Sari la conținut

Postări Recomandate

• Răspunsuri 409
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Dupa un schimb de vreo 20 de e-mailuri si 3-4 convorbiri telefonice iata oferta unui dealer din Ungaria:   Duster Exception diesel 4x4 full (fara piele si culoare metalizata), plus cateva accesorii:

Prieteni, incepand de astazi mai aveti un dusterist cu "acte in regula" printre voi! Saptamana trecuta mi-a ajuns masina la dealer in Ungaria, miercuri am adus-o in tara, iar astazi am pus numerele

Dusterelul meu este pe drum 1.5dCi 110cp 4x4 Laureate + ESP, vopsea alba.

Posted Images

Sa stii Timekruzer ca m-ai pus pe ganduri. Configuratia mea ar iesi pe la 17500 euro acasa. Iar cea din Ungaria cu 15850 euro (ambele cu TVA desigur). Accesoriile nu sunt luate in calcul. Dar stiu ca acasa aparatoarele din plastic pe usi si aripi costa 1850 RON, cam 450 euro, la restul ce as dori inca nu le stiu pretul.

Nu stiu cu inmatricularea cat si pe unde ne-ar "invarti" dragii concetateni birocrati. Iar cu garantia cum ramane? Probabil se pierd cele 3 ani. Dar fiind UE, prin reglementari se aplica cei 2 ani. Nu? Sau gresesc?

La ce reprezentanta ai apelat? Cea din Debrecen? Asta cade cel mai aproape pentru noi, cei din judetul Mures. Sau ai mers intr-un alt oras? De la efectuarea comenzii (plata avans) cat trebuia asteptat pana la livrare? (inteleg prin asta primirea documentelor pentru plata TVA acasa ... )

Daca ai timp te rog sa imi raspunzi as fi foarte recunoscator. Probabil mai ajutam si pe altii care ar merge un pic mai la vest sa cumpere masina. :ahappy:

In ianuarie 2012, am cumparat din UE pentru parintii mei un DUSTER Prestige cu 3 ani garantie. Am verificat la un dealer din Pitesti si garantia e valabila si in Romania tot 3 ani, rog detaliati de unde ati citit fapul ca se pierde un an de garantie. Eu l-am luat din Germania nu cunosc provenianta exacta, nu m-a interesat. De la inceputul anului am vandut peste 700 autoturisme Dacia in Germania si 3 ani aici garantie, 3 ani valabili si acolo.

multumesc

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu am citit, doar ma gandeam ca daca masina nu este cumparata in Romania, atunci dealerul din Romania nu are obligativitatea de a deservi produsul respectiv cu garantie. Astfel ramane eventual perioada de garantie de 2 ani ce figureaza in reglementari generale. Dar imi pare bine sa aud ca garantia de 3 ani din Germania (astfel din orice stat membru UE) ramane valabila si la noi.

Ceea ce imi este totusi ciudat este faptul urmator:

daca cumpar un VW in Romania, si sa presupunem ca i se intampla ceva in perioada de garantie, iar in loc sa ma duc la orice service VW in Romania, ma duc cu masina pana in Germania si le cer sa mi-l repare acolo intr-un service VW, apeland pe garantie. (da stiu e drum costisitor, dar sa presupunem ca am fost deja la service-uri din Romania si nu sunt multumit cum se lucreaza, astfel mai bine fac drumul - sau o alta perspectiva - ma aflu in vacanta in Germania cand mi se strica ceva la VW-ul in garantie) Cum va reactiona reprezentantul din service?

Dar defapt acum imi amintesc ca impreuna cu orice manual de utilizare se da si cartea service, in care figureaza toate service-urile autorizate in lume. Acestea au obligativitatea de a accepta orice masina al producatorului la service.

Asa ca daca la Pitesti spun ca e valabila garantie atunci e bine, si asa si este.

Bine ca am clarificat :ahappy:

Link spre post

Exista doua tipuri de garantie la care trebuie sa fii atent si despre care trebuie sa intrebi cand cumperi masina:

1. Garantia producatorului, internationala(sau mai bine zis in UE, deoarece in afara UE lucrurile devin mai complicate). Garantia aceasta e valabila la orice service autorizat teoretic de oriunde din lume, insa sigur din UE, pentru restul intrebati.

Ceea ce trebuie sa intelegeti este ca atunci cand mergeti la o reprezentanta, la un dealer autorizat cu masina defecta in timpul garantiei, sa zicem injectoarele, defect frecvent in Romania, dealerul va repara masina fara a incasa bani de la client. Costul acestei reparatiii va fi facturat de dealer catre fabrica. Dealerul incaseaza bani pentru lucrarea prestata la autoturismul dvs., e adevarat nu la acelasi cost pe care l-ar lua de la un client, motiv pentru care trebuie sa intelegeti ca el nu va face o favoare.

2. Garantia nationala, de obicei se da ca o promotie, pentru ca in tara noastra, dupa ce se termina garantia producatorului se considera ca nu e nevoie sa mai fara reviziile la reprezentanta pe diferite motive.

De exemplu acum VW ofera 4 ani garantie pentru autoturisme si autoutilitare. Primii 2 ani de garantie sunt internationali si urmatorii 2 sunt nationali(din cate stiu eu), valabili doar in Romania, INSA daca vi se defecteaza masina afara si dealerul de acolo nu accepta decontarea directa cu VW Romania, dvs. puteti merge la un dealer autorizat VW, reparati autoturismul, achitati pastrand factura si dovada achitarii si cand va intoarceti in tara dealerul va ramburseaza banii. E bine oricum sa verificati informatia asta inainte sa cumparati deoarece in Germania asa se procedeaza insa in Romania cateodata ora nu are 60 minute :) .

Link spre post
  • 2 years later...

SURPRIZA ! Azi am configurat de 10 de ori dusterul pe site dacia si am constata ca absolut toate versiunile (FARA SA EXISTE PRET MODIFICAT) beneficiaza de acel "ornament față/spate cu aspect crom satinat"

Oare sa fie adevarat sau e greseala de software pe site?

Editat de carera
Link spre post

Site nu perfect....Te iei dupa ce spune dealerul.De ex.eu nu puteam configura auto cu acea culoare vert altai.La dealer mi.au comunicat ca se poate.

Link spre post
Site nu perfect....Te iei dupa ce spune dealerul.De ex.eu nu puteam configura auto cu acea culoare vert altai.La dealer mi.au comunicat ca se poate.

Nu nu, nu e greseala. Pana si pe pagina de prezentare apare in poza

Link spre post
Vizitator
Acest topic este închis. Vă rugăm să deschideți un topic nou dacă doriți să postați pe forum.
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...