Sari la conținut

Bluedci, la rece intrerupe


Postări Recomandate

Salut, de când am cumpărat mașina și a început frigul am observat că la pornire are o fluctuare a motorului care durează destul de mult . După problema cu Adblue care se pare că a fost remediata fluctuația nu a dispărut , am vorbit cu inginerul de la service și mi-a spus că așa fac toate modelele cu Adblue .

Acum întreb proprietari de blue dci , aveți fluctuații la pornire la rece? Daca da,  cat durează aceasta fluctuație ..

 

Mulțumesc,

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 48
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Așa face și a mea. Dar eu m-am obișnuit, că la fel face și cea veche, Duster facelift euro 5, 140.000 km avută de nouă. Când e rece îi dau cheie și o las 1-2 minute să se bâlbâie singură, după care pl

Cand citesc aici imi dau seama ca la munca avem un Doker dci de 90 cp euro5 si am observat ca atunci cand plecam cu ea(acum cand e frig) se balbaie..Din fabrica ies balbaite..E si asta o caracteristic

Salut , eu m-am lăsat păgubași sa mai incerc la service răspunsul este același. Daca ajungi fi și se rezolva situația sa ne spui și nouă ce și cum ,eu ultima oară când am fost am primit răspunsul

Cu siguranta nu fak toate asa. Cine ar putea credeca alianta Renault ar scoate un model intentionat care functioneaza cu zmucituri. Shimba inginerul, schimba service ul si/sau suna la vocea clientului. Pune inginerul linga tine si faceti un drive test. Sa vezi la el zmuceste?

Eu personal n-as incepe un topic nou pentru orice scirtiit. Exista topic probleme motor.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

A mea nu e cu SCR dar la -16 grade a pornit cu sughituri iar in bord a aparut mesajul "Verifica masina". N-a fost nevoie sa fac nimic deoarece mesajul a disparut dupa cateva minute. Din Noiembrie folosesc doar motorina OMVMaxxD.

Imi amintesc ca, acum doi ani, 1.2 tce a pornit la -27 grade fara nicio greata. Dieselul cu siguranta are alte limite si mofturi.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Salut , daca am deranjat că am deschis un nou topic cu un nou defect îmi pare rău , dar nu vad normal sa amestecam toate problemele intrun singur topic , fiecare problema cu topicul ei așa vad normal.

Faza este că am fost special la service sa ascult o mașină nouă cu 2 km la bord , același sintome la pornire , aceleași fluctuații . Toată treaba durează mai puțin că la mine,  asta este toată treabă , azi incerc sa vad daca un Mercedes A clase pornește la fel dat fiind faptul că este același motor. Nu este normal sa fluctueze la pornire la rece , am avut Opel , Mercedes , Logan ,Subaru și nici una nu a fluctuat la pornire la rece și au fost pornite și la -25 g , problema mare cu Dacia..

Editat de Viperr
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Pornirea la rece este gestionata de ECU. Acelasi motoare la modele diferite au softuri diferite. Daca opresti motorul dupa 10-15 secunde de la pornire si apoi il repornesti, se observa vreo diferenta?

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu este nici o diferență , tot așa face până se încălzește puțin sau daca accelerez puțin .

Sâmbătă când au fost -16 grade am pornit motorul și am plecat direct sa vad ce se întâmplă , mașina a dat în nas de câteva ori exact cum nu ar avea motorina . Ideea este că această fluctuație se simte și în turația ventilatorului din habitaclu , când o ia tare când încet .

Aberant să facă mașina așa , mai ales că este noua , răspunsul inginerilor toate fac la fel ..

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Aceeasi fluctuatie la relanti o am si eu cand este rece dar masina a pornit fara probleme si la -15 grade. Tind sa cred ca este totusi normal, am mai avut-o si la alte masini in perioada rece.

Pe de alta parte pot sa confirm si fluctuatia ventilatorului de habitaclu care nu stiu cat de normala este.

 

Am ajuns la concluzia ca daca nu este o problema adevarata, care sa blocheze automobilul sau sa-i dauneze pe termen lung, nu are rost sa merg in service doar ca sa aud ca e normal sau ca asa fac toate. Prefer ca la prima ocazie in care ajung cu masina in service sa expun toate aceste probleme care, de cele mai multe ori, tin mai mult de confortul soferului (diverse sunete) decat de functionalitate in sine.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Așa face și a mea. Dar eu m-am obișnuit, că la fel face și cea veche, Duster facelift euro 5, 140.000 km avută de nouă. Când e rece îi dau cheie și o las 1-2 minute să se bâlbâie singură, după care plec cu ea.

Cred că le-au strâns de gât de le-a luat naiba ca să scoată norma de poluare. Acum doar le arată motorina, nu le-o și dă. ?

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.



×
×
  • Creează nouă...