Sari la conținut

Senzori parcare fata Duster II (2018 - )

Postări Recomandate

Se poate monta orice camera în fata cum are Cristi, eu vream sa știu ce sa aleg, senzori fata și spate plus camera spate sau fără camera spate, camera fata și spate plus medianav.... Blabla sau nimic. 

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 35
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Never say never: 1 - senzori de parcare față, deconectabili la +30kmh de aici și legarea la medianav, dar fără afișare pe Medianav 2 - prastia de FVC 180grade - nu ne hotârâm unde punem buto

Deci așa e "redundant" : Medianav EVO + calculator de Clio4

Asa credeam si eu pana acum 5 ani cand am avut prima masina cu senzori fata pe care ii consider foarte folositori mai ales la o masina inalta ...te ajuta mult la parcare .

Posted Images

Never say never:

1 - senzori de parcare față, deconectabili la +30kmh de aici și legarea la medianav, dar fără afișare pe Medianav

2 - prastia de FVC 180grade - nu ne hotârâm unde punem butonul ori în stânga ori jos lângă brichetă în v2

3 - un sistem MVC(ăla original, 4 camere) dar montat after sales - se poate monta dar nu e pentru oricine

4 - căutat un calculator de senzori de parcare de Clio4(știe de senzori fată,spate și BSW) ce poate afisa direct pe medianav via CAN - evident peste posibilitățile reprezentanței

Personal aș merge pe 3+4

FVC - front view camera

MVC - multi view camera

BSW - blind spot warning

Link spre post

1. nu ne hotârâm unde punem butonul, în 11/2017 îl punem în stânga apoi în 10/2018 îl punem lângă brichetă - sunt 2 revizii ale camerei

2. solutia aleasă pentru trecerea cablurilor - și nici nu mă leg de video ci de documentele tehnice

3. nu e pe can, deci buton separat ca nuca-n-perete

4. nu e configurabil, limită de viteză/întârziere etc, MVC-ul este

Editat de t0rquemada
Link spre post
9 hours ago, t0rquemada said:

1. nu ne hotârâm unde punem butonul, în 11/2017 îl punem în stânga apoi în 10/2018 îl punem lângă brichetă - sunt 2 revizii ale camerei

Am fost chiar foarte hotarati unde sa punem butonul, numai ca la inceputul lui 2017 varianta cu reglaj de oglinzi si buton BSW nu era cunoscuta. Asa ca  dupa aparitia acesteia ne-am lovit de lipsa de spatiu in acea zona. De aceea, impreuna cu departamentul Inginerie de la uzina am luat hotararea de a muta butonul langa bricheta - unde fie vorba intre noi este mult mai comod de instalat ?.

2. solutia aleasă pentru trecerea cablurilor - și nici nu mă leg de video ci de documentele tehnice

Stiu ca solutia aleasa este anevoioasa si nu prea "installer friendly" dar este cea corecta: 

- Se foloseste traseul cablajului original al masinii;

- Conectorii intermediari sunt in acelasi loc cu cei ai cablajului pe care il urmareste;

- Trecerea prin firewall se face printr-o gaura tehnologica, si printr-o garnitura de cauciuc - cea din kit.

Cu toate acestea, orice sugestie este bine venita. Cu atat mai mult din partea cuiva cu experienta :).

3. nu e pe can, deci buton separat ca nuca-n-perete

Fiind un accesoriu de origine, aprobat de departamentul de inginerie Dacia si comercializat prin reteaua Dacia, orice conexiune pe CAN este INTERZISA.

Deci "nuca" Falcon si "peretele" Dacia trebuie sa se potriveasca. Asa ca: buton separat ?!

4. nu e configurabil, limită de viteză/întârziere etc, MVC-ul este

Caietul de sarcini al acestui produs specifica clar in ce limite de viteza/ timp trebuie sa lucreze.

Oricum, din aceleasi motive ca la punctul 3. acest accesoriu trebuie sa functioneze LA FEL in Romania, in Franta si in oricare parte a lumii.

Mai mult, orice service Dacia, oriunde s-ar afla acesta, trebuie sa poata sa-l instaleze si sa-l repare si de aceea nu este configurabil.

Acum fie vorba intre noi, ar fi facut-o sub 1% dintre instalatori. Aia mai cu simtul raspunderii - din ce in ce mai putini pe plaiurile mioritice, cele de care ne doare☹️. Nu stiu de ce dar cred ca sunt optimist si cu cei 1%...

Toate bune!

Link spre post

Video-ul spune altceva,

-ba apare Duster ph3 cu BSW și fără MVC

-ba apare Duster ph3 fără BSW

Nu se putea comanda BSW fără MVC și nici viceversa

Atât timp cât mașina și accesoriile sunt plătite pot face ce vreau (în limite safe) cu ele că nu e ecosistem Apple - de aia trebuie să fie configurabil.

Link spre post
11 minutes ago, t0rquemada said:

Video-ul spune altceva,

-ba apare Duster ph3 cu BSW și fără MVC

-ba apare Duster ph3 fără BSW

Nu se putea comanda BSW fără MVC și nici viceversa

Nu cred ca m-am facut inteles: eu ma refeream la momentul proiectarii acestui accesoriu care s-a facut cam cu un an inaintea lansarii Dusterului II - inceputul lui 2017 - cand nu se cunosteau toate variantele de echipare.

Atât timp cât mașina și accesoriile sunt plătite pot face ce vreau (în limite safe) cu ele că nu e ecosistem Apple - de aia trebuie să fie configurabil.

Teoretic ai dreptate numai ca Dacia pastreaza o regula foarte stricta in privinta asta. De fapt cam toti producatorii auto o fac pentru accesoriile ce poarta sigla echipament de origine.

Link spre post
On 20/03/2018 at 20:48, Shaq said:

Pe spate sunt chiar folositori, pe fata nu le vad rostul.... Sincer

Le vezi rostul cand treci printre doi copaci sau printre două mașini păcate aiurea pe o stradă ingusta cu sens unic.Am așa ceva pe alta mașină și parchez in locuri foarte dificile.Oricum răspuns clar la intrebarea mea de mai sus nu am primit.

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere.

• Inregistrare/Autentificare

Pentru a putea posta, te rugam sa te inregistrezi / autentifici.

• ForumDuster.ro pe Facebook

• Topicuri

• Postări

• Salut /bun venit in aceasta comunitate.  Poate sunt de folos si altora:
    • Am si eu aceeasi problema cu aceeasi mesaj si mi s-a spus ca 2 senzori nu functioneaza dupa verificarea cu testerul. Am cumparat altii din China si nu s-a rezolvat nimic. 2pcs 284389618R Blind Spot Parking Sensor. Ce model de senzori aveti va rog ca la mine nu au functionat si masina am cumparat-o second hand si nu am siguranta ca sunt senzorii oficiali? Detin un Duster 1.6 cu GPL din 2019. Multumesc. Un sfat ar fi apreciat.
    • Mulțumesc tare mult, Gil! Încerc să „descifrez” detaliile generoase pe care mi le-ai dat. Mecanicul meu mi-a recunoscut deschis că nu se pricepe la partea electrică/electronică dar, cum se mai zicea într-un banc, poate să arunce o privire. De fapt așa mi-a și recomandat: să apelez la un electrician auto care poate traduce rezultatele testului și să ia măsurile care se cuvin. Zi bună tuturor!
    • Legat de motorasul stergator spate vezi discutiile si detaliile (schema electrica, mufa cu descrierea pinilor, verificare, demontare si montare, cod OE, etc.) pe care le-am oferit si in topicul acesta: https://forumduster.ro/topic/7666-pin-out-uch-dacia-duster/ inclusiv procedura de diagnosticare a erorii DTC95A064 = Mecanism de acţionare ştergător geam spate pe care o ai in UCH. Despre celelalte coduri de eroare din calculatoarele masinii doar ca observatie toate sunt intermitente si au un factor comun: tensiunea de alimentare a calculatoarelor . Referitor la cele din injectie iti atasez doar ca exemplu procedura de diagnosticare pentru DTC056016 si DTC00871C, celelatre trei se refera tot la rampa de injectie (si trebuie verificate cateva componente), DTC1525F3 este o consecinta a acestora, iar despre DTC038096 gasesti foarte multe experiente, informatii, detalii (pe care le-am oferit si eu) pe acest forum, fiind o eroare destul de des intalnita. Tot doar ca observatie acel “mecanic” la care ai apelat (“… merg la mecanicul meu să îl pună pe calculator și eventual să rezolve problema cât de repede se poate”) si care a facut diagnoza cu acel tester multimarca putea foarte bine sa faca si cateva verificari simple si sa elimine din variabile, pentru ca aceste coduri de eroare pot avea cauze de natura atat electrica cat si mecanica. Sugestia mea este sa vezi ce spune, face, rezolva sau nu si acel electrician la care vei apela (“Cred că trebuie să merg la un electrician.”), iar daca mai ai nevoie de ajutor, informatii si detalii pot sa le ofer punctual cu mare drag. Bafta!
  • Creează nouă...