Sari la conținut

Comportament Defectuos Airbag-Uri?

Postări Recomandate

Si PH1 are airbag uri laterale. Atentie a nu se confunda cu cele cortina care se deschid "comandate" de feature ul roll over, feature de care duster nu dispune nici pe ph1 si nici pe ph2.

Nu se vor deschide veci airbagurile laterale la culcarea masinii pe o parte pentru ca nu sunt construite sa functioneze asa.

Ceea ce va doriti si invocati voi aici sunt cele cortina si senzorul de roll over.

Chiar daca airbagurile laterale la duster sunt mai mari si seamana cu cele "cortina" nu vor actiona ca acelea => nu se deschid la rasturnare masina ci doar la impact lateral.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 23
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Zile cu activitate crescuta

Top participanti la discutie

Postari populare

@alexis - ma bucur ca sotia ta nu a patit nimic.   Pot sa inteleg ca nu se deschide airbagul lateral (de pe partea soferului) la impactul lateral de mai sus si masina ramane pe roti. Dar in cazul in

Nu este vorba ca se dezactiveaza sistemul. Doar ca pentru declansare stanga era nevoie de un impact si o deformare mai mare.   Sent from the Dark Ages using Witchraft    

Posted Images

@alexis imi pare rau de incident. Bine ca nu a patit sotia nimic.

Comportamentul air-bag a fost corect. A fost acctionat doar cel din zona de impact, iar partea stanga nu a avut suficienta deformare pentru a da comanda actionare airbag.

Asa cum sa mentionat mai sus cele cortina sunt o varianta care se deschide la rasturnare, din pacate dacia nu are asa ceva.

Nu ai de ce sa ceri expertiza si sa cheltui o gramada de bani, care nu ai de unde sa ii recuperezi, degeaba.

Sent from my GT-P3100 using Tapatalk

Link spre post

si eu cred ca s-a declansat corect,puterea impactului nu a fost atat de mare cand s-a rasturnat sa se deschida si un alt airbag.cat despre airbag-urile Daciei si functionalitatea lor sunt putin sceptic,am vazut Dacia Sandero Stepway si Duster prin Germania si Franta puternic lovite frontal,lateral fara nici un airbag declansat.

Link spre post

Airbag urile pe Dacia functioneaza normal, poate cu un set de configurare mai rigid (declanseaza la acceleratii / lovituri mai mari) decat la grupul VAG, unde sunt prea sensibile pt. gustul meu.

Sa nu uitam ca grupul Renault are destul de multe masini cu 5 stele la EuroNcap.

Daciile au in general 3 stele din simplul motiv ca nu asigura protectia pietonilor, la protectia pasagerilor fiind la inaltime cu restul marcilor.

Ce nu au Dacia sunt acele airbag uri care sunt pe masini mai de lux (cortina, genunchi, 2-3-4 stagii de deploy, pretensionari centuri, etc) si care NU intra la testele EuroNcap pt. punctaj suplimentar.

Si inca ceva, daca in urma unui impact, masina s-a deformat si a preluat suficient de mult din energia coliziunii, atunci acceleratia masurata de senzori poate fi sub valoarea specificata pt. actionarea airbag, asta asa referitor la cele lovite in Germania "rau" si fara "airbaguri sarite".

Editat de vsebas
Link spre post

Va multumesc pentru clarificarile aduse.

Referitor la actionarea in doua etape ale airbag-urilor, cel putin la Dacia, inteleg ca unitatea de comanda se dezactiveaza automat dupa deschiderea primului airbag astfel incat, chiar daca apar deformari ulterioare care in mod normal ar declansa comanda de airbag-uri, aceasta nu se mai produce.

Poate colegul nostru ToranagaSama ne poate lamuri si acest aspect.

Editat de alexis
Link spre post

Nu este vorba ca se dezactiveaza sistemul. Doar ca pentru declansare stanga era nevoie de un impact si o deformare mai mare.

Sent from the Dark Ages using Witchraft

Link spre post

Cel putin pe site-ul dacia.ro la configurator pe o versiune Laureate cu tot ce se poate pune pe ea nu sunt centuri cu pretensionare.

Centuri cu pretensionare inseamna centuri care in caz de impact se strang, fortand persoana sa stea cu spatele lipit de scaun ( asa in mare).

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere.

• Inregistrare/Autentificare

Pentru a putea posta, te rugam sa te inregistrezi / autentifici.

• ForumDuster.ro pe Facebook

• Topicuri

• Postări

• Revin cu informații noi referitoare la bateria Exide EL700: este o baterie foarte bună. Singura deosebire fata de cea de fabrica este ca gaura de ventilatie a bateriei este pe partea bornei minus. Daca doriți sa conectați furtunul prevazut de fabrica, va trebui sa il prelungiți pentru a-l aduce pe partea bornei plus in locul special prevazut din tavita bateriei. Eu am folosit un furtun pentru lichidul de parbriz pentru a face asta. Deoarece nu imi plac improvizatiile, am ales in final sa o înlocuiesc cu bateria 7711575175 (70Ah, (720A (EN) care are gaura de aerisire pe partea bornei plus, furtunul pentru gaze putând fi montat in poziția în care a fost montat inițial in fabrica.     
    • Am instalat GPL Tomasetto de la 60K (2019) acum am 260K, am schimbat acum un an "plămînul'. Merge f bine de la început, nici o ungere suplimentară, am mers cu 150 pe autostradă fără să treaca pe benzină, nu s-a ars nimic.Urmează un al doilea Duster cu 42000 km la bord, ce va primi o altă instalație. De fiecare dată am pus gaz pînă s-a oprit pompa, nici un incident. Primil rezervor 32 l, al doilea va fi mai mare. Probleme am avut doar la două revizii: la prima mi-a pus o garnitură tăiată la filtru, pierdeam gaz, la a doua nu mi-a mai pus elementul filtrant în filtru. Am schimbat firma. Consum 10l GPL/100km regim mixt cu vit max 100/oră, peste 10 pe autostradă, sub 10 în afara orașului, fără accelerări bruște, depășiri, cu max 80/ora. 
    • Masina a ajuns la peste 7500 km.Un consum facut pe Bucuresti (Militari-Colentina) A3 Râșnov Codlea(Bv) 6.8 l/100km.Am fost 4 adulti aprox.360 km.La întoarcere a fost aglomerat in statiuni plus Bucuresti! Am obținut o fisura mica la 5000 km.La acest drum fisura a plecat așadar pe viitor trebuie înlocuit.Noroc ca e pe partea pasagerului!
    • Desigur! Datele exacte: Varianta S a sistemului de bare transversale Thule WingBar Edge 958X (cunoscută ca Thule WingBar Edge 9581) are o lungime absolută a barei de 75,2 cm și este proiectată pentru o distanță exterioară maximă între barele longitudinale ale mașinii de 94 cm.Specificații de lățime și montaj (Modelul 9581 / S)Datorită picioarelor telescopice integrate care culisează câte 50 mm în fiecare capăt, barele se pot ajusta după cum urmează:Lățimea absolută a barei (fără picioare): 752 mm (75,2 cm)Distanța de montare pe vehicul (la exteriorul barelor mașinii): Între 840 mm și 940 mm (94 cm) maxim.Lățimea utilă pentru accesorii (spațiul de încărcare): Între 630 mm și 730 mm.
  • Creează nouă...