Sari la conținut

Postări Recomandate

Imi spune cineva cu cont la Banca Transilvania ca ar fi posibila plata cu cardul direct la dealer (bienenteles daca are POS si accepta aceasta varianta de plata). Nu se perecepe nicio taxa sau comision suplimentar, e ca si cum ai plati la supermarket la noi. Bine, mai intervine schimbul valutar (care se face la cursul practicat de Mastercard sau Visa, din RON in EUR si apoi in HOF).

Trebuie vorbit insa direct la banca pt restul detaliilor...

Se poate plati cu cardul cu mentiunea ca trebuie sunata banca inainte sa deblocheze suma maxima de transfer. Cursul valutar practicat de carduri e cam cel mai avantajos, sau mai bine zis cel mai putin rau.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 409
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Dupa un schimb de vreo 20 de e-mailuri si 3-4 convorbiri telefonice iata oferta unui dealer din Ungaria:   Duster Exception diesel 4x4 full (fara piele si culoare metalizata), plus cateva accesorii:

Prieteni, incepand de astazi mai aveti un dusterist cu "acte in regula" printre voi! Saptamana trecuta mi-a ajuns masina la dealer in Ungaria, miercuri am adus-o in tara, iar astazi am pus numerele

Dusterelul meu este pe drum 1.5dCi 110cp 4x4 Laureate + ESP, vopsea alba.

Posted Images

Este putin mai dificil pentru persoanele fizice care doresc sa isi ia o masina noua(*masina noua = mai noua de 6 luni si cu mai putin de 6.000km) din EU deoarece pentru o masina noua factura este exclusiv cu pretul net. Asta inseamna ca persoana fizica daca achizitionare din Ungaria sau din alt stat o masina noua va primi factura cu pretul fara TVA. Ulterior va merge cu factura la ANAF, sa devina platitor de TVA ca persoana fizica si sa plateasca 24%. Copia de la chitanta se trimite dealerului din EU care vinde masina, acesta verifica si va elibereaza masina.

Succes in continuare!

Stai ca n-am inteles bine: daca-mi cumpar masina noua de la dealer din HU, eu ii platesc lui pretul fara TVA, urmand ca TVA-ul sa-l platesc in Romania?

Link spre post

Da. E un pic mai complicat si cam pe dos. De cand cu facturarea intracomunitara s-au cam amestecat rau lucrurile.

Deci factura pentru un autoturism nou din UE pentru alt stat din UE vine cu pretul fara net, fara TVA, pentru ca asta e legea si altfel nu se poate. O practica des intalnita acum este retinerea contravalorii TVA la dealer ca sa elibereze masina.

Deci dealerul din EU da factura fara TVA insa incaseaza si TVA drept garantie pana la inmatricularea in statul UE. Dupa inmatricularea in Romania in cazul nostru, probata cu copie de pe CIV si talon, acest dealer returneaza garantia. Este interzisa revanzarea masinii pana la inmatriculare, ea trebuie sa se faca pe numele pe care se primeste factura.

Cel mai simplu in cazul asta este sa primest factura de la dealer inainte de a ridica masina, mergi o traduci in limba romana, mergi la anaf sa iti incaseze TVA, dupa care transmiti dovada platii dealerului. Dealerul verifica incasarea banilor de catre statul romana(apeleaze la echivalentul ANAF din Ungaria, se misca incredibil, ai raspuns in maxim o ora) si elibereaza masina.

Sau mai simplu o cumperi de la o firma din Romania care iti da factura in RON cu TVA si problema facturii e numai a lor.

Un singur caz de acest gen am intalnit pana acum, care a decurs bine desi pe cei de la anaf i-a luat pe nepregatite :).

Link spre post

Asa cum unii colegi au observat, profilul meu "a primit un facelift" :) m-au si intrebat cum stau lucrurile, asa ca le voi raspunde si pe aceasta cale, in public, poate sunt si altii interesati.

Lucrurile stau bine :)

Adica: de la ultimul meu mesaj, proiectul a luat viteza, am acceptat pretul propus de dealer (l-am mai completat cu niste incaltari Michelin Alpin) am facut comanda, am primit copia facturii, am facut plata prin banca, iar dealerul a expediat astazi actele in original ca sa-mi scot numerele rosii. Daca totul merge bine, miercuri imi ajung actele, deci joi sau vineri pot sa plec dupa masina.

Masina este un Duster diesel 4x4 alb, echiparea Exception, cu toate optiunile posibile mai putin piele si culoare metalizata.

Accesorii: cotiera fata, protectii aripi, aparatoare noroi, bare transversale otel, tavita portbagaj, set gume iarna MIchelin Alpin A4.

Pret final: 4.042.000 HUF = cca 13.600 eur (fara TVA pentru ca se face achizitie intracomunitara pe firma)

Am platit prin banca toata suma pe baza facturii de avans: schimbul valutar s-a facut la un curs negociat de 0.015 lei / 1 HUF, cand cursul bnr era 0,0149 si ceva. In total am platit 60.630 lei factura, plus inca cca 110 lei comisioanele aferente.

Voi mai plati ceva pentru traducerea actelor (2 pagini: factura + certificatul COC), si inca 15.000 ft (cca 220 lei) pentru transportarea masinii pana la granita, de unde pot sa-mi pun numerele rosii.

Reprezentantul de la dealer m-a tratat cu maxima seriozitate, mi-a scris/m-a sunat aproape zilnic, din start mi-a oferit o reducere de cca 150 euro DIN PRETUL CONFIGURAT pe dacia.hu (!!!), si am obtinut un pret bun si pt accesorii/cauciucuri.

Omul chiar munceste din greu pentru salariul pe care-l ia, sper sa fie unul decent... Nu am decat cuvinte de lauda la adresa lui.

Cam asta ar fi pe scurt rezumatul zilelor trecute, mai multe spre sfarsitul saptamanii viitoare...

Toate bune.

Link spre post

Sa stii Timekruzer ca m-ai pus pe ganduri. Configuratia mea ar iesi pe la 17500 euro acasa. Iar cea din Ungaria cu 15850 euro (ambele cu TVA desigur). Accesoriile nu sunt luate in calcul. Dar stiu ca acasa aparatoarele din plastic pe usi si aripi costa 1850 RON, cam 450 euro, la restul ce as dori inca nu le stiu pretul.

Nu stiu cu inmatricularea cat si pe unde ne-ar "invarti" dragii concetateni birocrati. Iar cu garantia cum ramane? Probabil se pierd cele 3 ani. Dar fiind UE, prin reglementari se aplica cei 2 ani. Nu? Sau gresesc?

La ce reprezentanta ai apelat? Cea din Debrecen? Asta cade cel mai aproape pentru noi, cei din judetul Mures. Sau ai mers intr-un alt oras? De la efectuarea comenzii (plata avans) cat trebuia asteptat pana la livrare? (inteleg prin asta primirea documentelor pentru plata TVA acasa ... )

Daca ai timp te rog sa imi raspunzi as fi foarte recunoscator. Probabil mai ajutam si pe altii care ar merge un pic mai la vest sa cumpere masina. :ahappy:

Link spre post

Sa stii Timekruzer ca m-ai pus pe ganduri. (...)

Daca ai timp te rog sa imi raspunzi as fi foarte recunoscator. Probabil mai ajutam si pe altii care ar merge un pic mai la vest sa cumpere masina. :ahappy:

Bineinteles, pana la urma si eu asa am ajuns sa analizez mai serios aceasta optiune, vezi pagina 53. M-au ajutat mult informatiile impartasite pe de Ciprian (@1fLorES987), @i96nds, si altii care au mai contribuit la subiect cu intrebarile, parerile lor... Multumiri si pe aceasta cale :).

In consecinta va stau la dispozitie cu ceea mai mare placere, dar eu cunosc doar detaliile achizitiei pe firma. Pentru persoane fizice s-ar putea sa fie povestea un pic diferita. Eu (ca firma) dupa semnarea contractului si primirea facturii de avans (toate scanate si transmise prin email) am preferat sa achit masina in avans integral intr-o singura transa prin banca pentru ca asa puteam minimiza costurile de schimb valutar si de transfer. Avand cont in forinti, operatiunea a fost una simpla, de 5 minute (prin internet banking), iar dupa 3 zile am primit confirmarea platii de la dealer.

Dealerul are la dispozitie sistemul on-line VIES de pe pagina UE unde poate verifica orice firma care este inscrisa in ROI (Registrul Operatorilor Intracomunitari) - dar si asa ca masura de precautie, elibereaza a doua cheie de contact doar dupa inmatricularea definitiva a masinii (pe baza prezentarii talonului care trebuie sa fie pe numele persoanei fizice/juridice din factura).

Eu am ales masina din primul val de masini despre care se stia sigur ca vor veni in acest an la reprezentantele din Ungaria. Cu 3 saptamani in urma, cand am vorbit prima data despre masinile disponibile, erau in total 6 dieseluri 4x4 cu echiparea Exception (mi-au trimis o lista detaliata), dintre care 2 nemetalizate si fara piele. Pana sa ajungem la semnarea comenzii, din cele 2 a mai ramas una, pe care am si rezervat-o. Daca nu-mi convenea sau vroiam o alta configuratie, atunci trebuia sa astept pana la inceputul lunii februarie pentru livrare. Pana acum cred ca si cele 4 Exception ramase s-au dus, am inteles de la dealer ca interesul pentru facelift este destul de mare si la ei.

In alta ordine de idei, eu am transmis cererea de oferta initiala tuturor dealerilor dacia/renault din estul Ungariei, utilizand siteul dacia.hu apoi optiunea "contactati-ne". Dintre ei erau doar vreo 3-4 care aveau si adrese e-mail publicate la date de contact. Stiam ca pe mine nu ma pot ajuta decat cei care stapanesc bine calculatorul/internetul, avand in vedere ca negocierile, transmiterea documentelor se face fara contact personal. Pana la urma din cei 8-9 dealeri mi-au raspuns 2 prin e-mail (primul chiar dealerul cu care ulterior am batut palma), si inca unul care m-a sunat. De la restul nimic... Al doilea care mi-a scris a inventat tot felul de costuri suplimentare gen revizia 0, eliberare COC (care este obligatie, nu optiune pentru ei) etc, ma gandesc cu scopul de a le include ulterior la gratuitati sa ma impresioneze :). Dealerul meu si-a jucat cartile cinstit chiar din prima clipa, fara smecherii, fara abureli. Recomand cu caldura tuturor care vor sa urmeze aceasta cale. (dati-mi pm, va ajut cu placere, cu rugamintea sa tratati cu discretie datele lui personale). Prefer sa nu dau nici numele dealerului/orasului sa nu se considere reclama.

Din punct de vedere al garantiei nici nu mi-am pus problema sa intreb, sunt convins ca cei 3ani/100.000 km care se ofera pe site-ul oficial dacia.hu nu sunt conditionate in nici un fel de tara de destinatie a masinii mai ales daca aceasta se afla in UE. Garantia este data de producator nu de importatori sau dealeri. Un dealer poate sa-ti ofere mai mult daca vrea, dar mai putin in nici un caz.

Numa' bine.

• Like 1
Link spre post
Vizitator
Acest topic este închis. Vă rugăm să deschideți un topic nou dacă doriți să postați pe forum.
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...