Sari la conținut

Probleme esp și nu numai ....

Postări Recomandate

Salut \bun venit in aceasta comunitate. :thumbsup:

Nu ai oferit detalii despre masina nici in post si nici la profil, model, motorizare si mai ales anul de fabricatie, functie de asta poate sa difere si modul de rezolvare a problemei.

Totusi tinand cont doar de ceea ce ai scris vezi doar ca exemplu (subliniez asta) o procedura despre la eroarea DF190 =DTC50F4xx referitoare la senzorul acceleratie laterala si comunicatia perturbata, asta daca si aceasta a fost citita corect de “mecanicul” acela cu DDT2000 si CLiP care “a zis ca trebuie programat dupa schimbare” despre “un senzor esp(panglica de la volan ca asa mi-a spus mecanicul)” mai ales ca s-a "montat exact cum era si pe masina de la dezmembrari si am in continuare aceeasi problema:( si desigur ca putea sa faca el “programarea” senzorului panglica de la volan cu “sculele” alea si sa rezolve problema.

PS: desigur insa ca toate acestea depind de anul de fabricatie si detaliile masinii, atat erorile, schemele electrice, fisierele aferente din bazele de date (tangential si la “un renolink chinezesc si atunci cand scanez imi gaseste modulul esp dar nu il acceseaza”), etc. …

EroareDF190.png

SenzorAcceleratieLaterala.png

Editat de Gil26
subliniere
  • Mulțumesc! 1
  • Trist 1
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 54
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Dupa mai multe zile si vizite pe la mecanici iscusiti ai reprezentantelor din Pitesti am reusit sa rezolv problema.Mi-a fost un pic greu la mufa de la pompa abs ca e mai greu accesibila dar totul este

Pe gheață deja trebuie să umbli la presiunea din pneuri, sistemele de asistență nu te ajută nici la 4x4 în plus mai sunt și legile fizicii.  - vezi videourile lui Cosmin MCS cu Duster ph2 și mai nou c

Duster 2013 poate fi Duster ph1 sau Duster ph2. ESP se poate aprinde doar dacă ai umblat la volan (montat alt volan ) și/sau ai o problemă la roți (senzorii abs). Contactul poate rămâne pus

Posted Images

Multumesc pentru raspunsul dat.M-a cam luat valul si am uitat sa prezint toate datele.Este vorba de un duster PH1 din 2013,4x4,1.5dci.Sa inteleg ca tot mesterul ar trebui sa ii dea de cap cu o programare a senzorului.Cand am luat piesa am avut grija sa aiba acelasi reper.Daca ajuta cu ceva 479454516R.Ma sperie faptul ca si cu panglica dinainte tot aceeasi problema era,adica vedeam mudulul si nu puteam sa il accesez.Am incercat cu Renolink,DDT4ALL.

Editat de Mak
NU CITA ULTIMUL MESAJ!
Link spre post

Programul DDT2000 a fost creat pentru inginerii de dezvoltare Renault, in programele derivate din acesta (inclusiv RenoLink piratat de fratele chinez si ddt4all al lui Cedric Paille) cautarea firierelor din bazele de date se face dupa mai multe criterii diferite si AutoId-unturi, acestea fiind superioare masinilor de serie, acest lucru este evident mai ales in calculatorul ABS \ABR. Desigur ca se pot modifica fisierele dar asta implica si cunostinte adecvate, iti sugerez ca pentru citire erori, parametri, stari, etc. sa folosesti CLiP (sau programe derivate) creat pentru masinile de serie.

Asa cum bine a scris si @t0rquemada din 2013 poate sa fie Ph1 sau Ph2 (sper ca esti sigur ca este Ph1), iar tinand cont ca este 4x4 si eroarea DF190 iti sugerez sa verifici si senzorul acceleratie laterala nu doar cel panglica schimbat si "neprogramat" (vezi si sublinierile din capturi).

• Like 1
  • Trist 1
Link spre post
Acum 1 oră, bogdanmihai29 a spus:

Multumesc pentru raspunsul dat.M-a cam luat valul si am uitat sa prezint toate datele.Este vorba de un duster PH1 din 2013,4x4,1.5dci.Sa inteleg ca tot mesterul ar trebui sa ii dea de cap cu o programare a senzorului.Cand am luat piesa am avut grija sa aiba acelasi reper.Daca ajuta cu ceva 479454516R.Ma sperie faptul ca si cu panglica dinainte tot aceeasi problema era,adica vedeam mudulul si nu puteam sa il accesez.Am incercat cu Renolink,DDT4ALL.

Acum 13 ore, bogdanmihai29 a spus:

Al meu a avut ledul esp dat jos.Am pus un led nou si imi ramane permanent aprins.Am fost la diagnoza cu ea si imi arata eroare DF190 circuit claviatura cominicatie perturbata.Am luat un senzor esp(panglica de la volan ca asa mi-a spus mecanicul) l-am montat exact cum era si pe masina de la dezmembrari si am in continuare aceeasi problema.Am incercat sa sterg eroarea cu diagzone dar nu se poate.Am si un renolink chinezesc si atunci cand scanez imi gaseste modulul esp dar nu il acceseaza.Mesterul la care am fost folosea ddt2000 si clip deci nu poate fi vorba ca nu a fost folosit un tester profesional.Am vorbit cu el si a zis ca trebuie programat dupa schimbare.Nu stiu ce sa mai cred,as vrea sa nu mai arunc bani pe asa zisi meseriasi,poate e cineva care a mai intalnit problema asta si are vreo solutie.

Din astea reiese așa:

Duster ph1, 2013, posibil 4x4 - istoric incert, nu știi ce s-a făcut la mașina aia că nu ai stat 24/7/365 langă ea.

a - de ce i s-a scos ledul ESP ?

b - care era eroarea inițială înaintea de scoaterea ledului de pe TdB ?

c - de ce s-a inlocuit senzorul de unghi volan ( aiurea) ?

Senzorul combinat e sub scaunul din dreapta, ăla trebuia verificat.

Link spre post

@bogdanmihai29 , in posturile precedente si in capturi am facut cateva sublinieri si doua sugestii, mai adaug ca inainte de a schimba orice componenta trebuie facute toate verificarile necesare in mod conform altfel se schimba aiurea fara sa se rezolve problema asa cum a facut “mecanicul” acela :( care chiar daca avea “scule” gen DDT2000 sau CLiP se pare ca nici nu prea stia sa le foloseasca.

Iti mai sugerez sa faci toate verificarile aferente (vezi si sublinierile din captura anterioara) si doar daca este nevoie sa schimbi senzorul combinat, dar mai ales inainte de asta sa faci o diagnosticare conforma a masinii si ABS \ABR, pentru asta fie apelezi la cineva care stie sa si foloseasca in mod corespunzator aceste unelte fie o faci tu (dar iti trebuie programele necesare si chinezaria aia setate in mod conform) pentru ca atat inainte cat si dupa schimbarea senzorului combinat (la fel ca si a celui unghi volan) trebuie verificate erorile, parametri aferenti si mai ales aplicata procedura dupa reparatie care include reinitializarea si programarea offset-urilor senzorilor.

Daca esti sigur ca masina ta din 2013 este Ph1 si daca (doar) eroarea DF190 a fost citita corect si este 1.DEF =Communication disrupted vezi atasat doar ca info inca cateva capturi (in care am mai facut cateva sublinieri), poate te ajuta, sau pe alti colegi de forum:

Diagnosticare1.png

Diagnosticare2.png

SchemaElectrica.png

Locatie.png

DemontareMontare1.png

DemontareMontare2.png

LE: mai adaug ca si comunicarea cu softul masinii trebuie facuta in mod conform, respectate etapele, trimise adresele corecte si primite raspunsurile corespunzatoare, etc. :excl: … altfel se “obtine” tot o eroare si\sau mai grav trebuie apelat la “Nivel de expertiza superior” (ABS /ABR fiind si un calculator important si “sensibil”):

CLiP.png

DDT.png

• Mulțumesc! 1
  • Trist 1
Link spre post

Multumesc pentru sfaturi.Pana acum asta e primul semn bun.Am lipit firele din imagine cu letconul si maine merg la mester sa vedem ce mai iese si daca se remediaza.Macar am cumparat spirala din cauza firelor rupte.E un pret mic avand in vedere ca altcineva imi spusese sa cumpar si pompa abs cu tot cu calculator. :)))).Numai ingineri am intalnit in ultimele zile.

Imagine WhatsApp 2025-02-08 la 17.49.41_0d5e2566.jpg

Imagine WhatsApp 2025-02-08 la 17.49.41_bf86ebd6.jpg

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...