Sari la conținut

Precizie calculator de bord

Postări Recomandate

• Răspunsuri 29
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Din vecini:   http://www.daciaforum.co.uk/topic/1577-talk-to-your-car-with-obdii-elm327-bluetooth-interface/   In mare: telefon inteligent + soft ( gratis ) + terminal ( max 15 lire ) = aparat de

Eu am 850 km, am facut plinul o data. Pe CB arata 6,4 l%, la pompa am calculat 6,0 l%. Eu am 1.5 dCi 4x2

in lume, dupa perioada de oauuuu dupa aparitia calculatoarelor de bord care afisau consumul mediu, cativa "ingeniosi" au folosit asta ca argument usp in vanzari (unique selling point), in stransa col

Posted Images

Azi am schimbat sonda si bordul. Ramane de vazut daca s-a rezolvat cu indicarea eronata a carburantului disponibil in rezervor, inca n-am apucat sa testez.

sa nu ai problema asta si de la accident :D

un prieten a avut tot asa un accident frontal si au aparut dupa aceea o multime de probleme, in timp.

parerea mea.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

si eu am aceeasi problema. e datorita compartimentarii rezervorului. cred ca doar o legatura intre cele 2 compartimente ar rezolva problema. in anumite pozitii ale masinii (in stationare) se dezechilibreaza cantitatile din cele 2 compartimente. chiar daca schimbi sonda si CB nu cred ca se rezolva...

Link spre post

salutare,

revin.

mi s-a schimbat cele doua componente. Acum nu mai am pb de indicare eronata atunci cand parchez cu partea dreapta pe trotuar.

Asta a implicat km=0 indicand la bord, insa s-au semnalat ceilati 7000 in cartea tehnica si in db-ul dacia. E ok, nu ma deranjeaza,si vad ca e ok cu indicatorul.

Recomand cei ce au 4x4 dci sa mearga la dacia - daca au acelasi comportament eronat in indicatii.

Link spre post

Părerea mea este că nu aceasta era rezolvarea…Acei litri de benzină vor rămâne inaccesibili dacă turismul are o poziţie orizontală sau aplecat spre babord (spre stânga)…soluţii erau fie prin principiul vaselor comunicante, fie o altă pompă care să „arunce peste deal”, fie prin capilaritate…Din păcate probabil au ales mărirea intervalului de histerezis.

Link spre post

Am observat si eu ca e foarte aiurea masurat combustibilul. Imi arata ca am consumat 42 litri, la pompa bag 37 si aproape da pe afara. In plus liniutele se "consuma" inegal. Primele 2-3 se duc greu de tot (25 litri) si restul se duc repede. M-am plans la service si mi-au zis ca merge bine, mi se pare mie.

Consumul afisat a fost 13% iarna (cu 5 minute dezghetat geamuri), acum a scazut pe la 11,8%. Oricum, depinde mult de motorina. Am pus una naspa de la Rompetrol si am avut consum 8% :) (Duster 4x4 diesel)

Link spre post
  • 1 month later...
Am observat si eu ca e foarte aiurea masurat combustibilul. Imi arata ca am consumat 42 litri, la pompa bag 37 si aproape da pe afara. In plus liniutele se "consuma" inegal. Primele 2-3 se duc greu de tot (25 litri) si restul se duc repede. M-am plans la service si mi-au zis ca merge bine, mi se pare mie.

Consumul afisat a fost 13% iarna (cu 5 minute dezghetat geamuri), acum a scazut pe la 11,8%. Oricum, depinde mult de motorina. Am pus una naspa de la Rompetrol si am avut consum 8% :) (Duster 4x4 diesel)

La mine 15 diesel 90 cp e invers, la pompa bag mai multi litri decat scrie la carte

Link spre post
  • 1 month later...

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...