Sari la conținut

Comportament Defectuos Airbag-Uri?

Postări Recomandate

Zilele trecute am avut un necaz mare in familie; venind de la serviciu catre casa, sotia mea, care conducea Duster-ul familiei, a fost lovita violent in lateral dreapta de catre un BMW care venea de pe un drum secundar si nu a acordat prioritate.

Rezultatul a fost ca in urma impactului violent Duster-ul s-a rasturnat. Din fericire sotia nu a patit nimic. In schimb, Duster-ul este puternic avariat. Cu aceasta nefericita ocazie am constatat ca s-a deschis doar airbag-ul din scaunul din dreapta. De mentionat este ca sotia se afla singura in masina.

Vazand cat de avariata este masina, m-as fi asteptat ca cel si putin airbag-ul din scaunul soferului sa se deschida, dar acest lucru nu s-a intamplat.

Am sunat la Vocea Clientului si le-am comunicat ca mi se pare defectuos modul in care s-au deschis airbag-urile in urma impactului. Raspunsul lor a fost ca departamentul tehnic considera corespunzator faptul ca s-a deschis doar airbag-ul de pe partea in care a fost lovita masina. Cu toate ca le-am spus ca nu cred ca este in regula acest mod de declansare deoarece soferul se poate lovi in cazul impactului din lateral cu capul de geamul stanga fata, nu am primit nici un raspuns, ci doar mi s-a spus ca, daca doresc, pot cere expertizarea masinii intr-un service acreditat Dacia.

Voi ce parere aveti:

1. este OK modul de raspuns la impactul lateral al airbag-urilor?

2. ar fi bine sa solicit o expetiza?

Va pun si o poza. Accidentul s-a produs la intersectia strazilor Eminescu cu Toamnei.

post-1252-0-34868500-1439396078_thumb.jpg

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 23
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Zile cu activitate crescuta

Top participanti la discutie

Postari populare

@alexis - ma bucur ca sotia ta nu a patit nimic.   Pot sa inteleg ca nu se deschide airbagul lateral (de pe partea soferului) la impactul lateral de mai sus si masina ramane pe roti. Dar in cazul in

Nu este vorba ca se dezactiveaza sistemul. Doar ca pentru declansare stanga era nevoie de un impact si o deformare mai mare.   Sent from the Dark Ages using Witchraft    

Posted Images

Expertiza ar tb sa fie facuta de o terta parte si nu de Dacia. E normal ca service-ul acreditat de Dacia va fi subiectiv.

In alta ordine de idei interesant ca BMW-ul a supravietuit onorabil...

Link spre post

1. felul in care s-a declansat airbag-ul pare corect, la impact lateral in zona de impact; nu avea motive sa declanseze si in partea stanga deoarece lipseau factorii care sa determine computerul de airbag sa ia decizia de a deschide si airbag lateral stanga. Spre deosebire de impact frontal, la cel lateral nu este luata in calcul doar acceleratia pe axa X. Nu stiu cum e la duster/renault, dar sunt alte masini care au si senzori de presiune pentru a detecta deformarea portierei si impreuna cu acceleratia pe axa Y si axa Z se ia o decizie.

2. expertiza poti cere, ca sa fi linistit; acuma nu stiu sa iti zic, dar daca ei gasesc ca totul e in regula o sa fi bun de plata pentru expertiza.

Link spre post

@alexis - ma bucur ca sotia ta nu a patit nimic.

Pot sa inteleg ca nu se deschide airbagul lateral (de pe partea soferului) la impactul lateral de mai sus si masina ramane pe roti. Dar in cazul in care la un impact lateral masina se rastoarna pe o parte ma astept sa se deschida ambele aibaguri laterele. Din cate vad in poza partea soferului pare desul de sifonata si indoita.

Link spre post

Airbag urile ale laterale pe care le astepti tu se numerc cortina si se deschid daca exista si daca masina e echipata cu senzori si pt. axa Z - roll over senzor. Este prezenta echiparea pe masini mai scumpe, pe Duster am serioase indoieli ca este.

Link spre post

Normal este sa nu se deschida aibagul de pe scaunul soferului daca impactul a fost pe partea dreapta, dar curios este ca dupa rasturnare, masina a avut totusi impact cu pamantul pe partea soferului. In cazul asta ar fi trebuit sa se deschida si aibagul de pe stanga , evident cu putina intarziere, dar ar proteja capul soferului in situatia asta.

Link spre post

Ai airbaguri laterale care la duster tin loc ( doar pentru locurile din fata) si de cortina , fiind mai mari ( mai inalte) decat cele laterale la o masina echipata cu airbag cortina. Aceasta cortina iese din rama superioara a usilor , din fata pana in spate -- nu e cazul la duster

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...