Sari la conținut

Partea inferioara a radiatorului expusa la impact

Postări Recomandate

Uitandu-ma la noul meu Duster am constatat o slabiciune. In fata, sub bara de protectie, se afla o mare parte a radiatorului protejata numai de un grilaj firav de plastic. Daca dai intr-un caine sau altceva de marime mica ai distrus radiatorul si ramai in drum. Voi ce spuneti de chestia asta?

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 97
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Ieri m-am apucat si eu de croit o plasa pt radiatoare dintr-o bucata mare de tabla expandata luata acum vreo 2 ani de la griro la un pret de nimic (vreo 15 sau 20 lei 1.5x2m). N-am simtit placerea sa

Asa cum am promis, revin cu ceva detalii si pasi de la noua grila. In pregatire grila a fost croita pe baza grilei vechi, apoi a fost vopsita si lacuita la service.   Pentru montaj urmatorii pasi po

Revin cu ceva poze legade de grila, si anume cateva dimensiuni pentru cei care doresc sa isi faca.     Daca vrea se doresc mai multe detaii va stau la dispozitie.

Posted Images

"toate face asa"

acuma mai in gluma mai in serios, nu cred ca producatorii vestici prevad ca data initiala de proiectare "posibil impact cu un caine" :)

pe langa asta, in ultimii ani (dupa 2000) s-a renuntat la bara fata "solida" din cauza cerintelor de a proteja pietonii la un impact (bine, unii pietoni sunt comparabili cu cainii, asta e alta discutie). cu alte cuvinte masina nu mai trebuie sa fie asa de tare in fata, pentru a oferi o sansa in plus pietonului lovit.

vezi cum arata grila fata de la hyundai santa fe, de la peugeot 307 (model >2005), etc...

momentan am o AstraG...e la fel, doar plastic...armatura metalica e doar in partea superioara (imediat sub faruri), in rest e doar plasticul barei frontale.

relax...e OK

Link spre post
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Se poate pune o plasa ( cu ochiuri romb culcat)in spatele grilei de plastic.Am vazut asa ceva la Daniel C si este buna cel putin pt o piatra ratacita proiectata spre zona aceea de radiator( de fapt este schimbatorul de caldura aferent instalatie AC), piatra pe care unii deja au incasat-o :cry:

Link spre post

Este foarte adevarat ca partea de jos a radiatorului de AC este foarte putin protejata, Eu am montat o plasa de sarma cu cele mai mici ochiuri, cumparata de la un magazin de materiale de constructii, si am montato in spatele grilei de plastic, Am inceput prin a demonta grila fata+bara protectie fata +scut motor, apoi am prins plasa in cateva suruburi existente in interior. Totul a iesit f bine si estetic dar mai ales practic. Zilele urmatoare o sa postez si foto.

Link spre post
Este foarte adevarat ca partea de jos a radiatorului de AC este foarte putin protejata, Eu am montat o plasa de sarma cu cele mai mici ochiuri, cumparata de la un magazin de materiale de constructii, si am montato in spatele grilei de plastic, Am inceput prin a demonta grila fata+bara protectie fata +scut motor, apoi am prins plasa in cateva suruburi existente in interior. Totul a iesit f bine si estetic dar mai ales practic. Zilele urmatoare o sa postez si foto.

Totusi am niste semnale negative de la cineva care a montat asemenea plasa la un Mercedes clasa E si se para ca se obtureaza fluxul de aer si deci este afectata eficienta racirii radiator motor.Sa speram ca tu ne dai vesti bune. :cry:

Link spre post

Si eu am luat in considerare diminuarea fluxului de aer si implicit supraincalzirea motorului, dar de cca 1 luna de la montarea acelei plase nu am constatat diferente de incalzire care sa fie sesizate pe ceasurile de la bord. Oricum monitorizez cu atentie eventualele probleme care ar putea sa apara, desi m-am convins ca fluxul de aer nu este prea mult obstructionat.

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...