Sari la conținut

Eroare Grup Dacia Duster

Postări Recomandate

Presupun ca... cel de XTRAIL este la fel... si aceasta masina avand tot o punte spate independenta cu un diferential asemanator (sau la fel) cu cel al Duster-ului cu cuplaj electromagnetic, planetare articulate, etc.

Saptamana viitoare ajung la serviciu si as putea incerca o comparatie intre cele doua.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 81
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Draga dl. comanr,   Se pare ca iar ai prins ceva glas in a critica masinile pe care noi le avem. Sincer nu inteleg ce cauti pe acest forum ... doua topicuri diferite ... doua posturi in care criti

@capone, scrie in carte cand, cum si ce trebuie facut DACA te dai mai des prin vaduri de apa. Nu este precizat ceea ce vrei tu acolo... dar este precizat la cati km se face un schimb DACA te dai prin

se face o mica confuzie, grupul este ventilat,( o sa pun si o poza cu stutzul de ventilatie) dar ambreiajul electric nu este, putini stiu ca atunci cand vine vorba de cutii automate care au aceiasi co

Posted Images

Presupun ca... cel de XTRAIL este la fel...

Principiul de functionare este identic la cele doua, acuma e posibil sa fie ceva diferente intre forma lor exterioara (un surub mai la dreapta, mai la stanga..) asta trebuie verificat vizual pe dedesubt, sau dupa codul de piesa daca e identic.

O merge adaptat un diferential mecanic la duster? Fara optiunea de a decupla puntea spate, bineinteles.. A facut cineva asta pe vreo masina de concurs poate? Nu ma bate gandul :) din pura curiozitate intreb... Banuiesc ca depinde de rapoartele pinioanelor de acolo, sa nu se invarta mai repede sau mai incet decat puntea fata.

Link spre post

..... si au schimbat uleiul (am inteles de la Mihai Petcu ca au folosit ulei de cutie nu de grup),insa nu au pus ulei si in interior ( am aflat recent ca si in interiorul grupului se pune un alt tip de ulei).

...

Ce fel de ulei au pus in grup?

Uleiul de cutie este: SAE 75W80, API GL4+

Uleiul pentru diferential si Cutia de transfer este: 80W-90

Link spre post

asta este o problema care apare si la motoarele de barca outboard, la introducerea motorului in apa, dupa ce a stat la soare, prin racirea brusca se creeaza vacuum in grup si grupul nefiind ventilat ca la alte masini (de teren) trage apa pe langa semeringuri.

apa nu dauneaza intr un procent foarte mare grupului pentru ca e in cantitate mica, insa piesa in cauza banuiesc ca e cuplajul electric, apa si cu circuitele electrice nu se inteleg :D

Editat de comanr
Link spre post

se face o mica confuzie, grupul este ventilat,( o sa pun si o poza cu stutzul de ventilatie) dar ambreiajul electric nu este, putini stiu ca atunci cand vine vorba de cutii automate care au aceiasi constructie multidisc, o lingura de apa ruineaza o cutie de A8 in cateva luni pentru ca discurile de frictiune sant higroscopice adica absorb apa si se deterioreaza foarte repede, mai exista si un proverb "la o balega moale ai mai trebuie o lingura de apa" , asa ca sfatul meu este sa nu se treaca prin apa mare cu masina pentru ca apar probleme foarte costisitoare, mi e greu sa cred ca solenoidul la 12v a suferit din cauza apei, problema e ca discurile din ambreiajul electric sant distruse si calculatorul sesizeaza ca patineaza , de aici eroarea, parerea mea.

cum se intampla acest lucru, apa patrunde prin discurile de frictiune si ajunge la metalul pe care materialul de frictiune este depus, deteriorarea acestor discuri are loc din interior spre extrerior, ele ruginesc si materialul de frictiune este indepartat de pe metal, rezultand un cuplaj nefunctional.

post-2766-0-15236200-1421565688_thumb.jpg

post-2766-0-74206600-1421565820_thumb.jpg

Editat de comanr
Link spre post

se face o mica confuzie, grupul este ventilat,( o sa pun si o poza cu stutzul de ventilatie) dar ambreiajul electric nu este, putini stiu ca atunci cand vine vorba de cutii automate care au aceiasi constructie multidisc, o lingura de apa ruineaza o cutie de A8 in cateva luni pentru ca discurile de frictiune sant higroscopice adica absorb apa si se deterioreaza foarte repede, mai exista si un proverb "la o balega moale ai mai trebuie o lingura de apa" , asa ca sfatul meu este sa nu se treaca prin apa mare cu masina pentru ca apar probleme foarte costisitoare, mi e greu sa cred ca solenoidul la 12v a suferit din cauza apei, problema e ca discurile din ambreiajul electric sant distruse si calculatorul sesizeaza ca patineaza , de aici eroarea, parerea mea.

Cand e foarte frig(sub -15 grade) din ce cauza apare eroarea ?

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...