Sari la conținut

De la Vw GT la Dacia Duster


Postări Recomandate

  • Răspunsuri 43
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Salut,   Masina am cumparat-o de la o persoana fizica, ce facuse 9000km, am obtinut in acest fel: - Un discount sanatos % vs comandata de la reprezentanta; - Plus am incercat sa ev

Salutare,   Pentru ca de ceva timp vechiul Volkswagen Golf GT (din 2007) inceapea sa dea semne de batranete si incepea sa "absoarba" mai multe fonduri decat era necesar, plus ca devenise mai

In weekend am fost la cabana malaiesti, urcand cu masina pe un drum forestier plin cu zapada batatorita. Panta pe acest drum era decenta, urcand si un golf 6 cu cauciucuri de iarna, dar cu tinte. Ce c

Posted Images

Era decuplat, dar pt ca anvelopele nu aveau aderenta, nu muscau, s-a facut imediat gheata sub roti. Am incercat de vre 3-4 ori cu elan, catinel 4x4 lock si esp off, am pus cateva maini de pietris  sub roti insa fara ajutor. A fost nevoie de o impingere. Cert e ca anvelopele alunecau de aveam impresia ca sunt si pe sanuita cand calcam mai tare frana la vale. Clar ori nu sunt eu deloc obisnuit cu masina/situatia,  ori, si mai clar dmpdv, e nevoie de un set de anveope dedicate de iarna, cele AS nepretandu-se la pante/zapada batatorita si conditii de ger. Acum nsh daca sa ma bag la comanda comuna de Anvelope AT Cooper AT3 4S (pe dimensiunea 215/70/16) sau sa ma orientez catre un set de anvelope de iarna premium (pe dimensiunea legala 215/65/16), avand in vedere ca majoritatea timpului voi rula pe carosabil asfaltat si desfundat)

Ma voi interesa de cateva pareri de la cei care au trecut prin situatia asta.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Salut ,

Daca vă uitați pe site continental o să vedeți că anvelopele de pe Duster nu sunt de iarna chiar daca au inscripția M+S  , sânt anvelope de vara dedicate SUV și MUD + SAND nu SNOW  , eficienta mare pe drum acoperit cu apa .

Eu am incercat sa scot mașina din parcare cu zăpada nu prea mare și m-am chinuit până sa făcut gheata sub roata , până nu am băgat lopata in funcțiune nu am reușit să ies.

Din punctul meu de vedere aceste anvelope sânt praf pe iarna , nu au nici cea mai mică aderenta . Pentru iarna viitoare direct anvelope Nokian ....

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Da, am vazut ca anvelopele Bridgestone cu care a venit masina sunt AS, orientate spre vara (destul de bune pe tine de vara din care am citit), neavand insa deloc profil de iarna (acele firicele de caneluri) so, da, clar pana iarna urmatoare voi lua un set de anvelope de iarna, pe 16, pentru jantele de tabla pe care le am. Acum trebuie sa ma decid de model, daca or sa fie Continental TS860, Michelin Alpin 6, sau Nokian WR D4, pe dimensiunea 21/65/16.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc pt sfat. Umbla vorba (pe net) ca se tocesc destul de rau/repede acest model de la nokian. 

Nu imi pot da seama daca au fost sau nu exploatate normal (nu vara) sau "asa face toate". Am timp sa ma hotarasc pana la toamna.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Drumul spre Malaiesti a fost foarte curat duminica, nu trebuia sa ai nici o problema cu anvelope All Season de SUV. Eu am avut Continental Cross Contact LX (all season) cu care a venit masina cu care am rulat primele 2 ierni acceptabil pe zapada. Dupe ce s-au mai tocit au inceput sa piarda aderenta din ce in ce mai usor. Dupa 5 ani m-am blocat cu ele pe numai 3 cm de zapada umeda pe iarba. Pentru aderenta mai buna pe gheata/zapada trebuie un cauciuc mai moale care se va uza mai repede. Din Decembrie 2015 am Bridgestone Blizzak DM-V2  215/70R16 pentru iarna. Foarte bune pe zapada ca aderenta dar se tocesc mult mai repede: in 3 ierni(max 10.000km) s-a dus 1/2 din profil  12 mm -> 5-6 mm.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.



×
×
  • Creează nouă...