Sari la conținut

Postări Recomandate

• Răspunsuri 409
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Dupa un schimb de vreo 20 de e-mailuri si 3-4 convorbiri telefonice iata oferta unui dealer din Ungaria:   Duster Exception diesel 4x4 full (fara piele si culoare metalizata), plus cateva accesorii:

Prieteni, incepand de astazi mai aveti un dusterist cu "acte in regula" printre voi! Saptamana trecuta mi-a ajuns masina la dealer in Ungaria, miercuri am adus-o in tara, iar astazi am pus numerele

Dusterelul meu este pe drum 1.5dCi 110cp 4x4 Laureate + ESP, vopsea alba.

Posted Images

Ptiu... pai abia acuma ne dai si noua de stire ?

Mie diferenta mi se pare mult mai mare !

Cel mai ieftin model cu aer conditionat, 1.5 Dci 4x4, este 4 240 000 HUF - adica 14300 EURO - model COOL , pe cand la noi e 17.000.

Un fel de echivalent de LAUREATE al nostru ar fi ARCTIC - cam 15.300 EURO. Deci as zice ca e macar cu 1500 euro mai ieftin !!!

Atentie, Pack Look e sub 600 euro la ei, chiar nu pricep de ce la noi e asa scump.

Atentie, modelul EXCEPTION e de fapt un fel de PRESTIGE, intrucat contine Media Nav, Cruise Control, volan piele dar si LOOK PACK - deci si jante de aliaj - asadar pretul cam de 16400 Euro. La noi aceasta configuratie e bine peste 18.000, deci poate e chiar aproape 2000 euro diferenta.

De banii astia oare imi aduc masina la Bucuresti ??? :) Imi ajunge sa platesc diferenta... daca dau 500 euro pe transport... mai raman cu 1500, adica cat RABLA pe care nu o mai prind oricum !

Ciudate diferente de preturi, mai ales ca TVA e mare in Ungaria .

Date culese de aici : http://www.dacia-local.hu/pdf/arlista/arlista_duster.pdf

Nu stiu eu mai deloc limba - insa google translate merge cu copy/paste din fisier.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

M-ati pus pe ganduri cu preturile din Ungaria...

Ori francezii coteaza Ungaria mai slab din punct de vedere al fortei de cumparare, ori dealerii romani exagereaza tare de tot cu adaosurile - daca de ei depinde ceea ce nu prea cred... altfel nu pot sa-mi explic diferenta de pret de-a dreptul URIASA. Am vizitat si eu pagina reprezentantei Dacia din Ungaria, si am ajuns exact la lista de preturi citata si de colegul @i96nds mai sus, si la aceleasi concluzii.

Iata calculele mele, luand media cursului ultimelor 30 de zile e undeva la 295 HUF/EUR.

Echiparea de varf in Ungaria se numeste Exception si fara optiuni costa 16.407 eur (4.840.000) ceea ce este echivalentul echiparii PRESTIGE la noi, cu optionalele Pack Look, Cruise Control, senzori parcare, volan piele si media nav, pret: 18.600 eur! (ambele diesel 110cp 4x4)

Media nav se da gratis la noi deocamdata, deci diferenta reala ar fi de 1900 eur.

Duster Exception contine: Pack Look, Media Nav, Cruise Control, senzori parcare, volan piele

Optiuni disponibile contra cost: culoare metalizata, tapiterie piele, scaune fata incalzite, harta Europei full.

TVA-ul la ei fiind de 27% => pretul fara TVA este de 12.920 eur la care eu (cumparand pe firma) platesc TVA-ul in Romania de 24% adica 3100 eur total 16.020 eur, in loc de 18.300 eur!!! 16000 eur pentru un Duster 4x4 aproape full este un pret supercorect dupa pererea mea...

Suna prea frumos ca sa fie adevarat, dar o sa iau legatura cu un dealer din Ungaria sa ma lamuresc...

Link spre post

Of, of............ eu chiar ma gandeam la un moment dat sa vad si preturile de acolo. Acum ca trebuie sa faci un drum sa-ti ridici masina, nu e sfarsitul lumii. Acum depinde cat dureaza la ei pana se livreaza masina.... Din pacate eu am virat deja avansul, e cam tarziu,......

Link spre post

Cred ca e un coleg pe aici care a luat masina din HU - dar el e aproape de granita si ajunge repede. Din cate a zis el, masina trebuie adusa pe platforma pana in RO la RAR - pentru ca numerele rosii de HU nu sunt valabile in afara tarii, deci prin RO nu poti merge cu ele asa.

Deci povestea e un pic mai complicata, as zice eu, mai ales daca nu prea stii sa vorbesti limba lor ca sa te intelegi sigur la detalii precise - care cum si cand si cat etc.

Eu zic ca in RO cei de la DACIA au umflat preturile exact cu cei 1500 EUR ce se dau prin RABLA - asta e o metoda ca sa isi umfle ei buzunarele. Nu cred ca dealerii au aici influenta - zarurile se fac la nivel mai inalt.

Link spre post

Cred ca e un coleg pe aici care a luat masina din HU - dar el e aproape de granita si ajunge repede. Din cate a zis el, masina trebuie adusa pe platforma pana in RO la RAR - pentru ca numerele rosii de HU nu sunt valabile in afara tarii, deci prin RO nu poti merge cu ele asa.

Deci povestea e un pic mai complicata, as zice eu, mai ales daca nu prea stii sa vorbesti limba lor ca sa te intelegi sigur la detalii precise - care cum si cand si cat etc.

Eu zic ca in RO cei de la DACIA au umflat preturile exact cu cei 1500 EUR ce se dau prin RABLA - asta e o metoda ca sa isi umfle ei buzunarele. Nu cred ca dealerii au aici influenta - zarurile se fac la nivel mai inalt.

Foarte tari preturile(din nou!!!) la ei... de mai asteptam o jumatate de an, luam faceliftul :P ... la acelasi pret... povestea nu e deloc complicata... e foarte foarte simpla... daca ai banii, mergi la ei si iti cumperi masina ca oriunde in Europa sau in Ro... daca ar fi sa mai iau o data Dusterul, tot de la ei l-as lua... asta este... si am dealer la mine in oras!

Eu sunt colegul cu masina luata de la ei... acum e inmatriculata si nu am avut nici un fel de probleme nici cu ei, nici la noi(cu orice detalii va ajut daca e nevoie)...

PS: Iar ca sa mai spun ceva, sa nu tac, am cerut oferta la jante aici in SM si mi s-au oferit la 380 ron bucata, iar in HU, acelasi model de jante originale mi le-au oferit la 290 RON... asta este!

Link spre post

Imi cer scuze ca deviem putin de la topicul initial - Duster Facelift - si ne-am mutat catre cumpararea masinii din alta tara.

Eu stiu ca dealerul iti da CARTEA DE IDENTITATE a autovehiculului - cand o primeste si el de la DACIA.

Cand cumperi din alta tara... chiar nu mi-e clar cine mai emite acest document care iti trebuie la RAR. E important, pentru a incadra corect masina la normele de poluare EURO5 etc.

Florine, e drept ca ai venit cu masina pana la RAR pe platforma ? Sunt curios cum taxeaza platforma pe km.

Acum mai intreb si garantia - e oriunde in Europa ? Cum e cu asistenta rutiera ? E peste tot sau doar in tara de unde cumperi masina?

Multumim anticipat pentru clarificari - poate e util sa le scrii aici pentru oricine ar putea fi interesat.

Link spre post
Vizitator
Acest topic este închis. Vă rugăm să deschideți un topic nou dacă doriți să postați pe forum.
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...