Sari la conținut

Manual service Dacia Duster

Postări Recomandate

• Răspunsuri 142
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Știu foarte bine ce am scris, unii au citit și printre rânduri și au înțeles mesajul restul nu au făcut diferența între 1+1 =10 sau 1+1=2  Ca funcție sistemul 4x4( antrenare diferențial și punte

Informațiile trebuie să fie publice, și sunt doar că nu gratis și nu pentru oricine. Mai nou e doar online cu abonament  

Era foarte bine când a apărut toată documentația despre Logan I pe net iar Logan I nici nu se lansase, nu. Ce meșteri suntem noi ăștia de dăm gratis dar nu suntem dispuși să plătim, dar nu ne tre

Posted Images

@Gil26

Gandeste-te ca unele informatii ar trebui sa fie confidentiale si totusi ajung sa fie publice.

Pe un forum public, unde oricine, fara ca macar sa aiba cont, are acces.

Noi, in loc sa fim destepti si sa lasam ca informatiile sa curga in continuare, ne inchidem singuri usa. Mai si dam cu lux de amanunte, ce, cum, unde, cand.

• Like 1
  • Trist 1
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

@Midnighte poate o solutie pentru corectarea informatiilor din posturile tale ar fi permiterea editarii posturilor tale oricand.

Am vazut utila aceasta functie in multe forumuri.

Legat de informatii ce trebuie sa ramana ascunse, astfel nu am mai face nimic in regie proprie si ai fi la mana producatorului mereu. Nu cred ca ar fi convenabil. Ca link-urile postate sau fisierele atasate nu trebuie sa fie vizibile din afara cand nu esti logat, este o alta setare a forumului respectiv.

Editat de Neek
Link spre post

@Midnighte , Dacia\Renault a inceput de ceva vreme sa inchida usa, foarte curand o va incuia de tot. Toate informatiile vor fi accesate doar de pe server. Asta indiferent de ce facem sau nu facem noi. Cineva acolo doreste sa dea painea si cutitul doar reprezentantelor (si multe dintre ele sufera rau de tot). Fara sa gandeasca ca brandul se mentine mai ales prin serviciile post-vanzare. Cat au lasat "la liber" softul si o buna parte din informatii multe solutii si rezolvari au venit de la cei din afara grupului. iar reprezentantele s-au degrevat de multe din probleme. De acum incolo la "asa face toate" nu vor mai avea ajutor din afara, iar "firul" de la VC se va inrosi.

Informatiile "au curs" pana acum pentru ca cei din grup au lasat robinetul deschis. Cineva de la etajele superioare a decis sa il inchida. Indiferent de cat de "destepti" am fi noi decizia a fost luata de multa vreme, au nevoie doar de ceva timp sa restructureze sistemul, atat si nimic mai mult.

Un alt program din care se pot extrage coduri de piese (diversi producatori), descriere piesa, poza, cod OEM, etc. este TecDoc (catalog TecAlliance). Eu am instalat pentru testare versiunea 2018Q2, ocupa vreo 35,7GB si e OK. Sunt si versiuni mai noi 2018Q4 si 2019Q2 (dar fara patch). Linkul nu il mai dau dar se poate gasi foarte usor.

Editat de Gil26
Link spre post

Salut @Gil26

Pentru Duster 2019 - 2020 , 1.3 4x4 , poti sa pui te rog manualul de service?

Multumesc

PS @all- daca se considera util, asa cum am promis, - ma pot ocupa de stocarea/publicarea materialelor, free of charge. In limita (deocamdata ) de 1 Tb.

Link spre post

@foxbat , baza mea de date se limiteaza pana in 2018, iar colegul @t0rquemada cu cateva posturi in urma a spus destul de clar: "Informațiile trebuie să fie publice, și sunt doar că nu gratis și nu pentru oricine. Mai nou e doar online cu abonament". Eu nu fac bani din asta si nu sunt dispus sa platesc "8€ ora, 22€ o zi, 97€ o săptămâna, 330€ o lună, 3288€ un an" pentru a avea acces la aceste informatii.

Exact ce spuneam mai devreme despre inchiderea usii indiferent de faptul ca noi oferim sau nu informatii. Dar legat de asta as mai sublinia un lucru. Exceptie cativa useri altruisti, pe forumurile romanesti nu se gasesc prea multe, noi mergem pe principiul sa moara si capra vecinului. In schimb gasim cam totul pe forumurile rusesti, franceze, italiene sau germane. Iar cei din grupul Dacia\Renault urmaresc si aceste forumuri nu numai pe cele romanesti (asta referitor la "sa lasam ca informatiile sa curga in continuare"). Dacia\Renault a vandut destule vehicule in aceste tari dar grosul vanzarilor Dacia a fost in Romania (si nu gasim sa zicem nici macar un Dialogys urcat cu MT si NT in romana, iar asta spune multe).

Eu am adunat peste 180 Gb de date, informatii, programe, utilitare, diferite versiuni, etc. despre masina mea. La cele noi va fi din ce in ce mai greu si se va depinde mult de producator si reprezentante (desi cred ca atata timp cat este cerere va fi si oferta, vor aparea si brese).

Scuze pentru postul lung dar am dorit sa fac aceste precizari. On topic, cand voi mai gasi ceva timp mai urc cateva lucruri despre Duster si sper sa fie de folos cuiva.

Editat de Gil26
Link spre post

Era foarte bine când a apărut toată documentația despre Logan I pe net iar Logan I nici nu se lansase, nu.

Ce meșteri suntem noi ăștia de dăm gratis dar nu suntem dispuși să plătim, dar nu ne trece prin cap că unele informații "scurse" au costat pe alții jobul, iar pe viitorii posesori(începând cu 1.0TCe) îi va costa privilegiul de a găsi piesele necesare doar în reprezentață în primii ani de viață(garanție) ai modelului - gratis și bun nu există.

Tot ce se postează pe forum ajunge pe net (conturi de facebook/tweeter, etc) așa că link-uri directe către material sensibil (pentru care cei care postează sigur au și drepturi) fac un mare bine.

Și acum, partea corozivă:

- e greu de înțeles că din 12/2017 încoace ai doar Duster ph3, contează fix pix că e 2017,2018,2019,2020 e aceeași mașină.

- trenul de rulare e la fel, fie că e 4x4 sau 4x2.

- partea din față (parbriz/uși față) e aceeași cu Logan II (aceleași broaște/mânere exterioare).

• Like 1
  • Mulțumesc! 1
  • Trist 1
Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...