philips care vin cu certificat RAR in cutie insa te costa cca 100 E :)

Daca ai certificatul de omologare la tine nu prea are ce sa iti faca nici RAR nici ITP.

Partial corect.

Daca au omologare Europeana si/sau RAR in cutie nu este de ajuns. Ele trebuie si MONTATE conform normelor EU/RAR.(Ungi de cadere a luminii, distanta intre ele, distanta pana la sol, etc...)

Si singurul care poate decide daca au fost montate corect sau nu este RAR, care contra unei sume "modice" de 800 de lei, care reprezinta taxa de "omologare artizanala", iti da un certificat si iti schimba CIV-ul, inclusiv numarul de omologare pe ea. In loc de "I" ultima litera din serie, vei avea "A" de la artizanal.

Apoi va trebuie frumos sa te duci si la SRPCIV sa-ti schimbi talonul, pentru ca...deh.. nu mai corespunde seria cartii de pe el. Nu treci ITP.

Cam asta e treaba "litera de lege" cu instalarea DRL-urilor si altor lumini/ansamble care nu sunt omologate din fabrica!

Daca au acel certificat inseamna doar ca dupa plata acelei taxe de 800 de lei, RAR iti vor da aprobarea! Legal, nu te absolva de toata procedura de mai sus.

Singura noastra scapare/binecuvantare/blestem este ignoranta agentilor de la Rutiera care se multumesc si cu acel certificat, pentru ca nu stiu legea.

L.E. vorbesc in cunostiinta de cauza, pentru ca m-am interesat temeinic care-i treaba cu proiectoarele mele de pe plafon, cat de ilegale sunt, cum le pot omologa, cat de rau pot sa mi-o fur cu ele daca dau de vreun agent zelos, samd.... "

Editat de huskyuk
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 56
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Daca studiem schema de montaj (cea care este si omologata), o sa observam ca nu trebuie sa fie aprinse. Faptul ca se poate...

De aceea, am redeschis discutia, fiindca ma gandesc doar la DRL-uri omologate si de buna calitate(Philips, Narva, etc.) si instalate conform cu recomandarea producatorului .

Sa sara, primesc, da' sa sara in ochi nu. Imi sar destul xenoane after market, lumini de ceatza aprinse non stop si soarele care se reflecta in ornamente cromate Cel mai fin ie satz sara in ochi sto

Posted Images

@huskyuk, multumim pt amanunte, erau detalii de care chiar nu stiam, si pt unii cred ca sunt importante.

Putin offtopic... totusi cu proiectoarele... daca iti sunt acoperite (carcasa, husa opaca, etc) pe drum nu cred ar fi probleme nu?

Link spre post
@huskyuk, multumim pt amanunte, erau detalii de care chiar nu stiam, si pt unii cred ca sunt importante.

Putin offtopic... totusi cu proiectoarele... daca iti sunt acoperite (carcasa, husa opaca, etc) pe drum nu cred ar fi probleme nu?

Daca nu sunt omologate, si sunt acoperite cu husa, capace, samd, nu e nicio problema.

Cei de la reprezentanta mi-au spus sa trag niste izolier pe sticla cand vin cu masina la RAR, daca nu am timp/chef sa le fac huse sau capace. Asa fac ei tuturor masinilor care au diverse lampi/becuri aftermarket, cand le fac ITP-ul.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link spre post
  • 2 months later...

Salutare ,

Farurile pe care le aducem noi din Germania sunt pentru moment potrivite doar PH1 , la PH2 exista o limitare de spatiu si nu intra ( ca forma si prinderi s-ar putea adapta cu succes, sunt insa ceva mai adanci decat ar permite spatiul de la PH2 )

Desi fiind aduse din Germania au TUV, in Romania nu se omologheaza ca DLR ( de altfel au neon pe pozitie , nu LED ) iar lupele de la ele pot fi folosite insa nu cu Xenon ci cu bec halogen .

In practica mergem cu ele de 2 ani , am fost opriti de multe ori de catre Politie si nu am avut probleme. Asta insa nu garanteaza nimic, legea spune clar ca orice modificare a instalatiilor originale trebuie omologata .

Asa cum sunt ele , cu bec halogen si cu neon , se pot omologa la RAR ( am discutat subiectul cu inginerii de acolo ) .Nu se va accepta omologarea cu Xenon din lipsa SLS si spalator ( care se poate adapta de la alte masini , dar SLS din pacate nu )

Link spre post
  • 5 weeks later...

Eu am avut pe fosta mea masina, DRL Philips (nu fac reclama) cele cu omologarea RAR.

Montate de mine in fata blocului, bineinteles ,respectand normele (sunt in cutie).

La ITP mi-a zis sa am omologarea in torpedou si copie dupa factura.

Iar pe strada ,un singur politist m-a intrebat de ele, i-am aratat omologarea, a zis ca e expirata, i-am aratat si copia dupa factura si a zis ok. Data facturii trebuia sa fie in termenul omologarii RAR.

Poti tine si factura originala in masina, dar in cazul meu factura era pe firma.

Link spre post

... si pt ca nu mai pot sa editez mesajul dinainte, dau aicea inca 2 URLuri ca se pare ca la astia e mult mai eftin:

http://www.becurionl...9-124178.p.html

plus ca au unele de generatie mai noua (mai "cool") la acelasi pret cu aia veche de la cei de ziceam mai sus:

http://www.becurionl...e-106854.p.html

post-4304-0-05532500-1460559195_thumb.png

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...