Sari la conținut

Postări Recomandate

• Răspunsuri 46
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Inițiatorul are un motor ce necesită ulei cu normă RN0710,  unde se încadrează doar 5w40 Elf RN-Tech. 5w30 DPF e doar pentru diesel. Când a apărut 1,3TCe (și mai noul 1,0TCe) Renault a schimbat f

@foxbat Da, o sa fie Castrol. Cat e in garantie, pui OBLIGATORIU uleiul care respecta norma. Faptul ca iti RECOMANDA Castrol asta nu inseamna ca esti obligat sa-l pui.

Stiam ca vazusem un alt documentar despre tipurile de uleiuri de baza si acum l-am regasit. Vizionare placuta pentru o intelegere mai amanuntita: https://www.youtube.com/watch?v=Bo2k8FNaAOw

Posted Images

Man, esti belea :)

Am cautat acum fisa - acolo scrie Dacia Oil Plus

rn17 - 5w30 si respectiv rn17fe 0 w20

sa inteleg ca este Castrol ce o sa mi puna la revizie ? Recomanzi ceva anume ? nu de alta dar ..chiar imi place masina :)

stima

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Subscriu la ce a spus t0rquemada , mai ales informatiile pentru initiator. Cu mentiunea ca la mine atat in fisa de intretinere cat si in fosta (acum a fost scoasa) Carte de service de pe My Dacia constructorul recomanda ulei ELF. In reprezentanta insa au doar Dacia Oil 5W30 DPF (pentru masina mea), puteam sa solicit ELF (si pe forumuri se tot spune ca ar fi mai bun) dar sunt multumit de serviciile lor la revizii si oricum il dau afara pe la 10-12 000 km. Ambele respecta norma, si Dacia Oil pare a fi OK.

Editat de Gil26
Link spre post

Din cate stiu eu, si nu sunt mecanic, trebuie respectata norma de ulei impusa de producator.

Producatorul de uleiuri e mai putin important. La inceput in garantie puneau ei uleiul lor (nu mai stiu exact ce), dar la un moment dat, cum spuneam am si alta masina si acolo am gasit un ulei german destul de bun ROWE am luat si pentru Duster. Cand a fost la schimb de ulei nu au comentat nimic. Au verificat norma si atat. Am facut de 2 ori astfel schimbul. La ultimul schimb, tata ce foloseste mai mult masina, a bagat Elf cred ca la Dacia service si imi spune ca nu ii place, comparativ cu ROWE. 

Eu am incercat si Castrol, pe cealalta masina unde are recomandat asta, dar de cand e Made in UE (la noi), se subtia asa de tare ca la un moment dat imi aparea in bord minim de ulei, la vreo 2-3000Km . De cand am bagat acest ROWE, nu a mai facut. Am mai folosit si RAVENOL ce e singurul pe care inca scrie Made in Germany si se comporta bine ca si acel ROWE.  

Asa ca, recomand fiecare sa foloseasca ce ii place ca producator de uleiuri.

Link spre post

Nu e mai cu mot. Dar e mai ieftin decat Castrol Edge 5w30 si este sigur ulei de calitate.

Daca Dacia recomanda uleiul ei si are un pret bunicel, de ce m-as complica sa caut alt ulei. Sigur este ulei de calitate buna. Mai important este sa-l schimb la timp sau mai repede si felul cum utilizez motorul.

Link spre post
  • Mak changed the title to Ulei motor
  • Mak pinned this topic

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...