Sari la conținut

Iata-ma posesor de Duster...


Postări Recomandate

Acum 12 ore, mihnea a spus:

  Buna seara tuturor !  Nu am mai scris demult, dar s-au lamurit unele lucruri si au aparut alte probleme noi...

   1.  Anul trecut am descoperit (in sfarsit !) pe unde intra apa. Se strecoara pe la imbinarea defectuoasa a tablelor in zona oalei amortizorului stg. spate. Din pacate, imbinarea este atat de proasta incat intra praf care se raspandeste pe sub bancheta, capitonajul din partea stanga si sub placa mochetata din portbagaj. Apa cu care am spalat pasajul spate stg. (cu presiunea din retea !) a transformat tarana in noroi. Spatiul din partea stg. a rotii de rezerva era plin de tarana transformata in dare de noroi. Am descarcat totul din portbagaj, am scos bancheta, tablia mochetata, am desfacut capitonajul cu pasla fleasca de noroi si am spalat totul cu multa apa dupa care am asanat si lasat la uscat. De nervi si preocupare  am neglijat sa fac poze.   Desi nu se observa exact pe unde patrunde apa si praful, totusi am intuit unde mult laudata fabrica nu a depus cuvenitul cordon de mastic. Am bricolat eu cu cordoane de mastic Rino (de la Leroi Merlin).

   2.  A inceput sa crape si la al meu vopseaua de la imbinarile aripilor spate cu plafonul. Intrucat am vazut ca nu se poate obtine nimic de la garantie,  ca sa nu intre apa si rugina, am lipit banda autocolanta din cauciuc cu latimea de 20 mm (luata de pe Aliexpress)

   3.  Chederul exteror al usii dr. fata  s-a ros in dreptul coltului usii care are in acel loc un fel de broc (ca de sudura).  Am sesizat la service, ca si problema cu apa si praful si crapaturile de la imbinarea plafonului cu aripile spate. Au fost facute poze, mi s-a spus ca voi fi sunat. A trecut aproape un an si...nimic ! Dacia nu vrea sa se dezminta nici moarta, nu-i asa ?

    4.  Am facut si ultima servisare in garantie, mai devreme decat trebuia, impins de un defect proaspat aparut cu urmatoarele semnalmente in bord:   Martor galben cu cheie aprins;

                                                                                        Martor lumini de intalnire verde aprins intermitent

                                                                                         Mesaj "verificare iluminat"

       Am verificat acasa de cateva ori toate luminile la exterior si interior. Totul perfect !  Am remarcat insa ca la obturarea senzorului de iluminare nu se aprind luminile de intalnire.

       S-a constatat si la service ca senzorul de iluminat este defect. Din pacate nu il au, l-au comandat si nu stiu cand va veni. Si nu vreti sa auziti cat costa ! Parca ar fi din platina masiva. Bine ca mai am ceva garantie... Pe el scrie numai Nissan fara niciun cod. Mi-au zis sa merg asa, cu orga de lumini pe bord, ca nu e nicio problema. Am "scarpinat" si eu net-ul dar nu am dat de vreo urma. Bineinteles ca este o tampenie exasperant de simpla, de 3 lei. L-as putea reconstitui daca as avea un minim de documentatie. Dar "taria" celor de la Dacia este ca stau cu c...l pe ea.:nervos

      5. Si...bomboana de pe coliva:  La schimbarea uleiului s-a constatat ca scutul este murdar de ulei, provenit de la imbinarea motorului cu carcasa ambreiajului = simering palier uzat. La 21500 Km !!! :nervos Il vor schimba cand le va sosi piesa.

          Nu mai spun cate probleme de nivel carburant mi-au mai aparut... Si cate alarme false de presiune neconforma in pneuri. Dar atunci cand am avut 2 pene de cauciuc (cuie)nu s-a semnaizat nimic desi am rulat destul cu anvelopele ceva mai moi. M-am obisnuit de-acum.

          Bune al dreaq Daciile Duster PH2 astea !   Pfui !    Este cea mai scumpa si cea mai proasta masina pe care am avut-o;  am luat teapa, dar merg inainte, ce pot face !?

         Sper sa auzim de mai bine !

 

                       

1. Asta e o chestie noua, e bine de tinut minte. Si e foarte bine ca ti-ai dat seama.

2. Daca este crapata superficial, las-o asa pana aproape de finalul garantiei. In momentul in care se apropie de final, mergi si rezolva pe garantie. Alta solutie nu exista in momentul de fata. Si macar te va mai tine o buna perioada, daca nu pe termen nedefinit.

3. Sigur a transmis service-ul mai departe catre Dacia problema asta ? Mi se pare dubios rau de tot, sa ai o problema clara (vizibila) si ei sa nu doreasca sa o rezolve. Suna cel mai bine la Vocea Clientului si vezi statusul cererii, ca au acces. La portiera fata, unde atinge mai exact ? In spate, ar trebui clar sa retuseze si sa puna un autocolant transparent. La fel, alta solutie nu este. 

5. Aceeasi problema si la mine. S-a inlocuit pe garantie si nu mai e problema. Kilometrii erau tot p-acolo.

Iar legat de presiune, sigur ai masurat cu un aparat care indica corect si e calibrat ? Am si eu unul cu manometru simplu, clasic si unul digital, luat din Kaufland si cand faceam cu ele presiunea, la schimbarea de sezon, desi indicau "corect" 2.2 bar, se aprindea martorul in bord. Pana cand am ales sa o fac la benzinarii, mai ales la cele care au manometru si reglajul de presiune automat ( de exemplu, Rompetrol ). Nici o problema de atunci. Iar legat de pana, degeaba ea exista, daca presiunea nu scade sub pragul de detectie. Mergeai pe janta si tot nu afisa nimic ? Cred ca pragul de detectie e fie la 2, fie la 1.8. In partea superioara, daca depasesti de exemplu 2.4 nu cred ca afiseaza ceva

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • 1 year later...
  • Răspunsuri 65
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Dezghetarea lunetei/ oglinzilor merge doar cu motor pornit ! Siguranța e de 40A și se află în compartimentul de siguranțe motor

Stiu ca imi voi atrage niste injuraturi dar cred ca si bricolajele pe care le-ai facut la masina legat de montarea carligului au deranjat cu ceva functionarea dezaburirii .. mi-e cam greu sa cred ca a

Pai in primul rand protejeaza oala (contra aripa) de coroziune (am vazut multe Loganuri si Solenza ruginite la oala). Pamantul ce sta pe oale, sarea si solutiile ce se dau iarna pe carosabil, cu timpu

Posted Images

  Buna ziua colegi !

Nu am mai postat noutăți de cca. un an. Probabil m-am plictisit de problemele Dusterului și acum trec peste ele. Peste o luna voi face revizia la 4 ani care are punctul forte schimbarea curelelor și a galeților. Pot sa vă anunț că în rețeaua de service Dacia nu exista seturi dedicate pentru 115 dci Blue E6. Așa ca mi-am procurat singur piesele, inclusiv pompa de apa (HEPU, în care am mare încredere). Nu știu dacă la 31000 km va fi neapărat necesară înlocuirea. Cel mai greu a fost să aflu și să echivalez codurile. Are Renault o brambureală in ele de te doare capul !

  Între timp, m-am mai confruntat cu un soft bug "verifica instalația antipoluare" care a fost resetat la service.

   Indicatorul de nivel combustibil arata eronat ori de câte ori fac plinul, mai ales atunci când nu intra decât sub 15 l. Am constatat că nu este bine să lași pistolul pompei să declanseze singur. Trebuie sa o oprești înainte de umplere ca să eviți socul hidraulic care se produce la oprirea automata. M-am obișnuit; țin evidența "pe caiet" ca la  Rabă. La service mi s-a replicat că "așa face toate" fiindcă fabrica a pus numai un senzor in loc de doi, pentru... economie.

     Ultima problema pe care țin să o semnalez ca atenționare pentru posesorii de Duster:   In toamna anului trecut, la deschiderea capotei motorului pentru un control de rutina, am constatat că vasul de expansiune cu lichid de răcire este...gol. Bineinteles ca am inceput căutările, dar nu am găsit nicio urmă de scurgere, nici pe jos.  Parca l-ar fi consumat, dar în baie nu era ( uleiul era la nivel și fără urmă de spumare). Să-l dea pe evacuare ? Am completat cam 1L și am urmărit. Nivelul s-a păstrat. Urmărind mai atent inghesuitul compartiment al motorului și capota, am găsit în zona vasului niste stropi discreti (dulci la gust🙂) pe care se lipise praful. Am făcut legătura că urcasem la cabana Ciucaș pe un drum cu rampe de cca. 35%. Vasul este meschin și are bușonul la extremitate spre habitaclu. Probabil că nici supapa bușonului nu este in stare buna (voi vedea la service, la revizie). Proiectare de 2 bani ! Menționez că bordul nu îmi indica supraîncălzire. Din cat am urmărit pe YouTube, se pare că nu este un caz singular.

   În sfârșit, anul acesta a stat frumușel in curte sub prelata. Antigelul a rămas la jumătatea vasului, unde l-am lăsat în decembrie. Am circulat cu Cielo.

   Pot sa mai adaug că la urcarea rampelor accentuate, inclusiv lichidul de spălare curge liber pe la duza de la hayon.

 

 

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.



  • Susține forumul

    Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

    și vei susține forumul.

    Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

    De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere.

  • Inregistrare/Autentificare

    Pentru a putea posta, te rugam sa te inregistrezi / autentifici.

  • ForumDuster.ro pe Facebook

  • Topicuri

  • Postări

    • Eu am cerut.o la predarea masinii.E o hârtie A4.
    • Intervalele si ce se schimba/verifica la revizii exista in fisa de intretinere pe care o primesti la cumparare. Cred ca poti sa ceri o fisa de la dealer inainte.
    • Pentru ca in curand se va face un an de cand ma dau cu Portocala Turbata, mi s-a parut momentul potrivit sa postez o statistica pentru pasionati.  Si avem asa: RCA pe un an B8, "decat" 1022 lei, CASCO 548 euro (2740 lei), ambele la Omniasig. In anul care a trecut am ars dupa bonurile de benzina 1406,25 litri de zeama de dinozaur, la un cost modic de 9979,66 lei. Raportat la cei 16900 km parcursi rezulta un consum mediu anual de 8,32 la suta de kilometri parcursi. Mi se pare decent, raportat la puterea motorului si la aerodinamica tip caramida. Dupa cum am mai spus, in momentele respective, comportamentul masinii in afara asfaltului e mai mult decat onorabil si stiu sigur ca poate mult mai mult decat sunt eu capabil sa cer de la ea. Motorul mi se pare in continuare cireasa de pe tort, silentios, rafinat, iar felul in care trage in sarcina este incredibil. Scaunele, chestia care mi s-a parut cel mai aiurea dupa ce am luat masina si imi amintesc ca la primul drum lung ma durea groaznic genunchiul drept si spatarul scaunului parea ca in loc sa ma sustina ma impunge... Din fericire ne-am impacat exact la timp pentru tura pe care am facut-o 6 luni mai tarziu prin Europa, in care n-am avut probleme nici dupa 600 km condusi intr-o zi. Despre comportamentul transmisiei integrale a masinii in off-road pot doar sa spun ca mi sa parut mai mult decat capabila pentru ce am cerut eu de la ea. Adica indiferent de coclaurile, dealurile sau noroaiele in care am bagat-o, a fost in stare sa ma scoata fara prea mare deranj ... Nemultumiri dupa un an, sunt putine, iar cele care sunt se leaga de comportamentul timoneriei, ambreiajului, transmisiei, (nu m-am prins inca care din cele trei e de vina) in situatii de condus "sportiv" cu schimbari rapide si agresive de trepte. Am avut o perioada destul de lunga dupa cumparare, cand mi se parea ca nu mai stiu sa conduc si aproape fiecare schimb de treapta era insotit de o smucitura!  Dupa multa lectura on-line am inteles ca nu sunt chiar prostul clasei la condus si ca mai sunt si altii care experimenteaza aceeasi problema!  Pana la urma am inteles cum "vrea" Dusterica sa fie condus si am facut pace! Iar acum ma bucur de el in fiecare zi chiar si in aglomeratia nebuna a Bucurestiului.
    • Salut. Știe cineva să îmi spună unde găsesc intervalul de revizii în garanție și ce anume se face? Am descarcat manualul dar nu am găsit ce caut. Încerc să îmi dau seama dacă e mai convenabil cu rate și totul inclus 5 ani.
×
×
  • Creează nouă...