Sari la conținut

Postări Recomandate

O parte a intrebarii ti-o pot raspunde. Am avut un logan cumparat din Ungaria, daca bine imi amintesc am iesit cu aprox. 1500 euro mai ieftin, decat m-ar fi costat sa o cumpar din patria mama a masinii. Dusterul meu pe care l-am vandut, a fost cumparat din Germania. Amandoua au garantie perfect valabila peste tot, unde exista reprezentanta Dacia,....

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 409
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Dupa un schimb de vreo 20 de e-mailuri si 3-4 convorbiri telefonice iata oferta unui dealer din Ungaria:   Duster Exception diesel 4x4 full (fara piele si culoare metalizata), plus cateva accesorii:

Prieteni, incepand de astazi mai aveti un dusterist cu "acte in regula" printre voi! Saptamana trecuta mi-a ajuns masina la dealer in Ungaria, miercuri am adus-o in tara, iar astazi am pus numerele

Dusterelul meu este pe drum 1.5dCi 110cp 4x4 Laureate + ESP, vopsea alba.

Posted Images

Imi cer scuze ca deviem putin de la topicul initial - Duster Facelift - si ne-am mutat catre cumpararea masinii din alta tara.

Eu stiu ca dealerul iti da CARTEA DE IDENTITATE a autovehiculului - cand o primeste si el de la DACIA.

Cand cumperi din alta tara... chiar nu mi-e clar cine mai emite acest document care iti trebuie la RAR. E important, pentru a incadra corect masina la normele de poluare EURO5 etc.

Florine, e drept ca ai venit cu masina pana la RAR pe platforma ? Sunt curios cum taxeaza platforma pe km.

Acum mai intreb si garantia - e oriunde in Europa ? Cum e cu asistenta rutiera ? E peste tot sau doar in tara de unde cumperi masina?

Multumim anticipat pentru clarificari - poate e util sa le scrii aici pentru oricine ar putea fi interesat.

Nu cred ca deviem de la subiect, ba chiar din contra - aceste detalii chiar sunt relevante cand iei deciza sa-ti comanzi Dusterul... Am trimis eu un mail la vreo 5 dealeri din Ungaria, am inclus o parte si din intrebarile citate. Sper ca la inceputul saptamanii viitoare sa am raspunsurile.

Indiferent cine stabileste preturile Dacia din Romania, efectul acestei "superstrategii" este mutarea partiala a cererii autohtone in strainatate. Si uite asa ajung romanii sa cotizeze la bugetele altor tari, culmea, chiar si pentru produse fabricate in Romania - ca la noi la nimeni... Inteleg ca francezilor nu le pasa de clientii romani sau de bugetul tarii, problema este ca nici comediantilor nu le pasa care se tot dau in spectacol in guvern si in parlament...

Acum chiar am deviat de la subiect, scuze :)

In fine...

Nu cred ca @1fLorES987 si @magyari sunt singurii care si-au dat seama de aceste posibilitati... Ba chiar cred ca orice firma care-si cumpara flota Dacia din Romania, face o prostie - la unguri se da pachet 5+1 gratis :)

Oricum revin cu informatii concrete dupa ce primesc si eu raspuns - sa vedem cum stau ei la capitolul promptitudine si seriozitate in comparatie cu dealerii nostrii.

@1fLorES987, poate n-am inteles eu bine, ai zis ca in Satu Mare ai dealer din Ungaria? Producatorul chiar nu impune nici o restrictie dealerilor privind pietele nationale? Cum sa concureze dealerul roman din Satu Mare cu preturile delaerului maghiar din Satu Mare? Sau e vorba doar de un agent de vanzari care si-a dat seama ca-si face targetul mult mai usor la voi? :)

Link spre post

@1fLorES987, poate n-am inteles eu bine, ai zis ca in Satu Mare ai dealer din Ungaria? Producatorul chiar nu impune nici o restrictie dealerilor privind pietele nationale? Cum sa concureze dealerul roman din Satu Mare cu preturile delaerului maghiar din Satu Mare? Sau e vorba doar de un agent de vanzari care si-a dat seama ca-si face targetul mult mai usor la voi? :)

Ai inteles gresit... in SM e un singur dealer, insa cel mai apropiat dealer din HU, de la care am si luat masina, e la aprox. 100 km de mine. Nu are cum sa fie un astfel de dealer "strain"... eu spuneam ca m-au socat diferentele de preturi... cat de "mici" or fi ele, nu mi se pare normal... asta este... cat despre seriozitate, jos palaria in fata celor cu care am colaborat eu pentru masina mea... ii recomand... asta este...

Link spre post

Dealerii de la noi nu au inca preturile pentru pachetele optionale (adventure, offroad, etc), pe cand in strainatate se monteaza deja. Masinile produse la noi, sunt mai ieftine in Ungaria. Stau si ma intreb, exista vreo strategie macar ? Produsul autohton ar trebui sa fie cel mai accesibil, prioritar, sa-i spuneti cum vreti tocmai pe piata autohtona....

Link spre post

Nu cred ca mai putem vorbi de piete autohtone la nivel european ci de o piata comuna. Dusterul este un produs fabricat in UE si comercializat in spatiul comun european, singurele diferente fiind, de la tara la tara, amanuntele legislative caracteristice.

Strategia de pret, de la zona la zona, poate ca este un secret al producatorului dar oricare ar fi explicatia, daca dusterul este cu 2000 de euro mai ieftin in Ungaria merita a fi cumparat de acolo. Transportul pe platforma nu cred sa fie mai scump de 200 de euro, rezultand o economie de 1800 adica peste 10 la suta. Cred ca merita.

Daca e adevarata si chestiunea cu 5+1 la flote, dealerii unguri ar trebui asaltati.

La Tg Mures saptamana trecuta cand am fost pe la delerul dacia, o firma comandase 9 bucati si a cerut o reducere. Dacia nu a acceptat sa reduca pretul nici macar cu un euro. Pana la urma vina nu e a celui care cere ci a celui care da.

Link spre post

Legat de platforma, eu am un VW Transporter cu carlig, am inchiriat o platforma(care m-a costat 120 ron / 24h) si in 4 ore am fost acasa... Cat despre inmatriculat, eu am un prieten care se ocupa cu inmatriculari, i-am dat lui actele si a rezolvat tot... cateva chitante a trebuit sa platesc eu deoarece firma mea are sediul la tara si nu am putut plati tot in SM. Cartea de identitate mi-au facut-o aici RARul... in Ungaria primesti un "Certificat de nastere" al masinii in limba maghiara, si factura tot in limba maghiara, ceea ce presupune o traducere "autorizata", care nu costa mult...

Singura "problema" care am intampinat-o, tot la noi in magica tara, a fost ca la RAR au cerut factura dintre dealerul din Ungaria si fabrica mama, respectiv Dacia pentru a demonstra nu stiu ce :poke: ... insa, jos palaria la maghiari, care mi-au ajutat sa rezolv si problema asta...

PS... Vreau sa va mai spun un singur lucru, si anume, cei de la reprezentanta din HU, mi-au spus asa... "orice problema intampinati in RO la inmatriculat sau alte cele, ne contactati si va ajutam, cat ne sta in putinta, sa rezolvati problema" :flowers: ...

Tocmai de aceea suportul de la numar pe care imi scrie reclama dealerului, o sa il pastrez pe masina... nota 10...

Salutari!

• Like 1
Link spre post

Daca e adevarata si chestiunea cu 5+1 la flote, dealerii unguri ar trebui asaltati.

La Tg Mures saptamana trecuta cand am fost pe la delerul dacia, o firma comandase 9 bucati si a cerut o reducere. Dacia nu a acceptat sa reduca pretul nici macar cu un euro. Pana la urma vina nu e a celui care cere ci a celui care da.

Nu vreau sa se considere dezinformare gluma mea cu 5+1 gratis... Nu e vorba de nici o promotie, pur si simplu am facut un calcul: de exemplu firma de mai sus de care zice Dacian ca a comandat 9 masini. Daca e vorba de Dustere atunci la banii dati dealerului din Tg-Mures lua 10 in HU... (economia ar fi fost 9x1900=17100 eur) In cazul Loganului diferenta e de 1500 eur deci pentru banii dati pe 5 masini in RO poti cumpara 6 in HU... Ciudat... dar asta e... daca are cineva o explicatie pertinenta si din surse sigure pentru acest fenomen il asteptam cu nerabdare se ne lamureasca...

Link spre post

Poate piata de acolo atata suporta si la un pret mai mare ar ramane cu marfa pe stoc. Cineva si-a vandut un apartament cu doua camere in tg mures si cu banii obtinuti si-a cumparat si si-a mobilat un apartament similar in budapesta. Aceeasi explicatie.

Din cele auzite aici, daca vreau sa-mi iau duster nou cred ca o sa merg la ei.

Link spre post
Vizitator
Acest topic este închis. Vă rugăm să deschideți un topic nou dacă doriți să postați pe forum.
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...